Jump to content

Αγγελοψαρα Με Διαφανη Κοπρανα


Recommended Posts

Καλησπερα.Εχθες παρατηρησα οτι δυο απο τα σκαλαρια μου δεν ειχαν ορεξη και κρυβοντουσαν.Σημερα ειδα οτι εχουν και διαφανη κοπρανα.Ουτε σημερα τρωνε αλλα βγαινουν παραπανω μαζι με τα υπολοιπα.Επειδη δεν μου κατεβαζει τη φορμα εχουμε και λεμε

ΕΝΥΔΡΕΙΟ 300 λιτρα με 6 σκαλαρια 15 ροδοστομους και 8 corys peleatus.Τρεχει εδω και 3μιση μηνες.

Απο μετρησεις ΑΜΜΩΝΙΑ 0 ΝΙΤΡΩΔΕΣ 0 ΝΙΤΡΙΚΑ 0-5 PH 7,3 KH 3 GH δεν εχω μετρηση προσφατα λογο ελειψης test

Θερμοκρασια 27,5

Αλλαγες καθε 15 μερες 75 λιτρα με νερο απο α.ο χωρις να ριχνω ιχνοστοιχια και να ετοιμαζω το νερο για να κατεβασω το ph κοντα στα 6.8.

Βυθος αμμο και 4 μεγαλες ριζες μαζι με 4 valisneria gigandea.

Τελευταια μπηκαν τα cory πριν μια εβδομαδα τα πρωτα 4 και τα αλλα 6 το Σαββατο που μας περασε.

Στα πρωτα 4 την επομενη μερα ηταν ενα ψοφιο και στα αλλα 6 την ιδια μερα αλλο ενα(ουσιαστικα δεν ηταν και πολυ καλα απο το σακουλακι μεταφορας απο οτι ειδα και οταν το εβαλα με την αποχι ηταν σαν νεκρο μετα απο 1-2 λεπτα ηρθε στα ισια του μετα απο κανα 5λεπτο παλι τα ιδια ακινητο και τουμπα μεχρι που σtο 4ωρο το εβγαλα)Την επομενη μερα σε ενα αλλο cory ειδα κατι σαν μικρο εσωτερικο αιματωμα κατω απο το κεντρικο πτεριγιο ομως το ψαρακι ειναι κινητικοτατο τρωει και πηγαινει παντου.μαλιστα σημερα ειναι καλυτερα σαν αιματωμα ενω η συμπεριφορατυ ειναι η ιδια καλη.Μπορει να ηταν απο καποιο χτυπημα στα ξυλα ή απο καποιο σκαλαρι.Δεν χρησιμοποιησα ουτε το melafix.Eδωσα μονο τροφη με σκοδροζουμο.

Λετε για τιποτα εντερικα;

Απο τροφες τις ocean nutrition brine shrimp flakes,cichlid omni flakes,spiroulina flakes,diskus flakes,bloodworms και sinking wafers.

Eυχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα :sarcasm: .

Link to comment
Share on other sites

Απο την περιγραφη σου τα σκαλαρια οντως εχουν εντερικα.

Τα κορυς απο οτι καταλαβαινω ηταν καποια ταλαιπωριμενα ηδη αλλα απο την αλλη ειμαι σιγουρος πως δεν εκανες καποια προσαρμογη πριν τα βαλεις εν τελει μεσα με αποτελεσμα το διαφορετικο ΡΗ του ενυδρειου σου σε σχεση με του πετσοπ να δωσουν την τελιοτικη κατραπακια στα ποιο αδυναμα με το αναλογο αποτελεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.Σχετικα με τα cory εκανα προσαρνογη οπως και στα αλλα ψαρακια.Δηλαδη,10 λεπτα με τη σακουλα κλειστη για να παρουν την θερμοκρασια ενυδρειου και μετα καθε 5-6 λεπτα μισο πλαστικο ποτηρι νερο για 30 λεπτα.Απλως δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι μου τα εβαλε ο petshopας σε σακουλα και τα πηρα απο το μαγαζι μετα απο 1 με 1μιση ωρα.Απο το μαγαζι ειμαι για το σπιτι 5 λεπτα.

Τωρα για τα σκαλαρια να τα ταιζω με βρασμενο αρακα;να συνεχισω με την ιδια τροφη;να την μουλιαζω με σκορδοζουμο καθε φορα;ταιζω δυο φορες μεσημερι βραδυ σχερον με ολες τις τροφες απο λιγο ανακατεμενες.Λεω ομως απο δω και περα να ριχνω μονο απο μια καθε φορα.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλε.

Η κλασσικη προσαρμογη πολλες φορες λογο μεγαλης διαφορας ΡΗ χρειαζεται και περισσοτερο χρονο. Μια με μιαμηση ωρα στο σακουλακι δεν ειναι υπερβολικος χρονος αλλα και εκει παιζουν πολλοι παραγωντες οπως το οξυγωνο που ειχαν σε σχεση με τον πληθυσμο, θερμοκρασια, στρες, κλπ, που μπορουν ειδικα να ξεκανουν τα ποιο εξασθενιμενα και ποτε μην περνεις ψαρια τα οποια μολις εχουν ερθει στο καταστημα. Αφησε παντα μερικες μερες πριν κανεις την αγορα απο την στιγμη που φτασουν για υπαρχουν και πολλα που απο την ταλαιπωρια του ταξιδιου δεν τα καταφερνουν στο τελος.

Οσο για τα σκαλαρια θα πρεπει να κανεις καποια θεραπεια γιατι αλλιως ταιζωντας σε συνδιασμο με σκορδοζουμο μονο δεν επαρκη σε αυτη την κατασταση που εχουν φτασει πλεον. Υπαρχουν διαφορα φαρμακα στον ενεδρειακο χωρο οπως το hexamita η το general cure και αλλα και υπαρχει και η μεθοδος με flagyl απο το φαρμακειο καψουλες των 500 σιων τις οποιες διαλυεις και μουσκευεις στην τροφη τους και ταυτοχρονα προσθετεις και στο ενυδρειο περίπου 100 mg για κάθε 40 λιτρα. Επαναλάμβανεις κάθε 2 ημέρες μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα. Απενεργοποίηση υν, όζον,και αφερεσε τον ανθρακα εαν εχεις. Στο τελος της εβδομαδος κανεις μια αλλαγη 50%.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.Τα ψαρια πριν τα παρω τον ρωτησα και μου ειπε οτι τα εχει πανω απο μηνα.Τωρα σχετικα με την θεραπεια σημερα ξεκηνησα με melafix γιατι στο cory ειδ οτι ειχε ανοιξει τελικα η πληγη.Τωρα για τα αγγελοψαρα τι να κανω;Να σταματησω το melafix να κανω μια αλλαγη και να ξεκηνησω για τα σκαλαρια ή να περιμενω να τελειωση η θεραπεια με το melafix;γιατι σημερα ειδα και σε αλλο σκαλαρι διαφανα κοπρανα.Για το melafix αν σταματησω δεν χρειαζεται ανθρακας μιας και ειναι η θεραπεια για μια μερα και οτι ειναι και φυτικο.Ειμαι σωστος;Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε μια αλλαγή και ξεκινά τη θεραπεία που σου πρότεινε ο Ρικ!

Link to comment
Share on other sites

Με την εφαρμογη του seachem metronidazole μετα απο καθε 2 μερες επαναληψης θελει και αλλαγη νερου;και ποσο;20-30%

Μετα το τελος τις θεραπειας θελει μεγαλη αλλαγη 50%;Επιρεαζει πολυ την βιολογια;Με την θεραπεια πως ταιζω και αν πρεπει τα φωτα να ειναι αναμενα ή να περιορισω την φωτοπεριοδο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα Crissam!

Προσωπικα δεν εχω εντοπισει καποια ανωμαλια στην βιολογια μετα και απο 10 μερες χρησης και αλλαγη νερου εκανα οταν τελιωνα την θεραπεια 50% και καποιες φορες εκανα και χρηση ανθρακα στο τελος.

Οσο για ταφωτα μην σε απασχολη.

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...