Jump to content

Ανακατασκευη Ενυδρειου


Panos2011

Recommended Posts

Καλησπερα,

Εχω στην κατοχη μου ενα ενυδρειο 54 λιτρων και ως αρχαριος ξεκινησα πριν απο 6 μηνες περιπου με ενα φυτεμενο ενυδρειο και 5-6 ψαρακια κανοντας ολες τις προετοιμασιες. Το κακο ειναι οτι αυτη τη στιγμη υπηρετω στην ξανθη και ετσι δεν εχω καθολου χρονο να ασχοληθω, ετσι και αναγκαστηκα να επιστρεψω τα ψαρακια και να καθαρισω εκ νεου το ενυδρειο.

Σε λιγο καιρο απολυομαι και θελω να το ξαναφτιαξω απ την αρχη. Την πρωτη φορα σαν υποστρωμα επελεξα αμμο την οποια θελω να αντικαταστησω με ψιλο χαλικακι. Επισης πλεον αφου καταλαβα οτι τα λιτρα ειναι πολυ λιγα για ψαρια σκεφτηκα να το γυρισω σε γαριδαδικο και να δωσω περισσοτερη εμφαση στα φυτα και στην αναπτυξη τους. Το ενυδρειο εχει ηδη φωτισμο των 15w ο οποιος μπορω να πω οτι εκανε τη δουλεια του και με το παραπανω στα φυτα που ειχα.

Σαν καινουργιες ιδεες λοιπον θα ηθελα να μου προτεινετε ενα γρασιδακι το οποιο ουσιαστικα θα γεμισει το υποστρωμα και καποια λιγο μεγαλυτερα φυτα. Επισης οπως ειπα το ενυδρειο θα γινει γαριδαδικο χωρις ψαρια. Τελος εχω σκεφτει να προμηθευτω καποιο συστημα co2 γιατι θελω να δωσω μεγαλυτερη εμφαση στα φυτα.

Αν κανω καποιο λαθος στα παραπανω οφειλεται στην απειρια μου και θα ηθελα να με συμβουλεψετε.

Ευχαριστω,

Παναγιωτης

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φιλε μου!

Καταρχην,για να μην μπερδευομαστε,υποστρωμα ειναι το χωμα που μπαινει κατω απο το χαλικι μας και ειναι λιπασμα για τα φυτα μας,τα υπολοιπα που μπιανουν απο πανω ειναι ο βυθος.Οπωτε,αν θες γρασιδι θα πρεπει να βαλεις υποστρωμα και απο πανω το χαλικακι σου.Για το γρασιδι θα χρειαστεις τουλαχιστον αλλες 2 λαμπες για να φτασεις το 1w/lt.Θα χρειαστεις και co2

Για τις γαριδες θα πρεπει να στρωσεις το ενυδρειο σου και να περιμενεις κανενα 2μηνο ακομα για να στρωσει ο βυθος και μετα να τις βαλεις.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση. θα μπορουσα να χρησιμοποιησω την αμμο που ειχα πριν σαν υποστωμα και απο πανω να βαλω το χαλικι η θα πρεπει να προμηθευτω καινουργια? οσον αφορα τις λαμπες επειδη το ενυδρειο εχει καπακι τι θα προτεινες να εκανα για να εχω τον καταλληλο φωτισμο? Οσον αφορα το στρωσιμο, δεν βιαζομαι καθολου.

Ευχαριστω,

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεις να βαλεις την αμμο και απο πανω χαλικακι. Θ απρεπει να πας και να αγορασεις υποστρωμα, αυτο ειναι σαν χωμα και λητουργει σαν λιπασμα. Απο πανω απο αυτο μπορεις να βαλεις χαλικακι και καλητερα να ειναι ψιλοκοκο 1-2cm. Υπαρχουν βεβαια και καποια χαλικακια που ειναι και λιπασμα μαζι αλλα ειναι λιγο ακριβουτσικα οπως πχ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=667

Τωρα για τα φωτα αν δεν σε παιρνει στο καπακι σου να κανεις πατεντα και να βαλεις αλλες 2 λαμπες απο 15 βατ μπορεις να αγορασεις ενα φωτιστικο που μπαινει απο πανω και καταργεις το καπακι σου και το ενυδρειο μενει ανοιχτο απο πανω.

Link to comment
Share on other sites

καταλαβα. για αλλες αποριες θα ξαναρωτησω... ευχαριστω πολυ :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...