Jump to content

Ομάδα Δημιουργίας Ασπόνδυλων Οργανισμών.


Recommended Posts

InverTeam.jpg

Εδώ μπορείτε να δηλώνετε την συμμετοχή σας όσοι από εσάς επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα δημιουργίας ασπόνδυλων οργανισμών.

Την αρχική ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.aquazone....showtopic=79668

Link to comment
Share on other sites

:D όχι που θα έλειπα από την γιορτή εγώ! FOR THE SHRIMPS!!
Link to comment
Share on other sites

:D όχι που θα έλειπα από την γιορτή εγώ! FOR THE SHRIMPS!!

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ όπου νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω υπολογίστε στην συμμετοχή μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στα πλαίσια των εργασιών της ομάδας δημιουργίας ασπόνδυλων οργανισμών που στελεχώνεται από τα μέλη Astra και lingistis με επικεφαλής συντονιστή το ebenos να ενημερώσουμε πως η ομάδα προχωραει σε ένα ολοκληρωμένο project με σκοπό την δημιουργία προφιλ και την συγγραφεί άρθρον αλλά και εξειδικευμένων οδηγών σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της κατηγορίας.

Σύντομα θα ανέβουν και τα πρώτα δείγματα της δουλείας μας!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλη αρχη!

Μερικες παρατηρησεις που εχω να κανω ειναι οι εξης :

Δεν εχετε γραψει προτεινομενα λιτρα ενυδρειου,βασικο για μενα.

Κοινωνική συμπεριφορά: Θα ηθελα περισσοτερα λογια

Διατήρηση σε ενυδρείο: Θα ηθελα περισσοτερα λογια και εδω.

Ιδανικοί Συγκάτοικοι¨Εδω μπορεθτε να γραψετε και καποια ψαρια που δεν τρωνε γαριδες και μπορουν να συγκατοικισουν με τις γαριδες.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ολοκληρωθεί θα γίνει αναφορά στο τέλος για τους συντελεστές (φώτο και βίντεο) του άρθρου.

Το να αναφέρεται σε όλα τα βίντεο ή εικόνες είναι πλεονασμός.

Link to comment
Share on other sites

Επεισης θεωρω αναγκαιο στην ενοτητα διατηρηση στο ενυδρειο να μπει και το τι σημαινει ωριμος βυθος γιατι καποιος που ειναι αρχαριος μπορει να νομιζει οτι θα μπορεσει να βαλει γαριδες μετα το στρωσιμο του ενυδρειο του.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα σχόλια και περιμένουμε και άλλα!!!!

Το προφίλ των Blue Pearl αποτελεί draft και δουλεύτηκε όσο το δυνατόν καλύτερα για να βγει μια φόρμα που να ταιριάζει στις ιδιαιτερότητες που συναντάμε στα ασπόνδυλα και ειδικά στις γαρίδες. Ήδη είναι έτοιμη η επόμενη έκδοση του προφίλ που θα αντικαταστήσει το υπάρχον και θα ήθελα την γνώμη σας όταν το διαβάσετε.

Γενικά όμως, όσοι διαβάσουν και συμβουλευτούν τα προφίλ που ετοιμάζονται καλά είναι να έχουν κατά νου ότι στις γαρίδες δεν αναζητούμε τις ίδιες πληροφορίες διαβίωσης όπως στα ψάρια. Πριν βάλετε γαρίδες στα ενυδρεία σας διαβάστε οτι μπορείτε για αυτές. Προσωπικά προσπαθώ να γράψω τι μπορεί να θεωρηθεί σωστό… κάτι όμως που πολλές φορές διαφέρει ανάλογα τις εμπειρίες του καθενός μας. Θεωρώ σωστό οι γαρίδες να τοποθετούνται μόνες τους σε ενυδρεία και εάν έχουν συγκάτοικους αυτά να είναι επίσης ασπόνδυλα. Οι περισσότεροι χομπίστες, μεταξύ αυτών και εγώ, διατηρούμε γαρίδες μαζί με ψάρια που θεωρούμε ακίνδυνα. Όμως δεν υπάρχουν ακίνδυνα ψάρια εκτός από τα Οτο… όλα τα άλλα τσιμπάνε και κάποιο μεζεδάκι. Η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά των γαρίδων είναι τελείως διαφορετική όταν είναι μόνες τους. Στα προφίλ λοιπόν γράφω πως είναι όταν είναι μόνες τους… αν και οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν και στην διαβίωση τους σε κοινωνικά ενυδρεία εκεί ο κάθε χομπίστας θα πρέπει να πάρει επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια τους. Να το γράψω πιο απλά ποιος θα έβαζε ακριβές γαρίδες π.χ. υψηλής κατηγορίας Crystal Red σε ενυδρείο με ψάρια; Νομίζω κανείς… αλλά οι καημένες οι Red Cherry που είναι παντού και φτηνές θεωρούνται το συμπλήρωμα κάθε ενυδρείου….

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην συμφωνω γι αυτα που λες και ειμαι και εγω ενας απο αυτους που τις εχουν και μονες τους αλλα και με ψαρια,αλλα θα σου εξηγησω το σκεπτικο μου.Αν αφησεις να εννοειθει οτι μπαινουν στο ενυδρειο μονες τους αυτοματως φρεναρεις καποιον που μπορει να θελει να τις βαλει με ψαρια.

Πιστευω οτι μπορεις να κανεις μια αναφορα σε καποια ψαρακια που εχουν κρατηθει με επιτυχια μαζι με γαριδες.

Επεισης στα πεδια Διατήρηση σε ενυδρείο και Κοινωνική συμπεριφορά θα ηθελα λιγα παραπανω λογια και οχι διατυπωμενα με 2 λεξεις,να εχει λιγο παραπανω πληροφοριες.

Ενα αλλο που κατα την γνωμη μου θα πρεπει να προσθεθει,μαλλον στο Διατήρηση σε ενυδρειο.ειναι η αναφορα στο τι σημαινει ωριμος βυθος γιατι καποιος αρχαριος που θα το διαβασει μπορει να νομιζει οτι βαζει γαριδες μετα το στρωσιμο του ενυδρειου του.

Η τελευταια παραγραφος θα μου ταιριαζε καλητερα στο πεδιο Διατήρηση σε ενυδρειο και στο γενικα θα μπορουσες να γραψεις κατι αλλο,οπως πχ οτι αποφευγουμε να ριχνουμε λιπασματα και γιαυτο βαζουμε ευκολα φυτα στα γαριδοενυδρεια αλλα και αλλες γενικες πληροφοριες.

Γενικα επειδη ειναι αναλυτικο προφιλ καποια πεδια θελουν λιγα παραπανω λογια κατα τη γνωμη μου.

Λιτρα και υβριδισμους δεν εχεις γραψει αλλα φανταζομαι οτι θα βγει σ αυτο που φτιαχνεις τωρα.

Οσο για τη φορμα που λες,ειπαμε να γινουν ολες ιδιες για να υπαρχει ομοιομορφια σε ολα τα προφιλ και σε αυτα που φτιαχνουμε τωρα αλλα και σ αυτα που ηδη υπαρχουν στο φορουμ. :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνούμε, άλλωστε πολλά από αυτά που αναφέρεις έχουν αποσταλθεί στον υπεύθυνο από την πρώτη στιγμή για την αναβάθμιση του προφίλ. Φαντάζομαι θέλει να διαβάσει και αυτός πρώτα κάποιες γνώμες ακόμα πριν προβεί στην ενσωμάτωση των πληροφοριών. Όσα γράψω σε αυτά τα ποστ τα γράφω και για να δουν και οι φίλοι που τυχών τα διαβάσουν τις ιδιαιτερότητες… δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης… εποικοδομητική συζήτηση κάνουμε.

Από εμπειρία θα πω ότι οι περισσότεροι φιλοξενούν γαρίδες στα ενυδρεία τους ως συμπλήρωμα της πανίδας τους. Έχει παρατηρηθεί πως όσοι θέλουν μετά να δώσουν έμφαση σε αυτές στήνουν ενυδρεία μόνο για αυτές. Το ερώτημα λοιπόν είναι σε τι θα δώσει βάση ο χομπίστας σε ένα ενυδρείο που τα έχει όλα… στα ψάρια, στα φυτά ή στις γαρίδες; Οπότε δεν τίθεται θέμα φρεναρίσματος αλλά επιδιώξεων του καθενός. Το σωστό στήσιμο ενός γαριδάδικου ίσως πρέπει να αποτελέσει από μόνο του ένα θέμα με πολλές πληροφορίες που είναι κοινές αλλά και τακτικές διατήρησης που δεν συμβαδίζουν σε ενυδρεία με φυτά και ψάρια. Π.Χ. αν και θα διαβάσετε ότι συνιστούν φυτεμένα ενυδρεία για γαρίδες αυτό βασικά ισχύει όταν υπάρχουν και ψάρια. Σε γαριδάδικα π.χ. τοποθετούμε φίλτρο βυθού συνδεμένο με εξωτερικό φίλτρο. Από φυτά οπότε πάμε σε moss ή γενικά φυτά που δεν φυτεύονται. Αν έχουμε ενεργό υπόστρωμα αυτό θέλει αλλαγή κάθε 12 μήνες. Η θερμοκρασία να είναι κάτω από 25 C και άλλα. Στην χώρα μας έχει διαδοθεί η Red Cherry που είναι εύκολη και αντοχής!!! Γεννάει τακτικά και πολλά προβλήματα που συναντάμε στην διατήρηση άλλων γαρίδων εδώ περνάνε στα ψιλά. Νομίζω πως μας δίνετε η ευκαιρία να αναδείξουμε κάποιους παραμέτρους που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πάνε στο επόμενο βήμα με τις γαρίδες. Υπάρχουν πολλές μα πολλές χρωματικές παραλλαγές γαρίδων… υπάρχουν είδη φανταστικά… υπάρχουν εκτροφείς στην Ευρώπη που έχουν να επιδείξουν και προσφέρουν στην αγορά γαρίδες αμέτρητου κάλλους… υπάρχουμε και εμείς που τις ονειρευόμαστε και ελπίζουμε να τις αποκτήσουμε :bigemo_harabe_net-82:

Στο θέμα μας όμως… είμαι σίγουρος ότι και η επόμενη έκδοση του προφίλ θα χρειαστεί βελτίωση… όπου απαιτείται θα εμπλουτιστεί με περισσότερες πληροφορίες… απλά άρχισε λυτό για να ενισχυθεί εκεί που πρέπει και γιαυτό χαίρομαι που με βοηθήσατε να εντοπίσω τα σημεία αυτά. Θα περιμένω τα σχόλια σας στην νέα έκδοση για να βγάλουμε κάτι όμορφο και χρηστικό για όλους. Η φόρμα δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές όπως αφέθηκε να εννοηθεί. Ακολουθεί τα πρότυπα του φόρουμ.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαινω αυτο που λες και εγω ο ιδιος ιοταν θελησα να ασχοληθω με γαριδες εφτιαξα ενα ενυδρειο οπου τις εβαλα μονες τους.Ομως πολυ φοβαμαι οτι αν δεν γινει αναφορα και σε κοινωνικο με ψαρια καποιος που ισως θελει ν ασχοληθει με γαριδες δεν το κανει και μιλαω για αρχαριους που θα ειναι η πρωτη τους εμπειρια με γαριδες.Καθημερινα διαβαζω θεματα οπου ρωτουν αν μπορουν να βαλουν γαριδες με τα ταδε ψαρια,αν αφησετε να εννοηθει οτι μπαινουν μονες τους κανεις δεν θα ασχοληθει μ αυτες και οπως ξερουμε οι καιροι ειναι δυσκολοι με αποτελεσμα καποιος που θελει να ασχοληθει με γαριδες να του ειναι δυσκολο να στησει ενα ενυδρειο μονο γι αυτες.Και θα σου μιλησω προσωπικα,μου ηταν πολυ δυσκολο να στησω ενα 30αρι ενυδρειο μονο για γαριδες και μιλαω απο οικονομικης αποψης και οχι απο θεμα γνωσεων.

Τωρα για τα υπολοιπα θα περιμενω να δω και την καινουρια εκδοση του προφιλ και θα σου πω την γνωμη μου.

Παντως τα πεδια των προφιλ πρεπει να ειναι ιδια παντου και σε ολες τις κατηγοριες ωστε να ειναι ολο ομοιομορφα :)

Link to comment
Share on other sites

Ως συντονιστής της κατηγορίας και επικεφαλής της ομάδας και επειδή οι παρεμβάσεις όλων σας τείνουν ιδιαίτερης προσοχής και σημασίας λαμβάνοντος υπόψην και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων συντονιστών αλλά και του συγγραφέα lingistis το προφίλ επεξεργάστηκε και εμπλουτίστηκε με περισσότερες πληροφορίες με αποτέλεσμα να παρέχεται η όσον τον δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για το είδος και σας παρουσιάζω την τελική του μορφή.

Έγινε επεξεργασία - ebenos
Link to comment
Share on other sites

Όμορφο και στρωμένο άρθρο από ένα πολύ έμπειρο μέλος! Πολύ καλή δουλειά!!!

Μια ερώτηση, το πεδίο Ζώνη κολύμβησης θεωρείτε πως έχει λόγο ύπαρξης;

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι επειδη θελουμε να ειναι ομοιομορφα τα προφιλ ολων των ειδων καλο ειναι να υπαρχει και αυτο το πεδιο,παντα κατα την γνωμη μου :)

Link to comment
Share on other sites

Ας μείνει Θοδωρή, δεν πίστευε ότι ενοχλεί ισα ισα προσδιορίζει και την συμπεριφορά των γαρίδων στην παρουσία των ψαριών.

Link to comment
Share on other sites

Στο προφίλ των Neocaridina cf. palmata var. Blue προστέθηκαν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την καλύτερη ενημέρωση του αναγνώστη κατόπιν αιτήσεως του συγγραφέα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημερα!

Επειδη πλεον ειμαι ο συντονιστης της κατηγοριας,θα ηθελα να ποιοι απο τα μελη τις προηγουμενης ομαδας θελουν να συνεχισουν να δουλευουν με την ομαδα αλλα και ποια νεα μελη θελουν να δηλωσουν συμμετοχη.Οι συμμετοχες θα δηλωνονται στο παρων θεμα!:)

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Επειδη πλεον ειμαι ο συντονιστης της κατηγοριας,θα ηθελα να ποιοι απο τα μελη τις προηγουμενης ομαδας θελουν να συνεχισουν να δουλευουν με την ομαδα αλλα και ποια νεα μελη θελουν να δηλωσουν συμμετοχη.Οι συμμετοχες θα δηλωνονται στο παρων θεμα! :)

Κωστα αν χρειαστειτε βοηθεια ,,, εδω ειμαι.

Link to comment
Share on other sites

Κωστα αν χρειαστειτε βοηθεια ,,, εδω ειμαι.

Νικολα και βεβαια θα χρειαστουμε,θελεις να σε βαλω στην ομαδα?

Παρακαλω και οι υπολοιποι που εισασταν στην προηγουμενη ομαδα να δηλωσετε αν θελετε η οχι να συνεχισετε.

Link to comment
Share on other sites

Νικολα και βεβαια θα χρειαστουμε,θελεις να σε βαλω στην ομαδα?

Παρακαλω και οι υπολοιποι που εισασταν στην προηγουμενη ομαδα να δηλωσετε αν θελετε η οχι να συνεχισετε.

Κωστα δεν υποσχομαι πολλά , αλλα ελπιζω να βοθήσω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...