Jump to content

Περί Υλικών Calcium Reactor


Big Blue

Recommended Posts

Eδω μπορούμε να ανοίξουμε συγκεντρωτικά μιά κουβέντα, σε ότι μας απασχολεί στα υλικά που μπορούμε να βάλουμε σε CR,και το πως αυτά μπορούν να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανταλάσουμε απόψεις...εμπειρίες,και γενικά προσπαθούμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν απο το πολυσύνθετο αυτό θέμα.

Ξεκινώντας λοιπόν πρώτος, σας λέω ότι αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ σε ασβέστιο και μαγνήσιο υλικά της Brightwell Aquatics ,το Calcium Media, και το Neo Mag ,αντίστοιχα.

Είναι λεπτόκοκα υλικά, και το πρόβλημά μου είναι ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη δυσκολία στο να λοιώσουν,μέσα στον ριάκτορα.

Η ροή νερού μέσα σε αυτόν είναι κανονική, καθώς επίσης και η παροχή Co2, όπως και η έξοδος.

Μετρώντας ακόμη και στην έξοδο του ριάκτορα δεν πέρνω ασβέστιο παραπάνω απο 320-330, και αυτό με δυσκολία, και μόνο όταν κατέβασα το Ph στο 6.Πριν και περίπου στο 6,5 ήμουν πολύ πιό κάτω.

Και με το μάτι βλέπω ότι το υλικό δεν λοιώνει εύκολα.Πλέον δοκιμάζω κατεβάζοντας ακόμη το Ph στον ριάκτορα στο 5,5, προσέχοντας φυσικά τις τιμές του Ph στο ενυδρείο και την αλκαλικότητα , που αυτη την στιγμή είναι στο 9.

Οσο και εαν έψαξα δεν βρήκα πουθενά πληροφορίες σχετικά με την τιμή Ph που σύμφωνα με την εταιρία λοιώνει το υλικό, και επίσης αρκετές εαν όχι όλες οι εταιρίες δεν αναφέρουν τέτοιες τιμές....γιατί;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...