Jump to content

Άνθρωπος: Η Απόλυτη Μηχανή


Recommended Posts

Ντοκιμαντέρ: Νational Geographic- Άνθρωπος: Η απόλυτη μηχανή (vid)

Μέσα από 10.000 βλεφαρίσματα του ματιού, 20.000 ανάσες και 100.000 χτύπους της καρδιάς, ανακαλύψτε πόσο εκπληκτική και απίστευτη είναι μια μέρα από τη ζωή ενός ανθρώπου.

http://www.dailymotion.com/video/xrz66h_yyyyyyyy-y-yyyyyyy-yyyyyy-ng_people?start=26#.UQkXA_LFzjI

Link to comment
Share on other sites

Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!

Το ανθρώπινο σώμα φιλοξενεί τρισεκατομμύρια βακτήρια. Τα βακτηρίδια ζουν στο 90% των ζωντανών κυττάρων στο σώμα μας. Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί το «σπίτι» σε τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς.

Υπάρχουν 500 έως 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό, τα οποία πολλαπλασιάζονται με τέτοιους ρυθμούς που… ένας ενήλικας φιλοξενεί επάνω του ορισμένα… τρισεκατομμύρια!

http://perierga.gr/2011/07/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B1%CF%82/

Link to comment
Share on other sites

Αποκλείεται… Δεν είναι αυτή η φωνή μου!

Καταρχήν, το μαγνητόφωνο εγγραφής, η κάμερα που διαθέτουμε ή όποιο άλλο ψηφιακό ή αναλογικό μέσο χρησιμοποιήθηκε για να απαθανατίσει τα ηχητικά

μας ντοκουμέντα, όσο προηγμένο κι αν είναι, είτε ψηφιακό είτε αναλογικό, δεν μπορεί να καταγράψει και να αναπαράξει τη φωνή μας απολύτως

αξιόπιστα.

Γνωρίζουμε, από έρευνες στο χώρο της ακουστικής, ότι ο άνθρωπος ακούει μεν την ομιλία των άλλων ανθρώπων μέσω των πυκνώσεων και αραιώσεων των

μορίων του αέρα, αλλά τη δική του φωνή την ακούει τόσο μέσω της μετάδοσης του αέρα, όσο και μέσω της δόνησης – ταλάντευσης των οστών του

σώματός του.

http://perierga.gr/2013/02/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85/

Link to comment
Share on other sites

Μοριακές δονήσεις γεννούν αρώματα!

Οι μυρωδιές που κατακλύζουν τη ζωή μας δεν οφείλονται μόνο στα διαφορετικά μόρια των ουσιών, αλλά και στις ταλαντώσεις τους!
Αποκαλυπτική έρευνα με ελληνική υπογραφή

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=496287

Link to comment
Share on other sites

Οι άνδρες δεν μπορούν να «διαβάσουν» τα συναισθήματα. Εχουν πράγματι μικρότερη ενσυναίσθηση και βάζουν τον εγκέφαλό τους να δουλέψει σκληρά για να το αντισταθμίσε , όπως επιβεβαιώνει μελέτη ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

http://www.tovima.gr/science/psychology-sociology/article/?aid=496961

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα 12 πράγματα που δεν ξέραμε για το ανθρώπινο σώμα

Εκτός από ξένο γονιδίωμα, ο ανθρώπινος οργανισμός φιλοξενεί και

αναρίθμητους ξένους οργανισμούς, ειδικά βακτήρια τα περισσότερα από τα

οποία δεν προξενούν βλάβη. Ορισμένα είναι πολύ χρήσιμα στην πέψη για για

τα ένζυμα που παράγουν στο στομάχι μας. Μάλιστα, σε ένα πείραμα τη

δεκαετία του 1920, ένας Αμερικανός προσπάθησε να φτιάξει περιβάλλον

χωρίς βακτήρια για ζώα. Το κατάφερε αλλά τα περισσότερα από τα ζώα

πέθαναν αφού για να επιζήσουν χωρίς τα χρήσιμα βακτήρια στο στομάχι τους

θα έπρεπε να τρέφονται με ειδικές τροφές.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο!

Λίγες είναι οι φορές που έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο και μάλιστα σε εντυπωσιακές μεγεθύνσεις από 1-5 νανόμετρα. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό για ό,τι κρύβει ο καθένας από εμάς μέσα στο σώμα του, αφού κάθε εικόνα ξεχωριστά αποτελεί από μόνη της ένα σπάνιο έργο τέχνης. Από τα ερυθρά αιμοσφαίρια μέχρι τους γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα και τα σπερματοζωάρια, όλα δείχνουν πως το σώμα μας είναι ένας μαγικός κόσμος…

Link to comment
Share on other sites

Φοβερές αυτές οι εικόνες του μικροσκοπίου!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γιατί τρέμουν τα χέρια μας

Είναι ένδειξη φυσιολογικού τρόμου (όπως λέγεται επιστημονικά το τρέμουλο), κατά τον δρα Ρατζ Καπούρ, νευρολόγο στο Εθνικό Νοσοκομείο Νευρολογίας & Νευροχειρουργικής του Λονδίνου.

Το τρέμουλο αυτό συμβαίνει σε όλους, αν και μπορεί να επιδεινωθεί από το στρες ή την έλλειψη ύπνου, επειδή και τα δύο προκαλούν υπερπαραγωγή της ορμόνης του στρες, της αδρεναλίνης, εξηγεί στην εφημερίδα «Daily Mail».

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Διάφανος εγκέφαλος!
Νέα τεχνική αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη δικτύωση των νευρώνων του και τη μοριακή δομή του

Ένα ταξίδι μέσα στα άδυτα του εγκεφάλου αποτελεί το όνειρο κάθε νευροεπιστήμονα και όχι μόνο. Σε έναν βαθμό αυτό κατέστη για πρώτη φορά δυνατόν με μια νέα απεικονιστική τεχνική που ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σχετικό βίντεο μάς ταξιδεύει στον εγκέφαλο ενός ποντικού αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τη δικτύωση και τη μοριακή δομή του.

Η μέθοδος απεικονίζει με πρωτοφανή καθαρότητα τα δίκτυα των νευρώνων αλλά και τα χημικά του εγκεφάλου προσφέροντας τη δυνατότητα άντλησης πληροφοριών σχετικά με την έκφραση των γονιδίων στα μεμονωμένα κύτταρα – και άρα σχετικά με τη λειτουργία που επιτελεί το καθένα από αυτά.

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=507336

Link to comment
Share on other sites

Οι μαγνητικές τομογραφίες «μετρούν» τον πόνο http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=507343

Η μελέτη αποκάλυψε ένα χαρακτηριστικό μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας το οποίο εμφανίζεται όταν κάποιος εκτίθεται σε οδυνηρή ζέστη, αλλά όχι στην απλή θερμότητα. Η ισχύς αυτής της «νευρωνικής υπογραφής» του πόνου ήταν πιο έντονη όταν το ερέθισμα γινόταν πιο επώδυνο, ενώ αντίθετα εξασθενούσε όταν οι εθελοντές είχαν πάρει παυσίπονα.

Εντυπωσιακή ήταν επίσης η διαπίστωση ότι η μέθοδος μπορούσε να διακρίνει ανάμεσα στον κυριολεκτικό, σωματικό πόνο και τον συναισθηματικό πόνο που προκαλεί ένας χωρισμός -όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μέχρι σήμερα ο φυσικός και ο συναισθηματικός ή κοινωνικός πόνος έμοιαζαν πολύ αν κανείς κοιτούσε τον εγκέφαλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Δεδομένα του σώματος που ίσως δε γνωρίζετε!

ο ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, υπάρχουν όμως και μερικές λειτουργίες του που δεν τις γνωρίζουμε.

Διαβάστε παρακάτω ενδιαφέροντα δεδομένα για το ανθρώπινο σώμα…

32. Ο εγκέφαλος μεγαλώνει γρηγορότερα μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.

33. Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει 20 μέρες χωρίς τροφή, αλλά μόνο δυο μέρες χωρίς νερό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...