Jump to content

Νερό SUPER MARKET


Recommended Posts

Τελικά η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι πόσο κατάδηλο είναι

Μετρική σε συγκεκριμένη μάρκα νερού που όπως αναφέρει είναι κατάδηλο για σίδερα, ινστιτούτα αισθητικής κτλ έδειξε PH 5 KH 1 test TETRA και SERA αντίστοιχα ποια η γνώμη σας?

Η μετρήσεις του ενυδρείου μου με προσθήκη co2 είναι 7,5 ph και 16 ΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Έχεις πάρα πολύ υψηλό kH. Η βρύση σου (που κάνεις αλλαγές νερού) πόσο κΗ βγάζει?

Αν βγάζει κι αυτή 16 τότε η μόνη συμφέρουσα λύση για να ρίξεις το kH->pH είναι η αγορά αντίστροφης όσμωσης.

Link to comment
Share on other sites

Με τα υγρά τεστ για ενυδρεία είναι αδύνατο να πάρεις ακριβείς μετρήσεις. KH=1 πως το μέτρησες; Γίνεται αμέσως κίτρινο; Κανονικά αν είναι μηδέν (0) δεν θα υπάρχουν άλατα και δεν θα κιτρινίσει το νερό ποτέ, απλά θα έχει μια κίτρινη απόχρωση. Αυτό σημαίνει ότι είσαι κοντά στο θεωρητικό ΚΗ=0.

Όσο για το ph μπορεί να λέει όσο θέλει. Δεν είναι αξιόπιστη η μέτρηση του pH σε τόσο χαμηλή ανθρακική σκληρότητα που προσεγγίζει το 0.

Αν θες πραγματικά να το μετρήσεις χρησιμοποίησε ένα καλιμπραρισμένο TDS meter ή δώστο σε κάποιο εργαστήριο για πλήρη ανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά έχω είδη παραγγείλει μια ΑΟ 3 σταδίων απλά σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το νερό σούπερ μαρκετ έως ότου μου έρθει η συσκευή απ ότι διάβασα 3 στάδια είναι αρκετά για αρχάριο ή κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...