Jump to content

Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_11_120431.jpg

 

 

Alpheus randalli

 

Πολύ ιδιαίτερη γαρίδα, με πάνω από 500 διαφορετικά είδη στην οικογένεια.

Μια από τις δαγκάνες της περιλαμβάνει έναν μηχανισμό εκτόξευσης νερού με πολύ υψηλή πίεση και στιγμιαία θερμοκρασία, φτάνοντας ακόμη και τους 4.500° C, και παράγοντας έναν έντονο διαπεραστικό ήχο, κάτι σαν "τικ", αισθητό ακόμη και στον χώρο που υπάρχει το ενυδρείο. Τον μηχανισμό αυτόν τον χρησιμοποιεί ως άμυνα αλλά και ως όπλο για να σκοτώσει το θήραμα της. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η δημιουργία λαγουμιών κάτω από τους βράχους, κάτι που απαιτεί προσοχή στο στήσιμο που θα πραγματοποιήσετε ώστε να μην καταρρεύσουν στη πορεία.

 

Από τη φύση τους θηρευτές, στήνουν ενέδρα στην είσοδο του λαγουμιού τους για άλλα είδη γαρίδων, αλλά θα φάνε και οτιδήποτε τρόφιμα ή υπολείμματα υπάρχουν στο ενυδρείο.

Πολλές φορές τα μοιράζονται με το ψάρι που συμβιώνουν.

 

Ευαίσθητες στα επίπεδα χαλκού, νιτρικών, νιτρωδών και αμμωνίας και χρειάζονται Ιώδιο που βοηθά στην αλλαγή του εξωσκελετού. Υπάρχει συμβιωτική σχέση με κάποια είδη σπόγγων καθώς και με ψάρια της οικογένειας Amblyeleotris, Stonogobiops που και τα δυο μέρη επωφελούνται, όπου το ψάρι ειδοποιεί τη γαρίδα για επερχόμενο κίνδυνο.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη διαρκή επαφή, τοποθετώντας τις κεραίες τους στο σώμα των ψαριών.

Στο ενυδρείο είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν πρώτα οι γαρίδες και αργότερα το ψάρι.

 

Συμβιωτικά είδη Goby: (Κοινές ονομασίες). Yasha, Diamond, Yellow, Hi-Fin Red Banded, Dracula, Diagonal Bar Prawn, Orange Spotted, Pink Spotted, Tiger, Wheeler’s, Pinkbar.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...