Jump to content

Υπερδοσολογια Excel.


Sturm

Recommended Posts

Παιδακια καλησπερα.

Οπως ολοι κι εγω εχω κατα καιρους τα προβληματα μου με τις αλγες! Διαβαζω λοιπον στο φορουμ καποια πραγματα τα οποια ειναι παρα πολυ χρησιμα και με εχουν βοηθησει αρκετα αλλα αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι τι γινεται με το excel! Αν μπορουσε λοιπον καποιος να διευκρινησει θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα! Οι ερωτησεις μου μπορει να ειναι χαζες αλλα με προβληματιζουν ιδιαιτερα. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Οι ερωτησεις ειναι οι εξης:

1) Λεει το excel: 5 ml/200 lt! Αυτη ειναι η σωστη δοση για 200 λ αρα υπερδοσολογια ειναι 2 καπακια 10 ml! για 100 λ ομως ενα καπακι 5ml ειναι υπερδοσολογια; η πρεπει να ριξεις αλλα 5 ml;

2)Ειναι αναγκαιο να στοχευσεις στην αλγη με συριγκα η μπορεις απλα να ριξεις το υγρο (excel) στο νερο;

Υ.Γ. Παιδια εψαξα αρκετα σε αλλα θεματα στο forum μεχρι που πονεσαν τα ματια μου αλλα δεν βρηκα απαντηση στις ερωτησεις μου. Αν εχει ειπωθει κατι παρακαλω κατευθυνετε με και διαγραψτε το θεμα.

Ευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ένα πράγμα ξέρω να σου πω.Υπερδοσολογία με τοξικά πράγματα ποτέ.Μία φορά έριξα υπερδοσολογία και παρά την αλλαγή νερού, βρήκα γαρίδες έξω από το ενυδρείο και ψάρια πάνω στην επιφάνεια.Ευτυχώς τα πρόλαβα

Link to comment
Share on other sites

η δοσολογια 5 ml/200 lt αναφερεται απο οτι θυμαμαι σε φουλ φυτεμενο ενυδρειο!πολυ προσοχη στη δοδολογια παντα ριχνουμε λιγο λιγοτερο οσον αφορα το συγκεκριμενο σκευασμα!

Link to comment
Share on other sites

Η υπερδοσολογία του εξελ έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνονται η αλγης αλλά μαζί με αυτές να πεθαίνουν και κάποια ευαίσθητα φυτά αλλά και γαρίδες ή γόνος από ψάρια.

Υπερδοσολογια συνήθως βάζουν αυτή που δεν έχουν ευαίσθητα ψάρια και σκληροτράχηλα φυτά πχ ανουμπιες.

Η υπερδοσολιγια μπορεί να σου βγει σε καλό μπορεί και σε κακό.

Τα ίδια αποτελέσματα για την αλγη θα τα έχεις με την νορμάλ και ελαφρός παραπάνω δοσολογία του εξελ με την διαφορά ότι θα αργήσουν να φύγουν η αλγης και ότι δεν έχεις στο ενυδρείο σου γαρίδες.

Είναι μια μέθοδος καταπολέμησης αλγης που προσωπικά δεν με ενθουσιάζει.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθεσω στα λογια του Χρηστου οτι αν θελησεις να ριξεις excel για την αλγη θα πρεπει να γινει στοχευμενα πανω σ αυτη και οχι σε ολο το ενυδρειο.

Η καλητερη αντιμετοπιση της καθε αλγης ειναι να βρεις τι φταιει και να το διορθωσεις.Ετσι η αλγη θα φυγει μια για παντα απο το ενυδρειο σου,Οι υπολοιπες λυσεις ειναι απλα επιδερματικες και πολυ πιθανον οι αλγες να ξαναγυρισουν και αν ξαναγυρισουν συνηθος ειναι πιο δυνατες απο πριν και οι προηγουμενες λυσεις δεν πιανουν.

Επεισης να πω οτι η υπερδοσολογια του excel δεν πιανει για ολα τα ηδη αλγης.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια καταλαβαινω τις ανησυχιες σας αλλα αυτη τη στιγμη χρειαζεται καποιο δραστικο μετρο! Το ενυδρειο εβγαλε αλγη γιατι τον τελευταιο 2μηνο το ψιλοπαρατησα οσον αφορα τις λαμπες του και την παροχη CO2 ! Εχω παραγγειλει καινουριο ενυδρειο εδω και και καμποσο καιρο αλλα λογω γιορτων και καποιον αλλων ατυχιων δεν το εχω παρει ακομη και ειχα πει να μην βαλω καινουριες λαμπες στο παλιο! Ελα ομως που την πατησα!

Μεσα απο φυτα εχει Anubias, Hygrophila Corymbosa, Java Moss kai Eleocharis Acicularis! Oυτε γαριδες ουτε σαλιγκαρια! Ολα απο το παλιο θα μεταφερθουν στο καινουριο!

Αν δεν γινει τιποτα με το excel θα αναγκαστω να παιξω με χλωρινη και κλαδεματα!

Link to comment
Share on other sites

Το εξέλ δεν είναι εγγύηση και όπως είπε ποιο πάνω ο Κώστας δεν κάνει για όλες της αλγες εκτός αυτού θέλει χρόνο με μια δυο φορές δεν θα δεις αποτελέσματα.

Θα σου πρότεινα την ανουμπια να την κάνεις μπάνια με χλωρίνη, η Hygrophila Corymbosa αναπτύσσετε γρήγορα οπότε θα έπαιρνα από εκεί την κορυφή του φυτού που μάλλον θα έχει λίγη αλγη και θα την καθάριζα μηχανικά όσο μπορούσα. Από την Eleocharis Acicularis όλο και θα βρεις και κάποιους δρομείς που να είναι απαλλαγμένοι από την άλγη και αν δεν βρεις απλά την κουρεύεις όπως το γρασίδι και την φυτεύεις, αν το νέο σου ενυδρείο το φροντίσεις σωστά τότε δεν θα έχεις και αλγης.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω και εγω την εμπειρια μου με το excel και τις αλγες...εαν δεν εχεις σταθερη παροχη Co2,σωστο φωτισμο,καλη κυκλοφορια,καθαρα φιλτρα,καθαρό ενυδρειο απο φυλλα-υποληματα τροφης, το excel μπορει να μην κανει και τπτ...και εγω το πηρα για την καταπολεμισεις τριχοιδους αγλης,σποτ και δεν εκανε τπτ...μολις ρυθμιζα πχ το φωτισμο,τσουπ!ελατωνοταν,μολις εφτιαξα το διοξυδιο,τσουπ!θελει να βρεις τι φταιει και να το διορθώσεις γιατι αλλιως μπορει να μην δουλεψει...το excel ειναι οργανικής ανθρακας που δεν μπορει να αφομιωση η αλγη και για αυτο πεθαινει....επισης αυτος ισως ειναι και ο λογος καποια ειδη φυτων λιώνουν-πεθαίνουν μονο με excel...δεν ειναι καυστικό,δεν οξυδονει δεν κανει τπτ τετοιο,απλα δεν μπορει να το αφομιωση και πεθαινει ενω τα φυτα σου το καταναλώνουν και περνούν τα πανω τους,για λιγο ομως και παλι....φτιαξε ολες τις παραμέτρους σου και ισως να μην το χρειαστης....επισης καλο μηχανικό καθαρισμό....αλλιως θα σου ανεβάσει αμμωνια οταν ξεκινησει να αποσυνθετεται..,εγω πλεον δεν το χρεισιμοποιω στο μεγαλο ενυδρειο μμ....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66
Link to comment
Share on other sites

Οκ σας ευχαριστω πολυ ολους! Ολα τα φυτα, ξυλα, πετρες και χαλικι θα καθαριστουν και θα μεταφερθουν στο καινουριο ενυδρειο! Εκει πιστευω με ολα τα παραπανω δεν θα εχουμε προβλημα! Να στε καλα παιδια!

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχάσεις φωτογραφίες από το καινούργιο ενυδρείο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...