Jump to content

Μοlly Balloon


georgiaano

Recommended Posts

geias sas,

exw ena polu mikro enudreio plastiko giati eixa mesa enan maxiti kai thes otan piga sto pet shop o gios m, moy zitise na agorasoume duo molly ballons. to ena sumfwna me ton idioktiti tou pet shop einai arseniko kai to allo thuliko kai malista egkuos. i koilia tis einai polu fouskomeni alla dustuxws den ixere na mou pei pote gennaei. simera apo to proi kathete ston pato tou plastikoy enudreiou kai o popos tis exei san mikri mpalitsa.

oi erwtiseis m einai oi exis:

- pws tha katalavw oti einai meres tis na gennisei;

- mipws den antexei tin thermokrasia tou nerou kai tha pethanei; (einai kati p den thelw giati aurio tha paw na parw megalo enudreio me ola ta sxetika)

parakalw voithiste me to suntomotero

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον θα σου συνιστούσα να γράφεις μόνο με ελληνικά γιατί είναι κανόνας του φόρουμ και θα σου κάνουν παρατήρηση οι διαχειριστές, δεύτερον θέλω να σε ρωτήσω αν έβαλες τα ψάρια σου κατευθείαν στο ενυδρείο ή ακολουθησες την γνωστή διαδικασία προσαρμογής και τελευταίο τι μετρήσεις και θερμοκρασία έχεις στο ενυδρείο σου και πόσο καιρό τρέχει, το ψάρι όταν είναι έγκυος πρέπει να μπαίνει σε γεννηστρα γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς την στιγμή που θα γεννήσει και όταν γεννηθούν τα μικρα αν δεν υπάρχουν κρυψώνες για να κρυφτούν γίνονται τροφή για τα μεγάλα δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

επειδή είμαι αρχάρια με τέτοιου είδους ψάρια και όπως είπα τα αγόρασα γιατί το ζήτησε ο γιος μου δυστυχώς δεν ακολούθησα την διαδικασία με την κατάλληλη θερμοκρασία, δεν έλεγξα ούτε PH τίποτα. απλά όπως τα αγόρασα τα έβαλα στο ενυδρείο - αν ονομάζεται έτσι γιατί είναι περίπου 15 εκ.το θέμα είναι αν μπορείτε να με βοηθήσετε το θηλυκό είναι στον πάτο και ανήσυχο. αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός να γεννήσει;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς οι πετσοπάδες δεν ενημερώνουν σωστά αλλά κοιτάνε μόνο πως να πουλήσουν, το θέμα δεν είναι αν θα γεννήσει αλλά αν θα επιζήσει, όταν υπάρχει βίαιη προσαρμογή και όχι φυσιολογικές μετρήσεις και συνθήκες μέσα στο ενυδρείο το πιο σίγουρο είναι να στρεσαριστεί και να αρρωστήσει ή να πεθάνει, για αυτό σου έκανα τις παραπάνω ερωτησεις, το να κάθεται στον πάτο μπορεί να σημαίνει το χειρότερο και όχι για να γεννήσει, πρέπει αφού μπηκες σε αυτό τον χώρο να οργανωθείς όπως να πάρεις τεστακια για μετρησεις, βακτηρια για να στρώσεις το ενυδρείο αν το ξεκίνησες τώρα και αρκετό διάβασμα μέσα από το φόρουμ, για το ψάρι όπως σου είπα παραπάνω το καλύτερο θα είναι να πάρεις μια γεννηστρα να το βάλεις μέσα και όταν έρθει η ώρα του θα γεννήσει.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες.

Εχεις ενα πλαστικο ενυδρειο οπως λες.Θερμοστατη φιλτρο εχει μεσα;

Αν μπορεις δωσε πισω στο πετ σοπ τα ψαρια μεχρι παρεις το καινουργιο και να το στησεις οπως πρεπει.

Κατσε και διαβασε οτι εχει σχεση με το στησιμο ενυδρειου,στρωσιμο κτλ και προσπαθησε για οτι καλυτερο μπορεις.

Σε οτιδηποτε εχεις απορεια μην διστασεις να ρωτησεις.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

Μπιλ σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. επειδή η μόλυ μου παιδευόταν δυστυχώς για ώρες στο μικρό ενυδρείο να γεννήσει πήρα τηλέφωνο μια φίλη μου που έχει στρωμένο ενυδρείο με όλα τα σχετικά και ευτυχώς δέχθηκε να την φιλοξενησει. γύρω στις 11.30 το πρώτο μολάκι ήρθε στον κόσμο και φυσικά ακολούθησαν ακόμη 13. ευτυχώς αύριο θα πάρω και το δικό μου ενυδρείο

Έγινε επεξεργασία - georgiaano
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που είχε θετικό αποτέλεσμα η εγκυμονούσα και χαίρομαι επίσης που θα προσπαθήσεις για ότι καλύτερο γι αυτά.

Να σαι καλά να απολαμβάνεις την μαγεία των ενυδρείων!

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα παιδιά,

θα χρειαστώ την βοήθεια σας για να στήσω το ενυδρείο μου. σήμερα πήρα μόνο το ενυδρείο 70 λίτρων χωρίς τα απαραίτητα γιατί ήθελα να μου πείτε τα καλύτερα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά.

τα γκαπάκια μεγαλώνουν και είναι τριών ημερών. η μαμά είναι καλά και πολύ ζωηρή.

σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα.

Σχετικά με το ενυδρείο πρέπει να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες.Έχει φίλτρο θερμοστάτη φωτισμό ή όχι;

Guppy ή molly έχεις γιατί μπερδεύτηκα :rolleyes:

Χαίρομαι που τα κατάφεραν και περισσότερο χαίρομαι για εσένα που έδειξες τέτοια υπευθυνότητα!

Έγινε επεξεργασία - bill28
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια! Και φυσικά καλώς τα δέχτηκες :)

Απλά ήθελα να σχολιάσω ότι γράφουμε Ελληνικά, όχι γιατί απαγορεύεται από τον κανονισμό αλλά κυρίως για να μπορούμε να συνεννοούμαστε άνετα και γρήγορα να μη βγάζουμε τα μάτια μας. Κάτι μας έμεινε να ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους, γιατί να το καταστρέφουμε;

Καλή συνέχεια! Με διάβασμα και υπομονή το χόμπι θα σε τραβάει όλο και περισσότερο ;)

Link to comment
Share on other sites

καλό απόγευμα σε όλους.

το ενυδρείο που αγόρασα έχει μόνο φωτισμό και οξυγόνο στον πάτο. αυτό τουλάχιστον μου είπε ο υπεύθυνος του πετ σοπ. απλά δεν πήρα περισσότερα πράγματα γιατί δεν μου φάνηκε και ειδικός πάνω σε αυτά τα θέματα. ασχολείται περισσότερο με σκύλλους.

γι αυτό αν είναι δυνατό βοηθείστε με να αγοράσω τα απαραίτητα!

Link to comment
Share on other sites

Κανε μου μια χάρη και μέτρησε μου το ενυδρείο εξωτερικές διαστάσεις τζαμιού,όπως επίσης αν φαίνεται πόσα watt είναι ο φωτισμός του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...