Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_53292.jpg

 

Γενικά
 Το microsorum pteropus είναι μια υδρόβια φτέρη που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Είναι κοινώς γνωστό ως Java Fern μεταξύ των υδρόβιων φυτών και βρίσκεται κατά μήκος ελών,ρεμάτων και ποταμών.Αυτή η φτέρη είναι ένα απίστευτα όμορφο και ανθεκτικό είδος φυτού με το οποίο ένας νέος αλλά ' και ένας επαγγελματίας aquascaper μπορεί να δημιουργήσει καταπληκτικά aquascapings. Καλλιεργείται και εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο
Το Mίcrosorum pteropus είναι ένα θαυμάσια προσαρμοστικό φυτό και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα στο ενυδρείο μπροστά, στη μέση ή ακόμα και στο πίσω μέρος .
Φύτεμα
Για να αναπτυχθεί το φυτό πρέπει το ρίζωμά του να πιάνει πάνω σε βράχια ή ξύλα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση λεπτής πετονιάς όπου δένουμε το φυτό έως ότου οι ρίζες του πιάσουν το βράχο ή το ξύλο.Θα πρέπει να έχουμε υπομονή, διότι θέλει μερικούς μήνες για να γαντζωθεί με τις ρίζες του. Αν φυτευτεί στον πυθμένα, δεν πρέπει να καλυφθεί το ρίζωμά του από το υπόστρωμα, αλλιώς το φυτό θα σαπίσει.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
Το Microsorum pteropus είναι πολύ εύκολο στην αναπαραγωγή απλά διαχωρίζεις τα ριζώματα του. Πρόκειται για ένα σκληρό φυτό που συνήθως αναπτύσσεται κάτω από όλες τις συνθήκες. Τα μαύρα στίγματα κάτω από την επιφάνεια των φύλλων του είναι σποράγγεια (όργανα αναπαραγωγής) και όχι κάποια ασθένεια όπως πιστεύουν πολλοί. Ανά διαστήματα το φυτό δημιουργεί στις άκρες των φύλλων του νέα μικρά φυτά τα οποία μπορούμε να τα αποσπάσουμε εμείς και να έχουμε ένα φυτό σε μικρογραφία το οποίο Θα γίνει όπως το μητρικό. Αν αφήσουμε τα νέα φυτά πάνω στο φύλλο, δημιουργείται μια νέα γενιά φυτών πάνω στο ίδιο το φυτό, για αυτό λέμε ότι το φυτό αναπτύσσεται σε επίπεδα. Σπάνια δημιουργεί και νέα φυτά πάνω στα ριζώματα του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...