Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_284253.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γενικά
 Το φυτό αυτό αυτό το συναντάμε στη Νοτιοανατολική Ασία και δεν είναι πολύ διαδεδομένο στο χόμπι του ενυδρείου όπως τα αλλά είδη hygrophila corymbosa.Κάτω από το νερό η Hygrophila Corymbosa angustifolia έχει σχετικά στενά φύλλα και βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις.Τα φυτά που πωλούνται στα καταστήματα έχουν καλλιεργηθεί εκτός νερού και τα φύλλα ειναι πιο στρογγυλά με μεγαλύτερα κενά μεταξύ τους.Δεν είναι δύσκολο φυτό αν πληρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις του. 0 φωτισμός που χρειάζεται είναι μέτριος εως υψηλός και το co2 είναι αναγκαίο για καλή ανάπτυξη. Αν έχουμε υψηλό φωτισμό το φυτό θα χρειαστεί νιτρικά,φωσφορικά,κάλιο και γενικά μια πλήρη λίπανση. Λόγω της γρήγορης ανάπτυξης του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτό δείκτης για αρκετά θρεπτικά συστατικά. Αν παρατηρήσουμε τρύπες στα παλιά φύλλα του φυτού τότε αυτό είναι έλλειψη καλίου,αν τα παλιότερα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν είναι έλλειψη νιτρικών ενώ αν τα νέα φύλλα είναι χλωμά σχεδόν λευκά τότε σημαίνει έλλειψη σιδήρου η ιχνοστοιχείων. Καλλιεργείται και εκτός νερού
 Θεση στο ενυδρείο
Η κατάλληλη θέση στο ενυδρείο είναι η μεσαία ζώνη και η πλάτη του ενυδρείου.Για πιο όμορφο αποτέλεσμα,καλό ειναι να φυτεύεται σε συστάδες.
 Φύτεμα
Το φύτεμα γίνεται κατευθείαν στο υπόστρωμα ή στην άμμο με την προσθήκη ταμπλετών.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται είτε κόβοντας τους πλευρικούς βλαστούς,είτε κόβοντας τις κορυφές του φυτού.Τα κλαδέματα μπορούμε να τα φυτέψουμε σε κάποιο άλλο σημείο του ενυδρείου μας.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...