Jump to content

Χρυσό Gourami


mmamatsi

Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά
Θα ήθελα μια βοήθεια μέσα στο ενυδρείο μου έχω 2 χρυσά gourami και το πρόβλημα είναι ότι πάντα το ένα κυνηγά το άλλο και του δαγκώνει την ούρα ενώ το άλλο στην προσπάθεια του να το αποφύγει κρύβεται πίσω από το φίλτρο συνέχεια για πολύ ώρα.
Είναι φυσιολογικό αυτό ;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Μαλλον εχεις 2 αρσενικα γκουραμι γι αυτο και ξυλο που βλεπεις.

Βγαλε το ενα και προσπαθισε να βρεις ενα θυληκο,ειναι λιγο δυσκολο ομως γιατι τα θυληκα ειναι αχρωμα και δεν τα φερνουν πολυ τα πετσοπ.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μου είναι ότι πάντα το ένα συγκεκριμένο κυνηγάει το άλλο δηλαδή στην ουσία δεν πέφτει ξύλο μεταξύ τους, πάντα το ένα (συγκεκριμένο όμως) είναι το θύμα!!!

Και άντε και το βγάζω το ένα που να το πάω!!!!!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Δωστο σε καποιον χομπιστα,βαλε μια αγγελια.Αν το αφησεις μεσα στο τελος θα εχεις προβληματα και πιθανον το θανατο του πιο αδυναμου..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το δικό μου. Ζήτησα 1 ζευγάρι από το κατάστημα. Προφανώς επειδή δεν είχε θηλυκό, μου πρότεινε τα 2 αρσενικά. «Καλύτερα 2 αρσενικά, είπε. Μην σου γεννήσουν και δεν ξέρεις τι θα τα κάνεις μετά». Αποτέλεσμα, μετά από δύο βδομάδες ήρεμης συνύπαρξης, το ένα (flame) να κυνηγά ασταμάτητα το άλλο (blue). (Το πάθημα του αρχάριου.)

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το δικό μου. Ζήτησα 1 ζευγάρι από το κατάστημα. Προφανώς επειδή δεν είχε θηλυκό, μου πρότεινε τα 2 αρσενικά. «Καλύτερα 2 αρσενικά, είπε. Μην σου γεννήσουν και δεν ξέρεις τι θα τα κάνεις μετά».

μα ειλικρινα νομιζε πως σου πουλαει γκαπι και σου μιλησε για ατελειωτες γεννες γκουραμι...???ελεος δηλαδη για λαθος πληροφοριες και εντυπωσεις απο κακο η ασχετο επαγγελματια.

το γεγονος των κυνηγητων ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο αναμεσα σε γκουραμι.περισσοτερες κρυψωνες,χωρος,αλλοι κατοικοι,συνηθως δινουν μια καποια λυση.ακομη και αν δωσεις τον επιτιθεμενο και βαλεις αλλον ιδιο κατοικο,παλι το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις.

ΥΓ.φροντισε να αλλαξεις πετσοπ.

Link to comment
Share on other sites

ΟΙ συγκάτοικοι είναι ένα κοπάδι 8 Cardinal tetra. Φυσικά τους αγνοεί ασχολούμενος αποκλειστικά με τον μπλε.

Το ενυδρείο είναι πυκνοφυτεμένο δίνοντας κάποια λύση. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να βελτιώσω τις συνθήκες για τον μπλε.

Link to comment
Share on other sites

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς για θηλυκό και περιγράφοντας τη συμπεριφορά, κάποιος από άλλο κατάστημα, μου πρότεινε αύξηση ψαριών και των κρυψώνων στο ενυδρείο. Αν δεν είναι δυνατό, απομόνωση σε γυάλα για 2 ώρες του επιτιθέμενου. (Παντού μου είπαν, ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί θηλυκό γκουράμι)

Link to comment
Share on other sites

Τα θυληκα δεν τα φερνουν γιατι ειναι αχρωμα και αυτο ειναι μεγαλο λαθος. Η απομονωση σε γυαλα δεν νομιζω οτι ειναι λυση, θα στρεσαρεις και το ψαρι αλλα δεν θα φυγει και η επιθετικοτητα του.

Link to comment
Share on other sites

Ολοκλήρωσα - νομίζω - το ενυδρείο με την τοποθέτηση ενός κυρτού ξύλου που αγόρασα. Αν και είναι αρχή ακόμα, ο μπλε δείχνει να το "καταλαμβάνει" διώχνοντας αυτός με τη σειρά του από την περιοχή εκείνη τον κόκκινο, ο οποίος έπαψε να τον κυνηγά παντού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...