Jump to content

Γιατι Οχι Και Στα Πετ Σοπ?


Recommended Posts

καλημερα.Μιας και εχω ενα θεμα υγειας και ειμαι ξαπλωμενος και διαβαζω παλια αρθρα ειδα οτι παρα πολυς κοσμος μαζι και εγω ημασταν βαθια νυχτωμενοι στο τι ακριβως πρεπει να κανεις περνωντας ενα ψαρι απο ενα πετ σοπ.Ετσι μου ηρθε μια εικονα στο μυαλο μου και ειπα να την μιραστω μαζι σας.Εδω και λιγους μηνες βγηκε ενας νομος που λεει αν δεν λαβεις το νομιμο παραστατικο(αποδειξη-τιμολογιο)δεν ειναι υποχρεωμενος ο πελατης να πληρωσει.Μεσα σε λιγο καιρο αμεσα ολα τα καταστηματα την τοποθετησαν στα ταμεια τους κοντα,Ετσι εκανα την εξης σκεψη.Δεν γινεται στα καταστηματα πετ σοπ να εχει ενα πινακα μικρο σε καθε ενυδρειακι που εχει μεσα ψαρακια η οποια να λεει το ειδος,λιτρα ανα ψαρι,συνθικες διαβιωσης (πχ θερμοκρασια,ph,αμμωνια) και με ποιο αλλο ψαρι μπορει να συνηπαρξει.Οπως ειναι και στα μουσεια και μαλιστα δεν ειναι κατι αντιεσθιτικο στην βιτρινα.Ετσι ελπιζω να ξυπνησει την συνηδιση καποιων να ρωτησουν να μαθουν τι ακριβως πρεπει να κανουν αγωραζοντας ενα ψαρι αλλα και αν εχει την καλη θελιση ο μαγαζατορας να του πει ακριβως τι πρεπει να κανει και στο φιναλε να αγωρασει και αλλα ηλικα ο πελατης τεστ,βακτηρια,αντιχλωρικα και αλλα ενυδριακα.5 ανθρωποι να ενδιαφερθουν ειναι κερδος μαθισης για τον ιδιο αλλα και καλητερη ζωη στα ψαρακια.μακαρι να ειχα χρημα και ενα δημοσιογραφο φιλο να θιξει ενα τετοιο θεμα μπας και ακουστει εκει που πρεπει.

Αυτο που λεω ειναι σαν τα τυποποιημενα προιοντα που αναγραφουν τα παντα επανω τοπο κατασκευης,τι πρεπει να κανετε την πρωτη φορα,πως συντηρητε,απο τι ιλικια και πανω επιτρεπεται η χριση και αλλα.Στα ψαρακια δεν γινεται κατι τετοιο αλλα ενα πινακιδακι δεν το αξιζουν?

Link to comment
Share on other sites

Η σκέψη σου δεν είναι λάθος και είναι κάτι που πραγματικά θα μπορούσε να βοηθήσει!

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα μιας που οι παράμετροι για την σωστή διατήρηση ενός ζωντανού οργανισμού είναι πολλοί και δεν γίνετε να γραφτούν μέσα σε μερικές γραμμές αλλά αν θέλεις μπορείς να θέσεις την πρόταση σου στην κατηγορία των καταστημάτων!

Στην πράξη φυσικά εγώ θα έλεγε ότι ένας σωστός επαγγελματίας του είδους που δόξα τον θεώ υπάρχουν αρκετοί στο ελλαδικό χώρο το κάνει ήδη και πιστεύω ακράδαντα πως βρίσκετε κοντά στον αγοραστή και των καθοδηγεί στα πρώτα του βήματα, υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις!

Πάντως αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο αγοραστής και μικρότερη το κατάστημα!

Πριν προβούμε στην αγορά κάποιου οργανισμού είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να συλλέξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Μακαρι να ηταν αυτα τα πραγματικα μας προβληματα.........

Link to comment
Share on other sites

Περαστικα σου φιλε μου :)

Για το πρωτο σκελος,περι αποδειξεων,αστο καλυτερα,γιατι θα πεσει πολυ ξυλο,ιδιετερα το καλοκαιρη :P

Για το δευτερο σκελος του προβληματισμου σου,εγω πιστευω διχως να απαλλασω τα καταστηματα βεβαια,φτεμαι εμεις,γιατι,οταν περνεις ενα οποιοδηποτε ζωντανο,εισαι υποχρεωμενος,να ξερεις-να μαθεις,τι συνθηκες θελει αυτο το ζωντανο.Και φερνω παραδειγμα τα σκυλια,που τα παρατανε στους δρομους,σαν να ειναι σκουπιδια.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά και αυτό να κάνουν, ποιος εγγυάται ότι θα αναγράφονται σωστές ενδείξεις! Φαντάζομαι ταμπέλες στα pet shop της Αθηνάς...

Χρυσόψαρο (άγνωστο είδος)

Ζει παντού

Δεν χρειάζεται κανέναν εξοπλισμό

Το βάζετε και σε ποτήρι

Μπορείτε να έχετε μέχρι 50 ψάρια σε μία γυάλα για πάντα!

Link to comment
Share on other sites

δεν θα διαφωνισω με καμμια απο τις αποψεις σας .Σιγουρα πρεπει να δουμε ενα ζωακι τι φροντιδα χρειαζεται και μετα να το παρουμε στην κατοχη μας.αλλα οπως και να εχει το θεμα στην τηλεοραση και γενικα σε διαφορες εκπομπες μιλανε για γατες και για σκυλια και γενικα ζωακια μεγαλα.τωρα αν η ταμπελα που σκευτικα λεει αναρμοστα πραγματα ως προς τον πελατη αυτο πιστευω ειναι κακο για το καταστημα και δεν ξερω αν σε καποιο ελενχο υπαρχει και η δινατοτητα να ειναι γνω'στες οι ελεκτες σε αυτο που θα διαβασουν αν ειναι αλιθες η οχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...