Jump to content

''συγκατοίκηση'' Με Παπαγαλόψαρο


Recommended Posts

όπως είχα πει και στην εισαγωγή που είχα κάνει τώρα έχω μείνει με μόνο ενα παπαγαλόψαρο.Τι μπορώ να βάλω μαζί του έτσι ώστε να μήν υπάρχουν ''κόντρες''?

Link to comment
Share on other sites

το παπαγαλοψαρο ειναι γενετικα μεταλαγμενο ψαρι και δεν βαζουμε τετοια στα ενυδρεια μας.

τωρα για το δικο σου δεν ξερω ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου.

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις μικρα ψαρακια κοπαδοψαρα πχ.τετρας γιατι θα καταληξουν στην κοιλια του.

Έγινε επεξεργασία - JIMHS
Link to comment
Share on other sites

Το παπαγαλοψαρο ειναι κιχλιδα κι αυτο οπως οι αλλες (ιδιο μονο στη συμπεριφορα, γιατι οπως ειπε ο φιλος ειναι γεννετικα μεταλλαγμενο ψαρι).

Οι κιχλιδες ειναι εξυπνα και ανταγωνιστικα ψαρια και εκ φυσεως δεν μπορουμε να εξασφαλισουμε οτι δεν θα υπαρχουν κοντρες με αλλα ειδη ή και αναμεσα σε ατομα του ιδιου ειδους.

Ακομα και ενα ζευγος να βαλεις δεν σημαινει οτι θα ειναι αγαπημενο και ταιριαστο, πρωτα γιατι η επιλογη των ατομων θα γινει απο εσενα και οχι απο τα ψαρια και δευτερον ακομα κι ενα απροβληματιστο ζευγος να βαλεις σε ενα κλειστο χωρο οπως το ενυδρειο, μπορει να αλλαξει η συμπεριφορα του.

Παραδειγμα ο ανθρωπος. Εξυπνο και ανταγωνιστικο ον.

Βαλε 20 ανθρωπους πανω στη Γη. Θα υπαρχει ειρηνη, θα επικοινωνουν φιλικα, θα δημιουργηθουν ζευγαρια, θα ανταλλάσουν αγαθα κλπ.

Αν συναντηθουν δυο ανθρωποι που δεν καλοβλεπει ο ενας τον αλλον, το πιθανοτερο ειναι να αποχωρησουν απο το χωρο συναντησης. Υπαρχει απλετος χωρος να πανε και να κανουν οτι θελουν χωρις να ρισκαρουν με μια διαμαχη (εκτος κι αν υπαρχει ψυχικο προβλημα).

Βαλε τους ιδιους 20 ανθρωπους σε μια πολυκατοικια. Σε λιγο καιρο λιγοι θα παραμενουν πραγματικοι φιλοι ή ζευγος, αλλοι θα ειναι φιλοι ή ζευγος απο συμφερον ή επειδη εχουν κοινα ενδιαφεροντα, κι αυτο μεχρι να τους χωρισει μια εγωιστικη κριση, ή μια αντιζηλεια, σε αναζητηση ταιριου, ή μια θεση εργασιας, ή η τελευταια φρατζολα ψωμι στο φουρνο. Θα καταστρωσουν σχεδια για να κερδισουν στον ανταγωνισμο ή θα καταφυγουν ακομα και στη σωματικη βια.

Καπως ετσι συμπεριφερονται ενστικτωδως και οι κιχλιδες.

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...