Jump to content

Guppy Και Φυτά


marab

Recommended Posts

Γειά σας ...λοιπόν έχω ένα περίπου 70lt ενυδρείο με 7 guppy, 1 γατόψαρο platydora κάπως έτσι το λένε 1 γλύφτη και λίγα cardinal tetra (κακώς αλλά όταν τ αγόρασα δεν γνώριζα αρκετά) λοιπόν τα guppy μου γεννήσαν έως τώρα μία φορά από τα οποία επέζησαν 6 γόνοι και χαίρουν άκρας υγείας.Τα μικρά τα έχω τοποθετημένα σε ένα ενυδρείο "γεννήστρα" 30lt.Το θέμα είναι οτι επειδή δεν θέλω να στρεσάρω τα θηλυκά χρησιμοποιώντας γεννήστρες τοποθέτησα φυτά.Και εδώ έρχεται το ερωτημά μου έχω βάλει κερατόφυλλο,Cryptocoryne undulata και microsorum μόλις μεγαλώσουν λίγο τα μικρά μου θα τα ρίξω μέσα στο ενυδρείο με τα φυτά κ τα ενήλικα ψάρια λοιπόν..χρειάζομαι κατι άλλο για να τα προφυλάξω;;;

Link to comment
Share on other sites

Αμα εχεις βαλει αρκετα φυτακια και υπαρχουν κρυψωνες θα εισαι μια χαρα!!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τα μεγαλώσεις για λίγο καιρό στη γεννήστρα, εφόσον βέβαια διατηρείς το νερό σε σωστές συνθήκες (φίλτρανση,θερμοκρασία κλπ).

Η σύνθεση σου βέβαια χρειάζεται διόρθωση για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον.Τα Guppy σε τι αναλογία Μ-F τα έχεις;

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ που απαντήσατε..Βασικά όπως είπα τα μικρά προς το παρόν τα έχω σε ξεχωριστό ενυδρείο.Απλά σκέφτομαι όταν μεγαλώσουν λίγο και τα ρίξω στο μεγάλο να βγάλω τελείως τα tetra και τ υπόλοιπα αταίριαστα ψάρια...μέσα έχω 2 αρσενικά και 5 θηλυκά.Όσο για θερμοκρασία έχω το ενυδρείο-γεννήστρα στους 24 και χρησιμοποίησα εξωτερικό φίλτρο για να μην "μπούν" τα μικρούλια στις σχισμές του εσωτερικού που είχα πριν. Άλλη μία ερώτηση έχω..στο ενυδρείο-γεννήστρα να βάλω γλύφτη ή θα πειράξει τα μικρά??

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά βλέπω τις κινήσεις σου. Δε θα πρότεινα βυθόψαρο σε γεννήστρα,δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεις το νερό.Μπορείς άνετα να προσθέσεις λίγα σαλιγκάρια και μερικές γαρίδες,

ως "συνεργείο καθαρισμού".Αυτομάτως θα έχεις άλλο ένα ενυδρείο να χαρείς. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να μην τον βάλεις μιας και είναι πιθανό να θεωρήσει τα μικρά σνάκ.

Τι ηλικία έχουν τα μικρά σου?

Link to comment
Share on other sites

Σημείωση: Όταν λέω γαρίδες εννοώ red cherry που δεν είναι πολύ ευαίσθητες σε μη στρωμένο βυθό.

Link to comment
Share on other sites

τα μικρά είναι 1 μήνα και 15 ημερών...τ είχα στην αρχή σε γεννήστρα αλλα βάζοντας τα στο ενυδρείο γεννήστρα μεγάλωσαν κ αναπτύχθηκαν πιο γρήγορα...ναι ευτυχώς έχω και γαρίδες και σαλιγκάρια στο ενυδρείο με τ αγγελόψαρα μου οπότε θα φροντίσω να μεταφέρω και στα μικρά...πάντως έχουν βαρεθεί να τα χαζεύω.. :bigemo_harabe_net-74:

Link to comment
Share on other sites

Μία τελευταία ερώτηση ..Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις πριν. τα μικρά μου λοιπόν ειναι 1 μήνα και 15 περίπου ημερών δεν είναι πλέον διαφανή έχουν ήδη πιο σκούρο χρώμα και κανα δυο μου φαίνεται να αποκτούν αποχρώσεις του γαλάζιου.είναι φυσιολογικό?πότε αποκτούν το ολοκληρωμένο χρώμα τους?

Link to comment
Share on other sites

Υπολόγιζε οτι ωριμάζουν περίπου στους 3 μήνες ζωής.Τα αρσενικά μπορείς να τα ξεχωρίσεις νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες και μετά.

Από αυτή την ηλικία και μετά θα μπορείς να συμπεράνεις γενικά το τελικό τους χρώμα,όχι όμως με όλες τις λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...