Jump to content

Αγγελοψαρο Με Πρισμενη Κοιλια Χωρις Τροφη 5 Μερες


Recommended Posts

Εχω ενα προβληματικο αγγελοψαρο απο την αρχη που το εβαλα στο ενυδρειο. Στην αρχη απλα ηταννωχελικο αλλα ετρωγε κανονικα. Στη συνεχεια επαθε ικ κ ισιωσε οσο κ περιεργο να ακουγεται,εγινε κινητικο κλπ κλπ.Οταν θεραπευτηκε απτο ικ ξαναγινε νωχελικο αλλα ομως εδω κ 6 μερες δε τρωει καθολου. ακομα κ μπορστα του πεφτει η τροφη κ δ τη τρωει.ουτε μπιζελι τρωει. Ειχα δοκιμασει κ με σκορδο αλλα τπτ. Τωρα εχει αρχισει να αναπνεει παρα πολυ γρηγορα κ η κοιλια του επισης εδω κ 5 μερες ειναι αρκετα πρισμενη.Υπαρχει κατι που μπορω να κανω να το σωσω?Ποσο θα αντεξει ετσι χωρις να φαει.

Το νερο ειναι καλο μηδενικη αμμωνια μηδενικη νο2 κ 4-5 νο3.

Τα υπολοιπα ψαρια (1 αγγελοψαρο ακομα, 1 silver shark, 2 gurami) δε του δημιουργουν παντως προβλημα , δε το τσιμπανε κλπ.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Έγινε επεξεργασία - nightmare
Link to comment
Share on other sites

Πιθανοτατα εχει σκουλικακια, τα λεπια του ειναι ανασηκωμενα;, εχει τιποτα περιεργες τριπουλες στο κεφαλι στην περιοχη αναμεσα απο τα ματια; Τα κακα του ειναι ασπριδερα;

Βαλε οποσδηποτε φωτο και συμπληρωσε και την φορμα για περισσοτερες πληροφοριες.

Link to comment
Share on other sites

τρυπουλες εχει απτο ικ εκει που ηταν τα σπυρια του οποτε μολις εφυγαν τα σπυρια εμειναν καποιες τρυπουλες. ειναι ψιλοσηκωμενα τα λεπια.

εχεις καποια λυση?

Link to comment
Share on other sites

Βαλε καμια φωτο και ριξε μια ματια στο παρακατω αναλογο θεμα:

http://www.aquazone....opic=70554&st=0

http://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

εσωτερικα παρασιτα χωρις να ειναι αρρωστοι , αλλα σε ορισμενες περιπτωσεις τα παρασιτα θα αρχισουν να πολλαπλασιαζονται με γεωμετρικη προοδο και μπορει να απειλησουν με σοβαρο κινδυνο τα ψαρια .κοινα προειδοποιητικα σημαδια ειναι η απίσχναση και τα λευκα κοπρανα .Μπορει να ειναι δυσκολο να διαγνωσουμε με ακριβεια το παρασιτο που ειναι υπευθυνο χωρις να εκτελεσουμε καποια αυτοψια , αλλα πολλα παρασιτα ειναι ευτυχως ευαισθητα σε θεραπεια με metronidazole (Flagyl) .Η Αυξηση της θερμοκρασιας καθως και ο καλος αερισμος σινισταται .Εαν ο δισκος τρωει μπορειτε να ετοιμασετε ενα διαλυμα 200ml νερου και 10ml υγρου Flagyl και να μουλιασετε το φαγητο του σε αυτη οπως ζωντανα σκουλικια η προνυμφες για περιπου μια ωρα .Να ταιζεται το δισκο σας καθε 2-3 μερες με τροφη μουλιασμενη με φαρμακο καθε 2-3 μερες για 10 μερες .Εαν ο δισκος σταματησει να τρωει τοτε ειναι ποιο δυσκολο το ταισμα της τροφης και θα πρεπει να γινει με μια συριγγα χωρις την βελονα απευθειας στο στομα του.Ετοιμαστε ενα μειγμα απο ενα μερος υγρου flagyl ,2 μερη απο υγρη τροφη για μωρα και τρια μερη νερου.Η υγρη τροφη ειναι για να εμποδισει το ψαρι να πεθανει απο την πεινα κατα τη διαρκεια της θεραπειας .Προσθεστε το μειγμα στη συριγγα , τοποθετηστε το δισκο σε μια υγρη πετσετα, Mε την συριγγα δωστε απευθειας στο ψαρι 2ml και περιμενετε να καταπιει προτου να το επιστρεψετε στο ενυδρειο .Θα απομακρυνει πολυ μειγμα με το στομα και τα βραγχια του αλλα τουλαχιστον ενα κομματι θα πρεπει να το καταπιει .Θα πρεπει να το ταιζουμε 2 φορες την ημερα με αυτο το τροπο μεχρι να αρχισει να ανακαμπτει.Οποιο ψαρι ειναι εκτεθιμενο σε αυτην την θεραπεια ειναι φυσικα παντα αρκετα στρεσαρισμενο ειδικα καποιο που εχει ηδη αποδυναμωθει απο τα παρασιτα .

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=47948

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...