Jump to content

Οικονομική Κρίση Και Χόμπυ


Recommended Posts

Καλημερα σας,

Παρακολουθω με ιδιαιτερη θλιψη θα ελεγα αποχωρησεις απο το χομπυ ανθρωπων που το αγαπανε ιδιαιτερα, καθαρα για οικονομικους λογους.

Μια προταση που εχω να κανω ειναι εαν υπαρχει η δυνατοτητα στα παιδια αυτα, να πουλησουν φυσικα τους ακριβους εξοπλισμους τους και να ξεστησουν τα ακριβων εμψυχων ζωντανων και αψυχων υλικων ενυδρεια τους.

Να στησουν ομως για να παιρνουν απο αυτο ενεργεια κ ζωη μια κ το αγαπανε ενα μικροτερο συστημα γλυκου νερου σχεδον ανεξοδα.

Πουλωντας τα ενυδρεια τους και διαθετοντας 50 ευρω βρισκουν γυαλα, ολο κ κανενα φιλτρακι θα εχουν ξεχασμενο, εστω με σφουγγαρακι, κοβουν το μισο κ βαζουν μεσα βιολογια που τους χαριζουμε, βαζουν και ενα χαρεμακι γκαπυ που κι ευκολα ψαρακια ειναι και γεννες εχουν κι ειναι ετοιμοι.

Το κοστος ειναι στα 50 ευρω και το ενυδρειο τρεχει μονο του. Απλα αγοραζουν την τροφη που πανω απο πεντε ευρω δεν κοστιζει κ τους κραταει μηνες.

Φυσικα τα λεω απλα, αλλα δεν διαφερει απο την πραγματικοτητα.

Αρχαριος ειμαι με δυο ενυδρεια γλυκου αλλα στο μικρο 60λιτρο με γκαπυ τρεχουν ολα μονα τους κ προσφερω στα παιδια αυτα οσα γκαπυ θελουν δωρεαν.

Μπροστα στον αποχωρισμο ενος χομπυ πολυεξοδου, ισως υπαρχει σαν καλη επιλογη και η διατηρηση ενυδρειου με μειωση σχεδον στο μηδεν σε κοστος και συντηρηση.

Η παραμονη μας ομως στο χομπυ ειναι σημαντικη γιατι απο αυτο δινουμε κ παιρνουμε αγαπη, ψυχικη ισορροπια και ενεργεια που θα μας βοηθησουν οταν κλεινουμε την πορτα του σπιτιου μας πισω μας.

Και δοξα τω Θεω εχουμε πολλους συνχομπιστες δωρητες που αλλος χαριζει ψαρακια, αλλος φυτακια, αλλος αμμο κτλ ωστε ολοι να αλληλοβοηθηθουμε τους δυσκολους αυτους οικονομικα καιρους.

Σας ευχαριστω

Διονύσης

Έγινε επεξεργασία - moufas1973
Link to comment
Share on other sites

To AZ "προέβλεψε" κατά κάποιο τρόπο αυτές τις καταστάσεις και θέλοντας να βοηθήσει τα μέλη που έχουν πρόβλημα, συγκέντρωσε από τα ίδια του τα μέλη, υλικά και εξοπλισμό, την λεγόμενη "αποθήκη του AquaZone" για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και όχι μόνο.

Ρίξτε μια ματιά εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76278&hl=%E1%F0%EF%E8%DE%EA%E7

Προς το παρόν βρίσκεται μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε να γίνει και στην Αθήνα.

Από εμάς εξαρτάται, για να υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ μας

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστα τα λες φιλε Moyfas 1973,αλλα εγω βλεπω οτι το προβλημα ειναι πολυ πιο βαθυτερο.Γιατι οταν βλεπω,15χρονο παιδι,που προβλεπει το μελλον του να ειναι δυσοιωνο,και οχι μονο γιατι σταματαει το χομπι του(ενυδρεια εχει τον χρονο να φτιαξει αλλα 100)ενω θα επρεπε να γελαει και να παιζει μονο,γιατι εχει ολη την ζωη μπροστα του,αρχιζω και φοβαμαι.Ειναι και κατι αλλο,με πια διαθεση θα χαζευεις το ενυδρειο,οταν ολα γυρο σου ειναι χαλια.Οποιον φιλο και συγγενη μου δω,ολοι σχεδον εχουν χασει το κεφι για την ζωη.

Ο Θεος να βαλει το χερι Του,

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να στήσεις ενυδρείο με το τίποτα.

Μπορείς να το συντηρήσεις σχεδόν με το τίποτα.

Ομως με τίποτα δεν μπορείς να το χαρείς και να το απολαύσεις, όταν γύρω-γύρω υπάρχουν τόσο σημαντικά προβλήματα (επιβίωσης για κάποιους), και με τη ψυχολογία όλων μας χαλασμένη.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, η κατάσταση έχει ξεφύγει γενικά.

Τα ίδια έλεγα και με κάτι φίλους προχθές (και σίγουρα συμβαίνει και μ εσάς) πως σε κάθε συζήτηση το κλίμα είναι πάντα βαρύ, λόγω της κρίσης, της οικονομικής κατάστασης και της αβεβαιώτητας.

Λύση απο πλευράς μας δεν υπάρχει πέραν του να διατηρούμε και να εκφράζουμε συνέχεια την αισιοδοξία μας (ακόμη και τεχνιτά) μιας και η άλλη επιλογή μόνον να κάνει τα πράγματα χειρότερα μπορεί.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Όλοι όσοι αποφάσισαν να σταματήσουν το χόμπι για οικονομικούς λόγους είναι άτομα που ακόμη δεν έχει παγιωθεί το μικρόβιο μέσα τους, αυτό δεν είναι μεμπτών ούτε κατακριτέο, αλλά αν το μικρόβιο παγιωθεί καμιά κρίση δεν θα σε σταματήσει.

Αν προσκοπικά δεν θα είχα άλλο λεφτά για μεγάλα ενυδρεία θα έστεινα ένα μικρό μοναμοχοενυδρείο που τα έξοδα συντήρησις του είναι ένας καφές το μήνα.

Θέλω να πω ότι αν θέλουμε να ασχοληθούμε με το χόμπι πραγματικά πάντοτε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Εκτός και αν δεν συμβιβαζόμαστε με μικρά ενυδρεία και εμμένουμε στην άποψη, ‘’ή μεγάλο ή τίποτα’’

Link to comment
Share on other sites

Και γω είμαι πολύ προβληματισμένος με όλα αυτα...Δεν μπορώ παρά να ευχηθώ κουράγιο σε όλους και όπου μπορώ να βοηθώ και γω. Άλλωστε και αυτοί που πλέον δεν έχουν οικονομικά προβλήματα ζούνε με μισθούς το πολύ 1.000 ευρω. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω και που το σκέφτομαι και για τον εαυτό μου είναι να αναρωτηθούμε όλοι μας και να αναλογιστούμε καθε ενας προσωπικά τις ευθυνες μας για την κατάσταση που φτάσαμε. Ισως τα 15χρονα παιδια να μην εχουν ευθυνη αλλα εμεις οι μεγαλυτεροι με την ψηφο και την νοοτροπια μας τοσα χρονια να τους εχουμε πάρει στο λαιμό μας....Μακάρι να αλλάξουμε όλοι προς το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Εχετε δικιο σε ολα αυτα...!!! ενταξει και εγω εδω και κανα μηνα ειχα και εχω το ονειρο να αποκτουσα ενα ενυδρειο πανω απο 200 λιτρα και να εβαζα τα ψαρια που θελω..και ξαφνικα μεσα σε μια μερα να γινεται αυτο...και οχι μονο να μην παρω το ενυδρειο αλλα και να αποχωριστω και το δικο μου..μακαρι να μην τυχει σε κανεναν σας γιατι εδω και 2 μερες δεν εχω καμια ορεξη για τιποτα...υγεια πανω απο ολα και πιστευω να φτιαξουν τα πραγματα!

υ.γ: τελικα θα κρατησω το 30λιτρο γιατι αλλιος δεν παλευεται χωρις ενυδρειο...ειναι το μονο πραγμα που με ηρεμει στο σπιτι...για οσοι εχετε προβλημα οικονομικης κρισης ξερετε οτι μεσα στο σπιτι δεν επικρατει και η καλητερη κατασταση...!!

Link to comment
Share on other sites

Ομαδικη καταθλιψη εχουμε παθει..Οπως λενε και οι φιλοι παραπανω,δεν ειναι μονο θεμα εξοδων,αυτα ισως περιοριζονται στο ελαχιστο,που βεβαια και το ελαχιστο τεινει να γινει σημαντικο.. .,αλλα κυριως χανεται η διαθεση...τι να λεμε τωρα,εδω δεν βλεπεις ανθρωπο να γελαει πια..

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι φίλε synagridas, είχαμε μάθει πολύ διαφορετικά και τώρα που το εκρεμές έφτασε στο άλλο άκρο είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε. Δεν πρέπει όμως να το αφήσουμε να μας πάρει από κάτω. Μια φορά θα ζήσουμε στον κόσμο αυτό και στο κάτω κάτω, αυτό που απολαμβάνουμε και μας γεμίζει στη ζωή είναι συνήθως κάποιες μικρές στιγμές.

Link to comment
Share on other sites

Οι ελληνες μαθαμε να ζουμε με πλασματικη οικονομικο πλουτο. Ετσι μας εμαθαν οι κυβερνησεις, δεν ειμαστε ομως κι εμεις αμοιροι ευθυνων.

Προχθες σε γνωστης αλυσιδας σουπερμαρκετ υπαλληλος που φορτωνε και ξεφορτωνε με κοπο προιοντα συζητουσε με αλλη κ ελεγε πως περασε την προηγουμενη νυχτα σε γνωστο κοσμικο καταστημα με live πασιγνωστο τραγουδιστη, μπουκαλια κτλ. Εσκασα ελεγε 60 ευρω. Οταν ο μισθος της βια να ειναι 600.

Οταν ο ελληνας επαιρνε διακοποδανειο, δανειο για ψωνια κτλ, ανοιγε εκατο πλαστικες καρτες πιστωτικες ζουσαμε σε μυθικες καταστασεις.

Πολλα νοικοκυρια επεσαν εξω ενω ειχαν κανει σωστο προγραμματισμο αλλα κ πολλα επεσαν εξω γιατι ειχαν ανοιχτει κακως.

Σε ολα τα πραγματα υπαρχει κ γκρι, οχι μονο ασπρο ή μαυρο.

Ειναι γεγονος οτι εχουμε πεσει σε καταθλιψη γιατι μαθαμε να ζουμε κακως μεν, αλλιως δε.

Ομως το χομπυ μπορει παντα να σου δινει κατι. Μια νοτα δροσιας. Ακομα κ το τριανταλιτρο με ενα μονοναχο ή ενα χαρεμι γκαπυ εαν εχεις μερακι θα το κανεις κουκλι κ θα το θαυμαζεις κ θα το χαιρεσαι με μηδενικα εξοδα!!!

Κι εγω θελω φερραρι αλλα εαν τα οικονομικα μου δεν το αντεχουν δεν λεω παραταω την οδηγηση. Παιρνω ενα φτηνο αμαξακι το περιποιουμαι κ κανω την δουλεια μου.

Μην γινομαστε πεσιμιστες. Αρκει να εχουμε θεληση κι αγαπη κι ολα γινονται

Διονύσης

Link to comment
Share on other sites

Και μια λακκούβα με νερό μπορείς να την κάνεις ενυδρείο.Αρκεί να το γουστάρεις.Τα έξοδα ενός μικρού ενυδρείου είναι αστεία για τον οποιονδήποτε.

Δηλαδή όσοι έχουν σκυλιά, γατιά κλπ. κατοικίδια και τους χτύπησε η κρίση τι πρέπει να κάνουν; Άσε....Ξέρω.....

Μην παρατάτε το χόμπι.Χάνετε έναν πολύ καλό φίλο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο Φωτης:)

Link to comment
Share on other sites

Οι εποχες ειναι δυσκολες,ας μην κοροιδευομαστε,η κριση εχει πληξει το 90%+ των ανθρωπων.Ολοι μας σχεδον εχουμε υποστει τεραστια ζημια.Νοιωθουμε την θλιψη και το αγχος τριγυρω μας.Που διαθεση για πολλος εχασαν την δουλεια τους και εχουν και 1-2 παιδια,ακομη και τα 5 ευρω ειναι θεμα...

Πριν καταληξουμε ομως να κλεισουμε το ενυδρειο,ας το σκεφτουμε λιγο

Το ενυδρειο ειναι το μικροβιο μας και μας βοηθαει με το στρες!

Ας ψαξουμε να το κανουμε πιο οικονομικο,πχ δεν παιρνω αγρια ψαρια,αλλα εκτροφης,που ειναι σαφως φθηνοτερα και πιο ανθεκτικα συνηθως.Επιλεγω ψαρια με αντοχες στις υψηλες ή χ θερμοκρασιες.Ετσι εξοικονομω ενεργεια απο το τσιλερ(βαζω πχ ανεμηστηρακια) και απο τον θερμαντηρα.Φυσικα θερμοκρασιες ανεκτες απο τα ψαρια,δεν μιλω για εξαθλιωση των ζωντανων.Μονωση των ενυδρειων,πχ καπακια στα ανοικτα ενυδρεια.Επιλογη ευκολων φυτων.Αυτοι ειναι καποιοι απλοι τροποι.

Αλλωστε ενα ενυδρειο που ειναι ηδη ετοιμο,εχει συνηθως μικρο κοστος πλεον συντηρησης.Το δυσκολο και ακριβο μερος ηταν η συλλογη του καταλληλου εξοπλισμου.Ακομη και ενας μονομαχος μελιγο κερατοφυλλο ειναι χομπυ!

Σκεφτειτε το,μην βιαζεστε :)

Link to comment
Share on other sites

Η ελπίδα μας, θα φύγει τελευταία, γι' αυτο ας βολευτούμε με ότι έχουμε προς το παρόν.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι μέσα στα παιδια που οπου και αν κοιτάξουν γύρω τους βλέπουν την "καταστροφή"..χθες εκανα το βήμα να πουλησω τα ενυδρεία μου!και δεν ντρέπομαι να πω τον λογο!για να βοηθήσω τους γονεις μου στο να πληρώσουν μια δόση του δανείου που έχουν διότι δεν είχαν και λόγω καθυστέρησης θα έπαιρναν ενα κτήμα του πατερα μου που του έχει μείνει απο τον παππού μου και που θέλει να το αφήσει σε μένα και όχι να το πάρουν οι τράπεζες!!δεν μου ζήτησαν ουτε να τα πουλησω ουτε τίποτα απλα γιατί δεν είναι ωραίο εγώ να νιώθω οτι είμαι κομπλε σε όλα στο δωμάτιο μου και μόλις πάω στο σαλόνι να επικρατεί σιωπή!!ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΜΟΥ????????με τον εαυτό μου??ζούμε σε κακές καταστάσεις όλοι όχι μονο εγώ!!μακάρι να έχετε κάποιον να Χαρειτε τα ενυδρεία σας!και όμως μερικοί μπορεί να λένε τώρα τι λέει το παιδάκι δικά μου είναι τα ενυδρεία εγώ θα τα χαρώ.....αλλά εγώ δεν νιώθω έτσι.."μπαμπά γέννησε το ψάρι μου"!μπράβο παιδι μου μου λέει αλλά με μια θλίψη ζωγραφισμένη στο προσωπο του..τοτε νιώθω οτι δεν με ενδιέφερε που γέννησε το ψάρι μου γιατί δεν έχω κάποιον να μοιραστω την χαρα!με την κοπελα μου χωρίσαμε μόλις 5 μέρες πριν οποτε πλεον δεν έχω κάποιον να μοιραστω την χαρά μου..οποτε καλυτερα να συνεισφερω στην οικογένεια μου και τοτε ίσως δω ξανά ενα χαμόγελο στα χείλη τους...

Link to comment
Share on other sites

Είμαι μέσα στα παιδια που οπου και αν κοιτάξουν γύρω τους βλέπουν την "καταστροφή"..χθες εκανα το βήμα να πουλησω τα ενυδρεία μου!και δεν ντρέπομαι να πω τον λογο!για να βοηθήσω τους γονεις μου στο να πληρώσουν μια δόση του δανείου που έχουν διότι δεν είχαν και λόγω καθυστέρησης θα έπαιρναν ενα κτήμα του πατερα μου που του έχει μείνει απο τον παππού μου και που θέλει να το αφήσει σε μένα και όχι να το πάρουν οι τράπεζες!!δεν μου ζήτησαν ουτε να τα πουλησω ουτε τίποτα απλα γιατί δεν είναι ωραίο εγώ να νιώθω οτι είμαι κομπλε σε όλα στο δωμάτιο μου και μόλις πάω στο σαλόνι να επικρατεί σιωπή!!ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΜΟΥ????????με τον εαυτό μου??ζούμε σε κακές καταστάσεις όλοι όχι μονο εγώ!!μακάρι να έχετε κάποιον να Χαρειτε τα ενυδρεία σας!και όμως μερικοί μπορεί να λένε τώρα τι λέει το παιδάκι δικά μου είναι τα ενυδρεία εγώ θα τα χαρώ.....αλλά εγώ δεν νιώθω έτσι.."μπαμπά γέννησε το ψάρι μου"!μπράβο παιδι μου μου λέει αλλά με μια θλίψη ζωγραφισμένη στο προσωπο του..τοτε νιώθω οτι δεν με ενδιέφερε που γέννησε το ψάρι μου γιατί δεν έχω κάποιον να μοιραστω την χαρα!με την κοπελα μου χωρίσαμε μόλις 5 μέρες πριν οποτε πλεον δεν έχω κάποιον να μοιραστω την χαρά μου..οποτε καλυτερα να συνεισφερω στην οικογένεια μου και τοτε ίσως δω ξανά ενα χαμόγελο στα χείλη τους...

Respect μαγκα,η οικογενεια πανω απ'όλα!!

Link to comment
Share on other sites

Και μια λακκούβα με νερό μπορείς να την κάνεις ενυδρείο.Αρκεί να το γουστάρεις.Τα έξοδα ενός μικρού ενυδρείου είναι αστεία για τον οποιονδήποτε.

Δηλαδή όσοι έχουν σκυλιά, γατιά κλπ. κατοικίδια και τους χτύπησε η κρίση τι πρέπει να κάνουν; Άσε....Ξέρω.....

Μην παρατάτε το χόμπι.Χάνετε έναν πολύ καλό φίλο.

Πολύ σωστός ο Φώτης!!! Ισα ισα που η παρουσία ενός όμορφα στημένου ενυδρείου, ακόμα και με τα πιο απλά ψαράκια, με λίγα αλλά όμορφα τοποθετημενα εύκολα φυτά που να μη χρειάζονται πολλά χρήματα για συντήρηση, σου φτιάχνει τη διάθεση και μόνο που το χαζεύεις. Η ενασχόληση με το ενυδρείο σε κάνει να ξεφεύγεις και από τα προβλήματά σου που και που, ξεχνάς ρε αδερφέ. Αν αφήσουμε και αυτό τι θα μας μείνει; να κλειστούμε στο σπίτι μας και να κλαίμε τη μοίρα μας και το κακό που μας βρήκε;...και μετά τι; όπως είπε και άλλος φίλος παραπάνω δε χρειάζεται πολλά χρήματα να διατηρείς ενα ενυδρείο με γκαπάκια σε ενα μικρό ενυδρείο, σε λίγα λίτρα. Θέληση να υπάρχει, δε θέλει πολλά πράγματα. Χαμογελάστε βρε και μη τα παρατάτε!

Link to comment
Share on other sites

θα ηθελα να καταθεσω την προσωπικη μου εμπειρια. ειμαι 38 ετων παντρεμενος με ενα κοριτσι 10 ετων. ειμαι ανεργος 3 χρονια με μια περιοδο 9 μηνων που δουλεψα ως φυλακας. περα απο τα δικα μου εξοδα εχω και της μητερας μου που ειναι καρκινοπαθης και πληρωνε δανειο σπιτιου απο τον σεισμο του 1999. με βια αγορασα μεταχειρισμενο ενειδριο απο συνχομπιστα περισι και μου περασε απο το μυαλο να το πουλησω φετος.πουλησα το αμαξι μου για να πληρωσω διαφορα .και λεω αν πουλησω το μοναδικο πραγμα που με βοηθαει να μην τρελαθω τοτε τι??οχι ρε π.............. θα το παλεψω οπως κανω τα τελευταια 3 χρονια εστω και με ενα μικρο οπως ειπαν και οι φιλοι παραπανω. δεν θα με γονατισετε " εσεις " ..καταλαβαινω την δυσκολη κατασταση ολων μας αλλα μην τα παρατατε παλεψτε το

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο των 30 λιτρων ουτε πιανει τιμη στην αγορα ουτε εξοδα συντηρησης ζηταει.

Φυσικα εαν το ενυδρειο ειναι 300lt αλλαζει το πραγμα.

Το να κρατηθει ενα ενυδρειο ομως 30 λιτρων κ να μην πουληθει δεν ειναι παραλογο.

Τελος η χαρα του ενυδρειου ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ανηκει στον κατοχο του. Δεν μοιραζεται ουτε μεταλαμπαδευεται.

Αγαπω το ενυδρειο και παιρνω απο αυτο γιατι ΕΜΕΝΑ μου αρεσει, οχι για να το δειχνω και να μοιραζομαι την χαρα.

Μπορει η κοπελα μου , ο πατερας μου να μην τους αρεσει ουτε η λεξη ενυδρειο ουτε το πως το εχω στησει. Αλλα εαν εμενα μου αρεσει τοτε αυτο ειναι το ενυδρειο ΜΟΥ που αγαπω κ παιρνω δυναμη.

Δεν αφηνω το ενυδρειο επειδη δεν εχω να μοιραστω την χαρα που μου προσφερει.

Δηλαδη εαν κανείς στο σπιτι δεν του αρεσει ο τπολογιστης κ δεν εχω την χαρα να μοιραστω με καποιον τον υπολογιστη μου, το κινητο μου, την τηλεοραση μου, την ταινιοθηκη μου ή τις μουσικες μου περιπλανησεις πρεπει να τα δωσω;

Μην υπερβαλουμε

Διονύσης

Link to comment
Share on other sites

χερομαι που διαβασα ολα τα παραπανω!!!!!!γιατι αυτο με κανει να χερομαι ακομη περισσοτερο που ειμαι μαλος αυτου του forum!!!!!κουραγιο ευχομε σε ολους μας,το βασικο να εχουμε υγεια και ο ελληνας πεφτει.....μα ξερει και να σηκωνετε!!!!!!μην το βαζετε κατω ενα χαμογελο στο διπλα σου,ειναι η μιση δυναμη που χρειαζετε ο καθενας μας για να τα βγαλει περα,μην του το στερειτε!!!!!! :bigemo_harabe_net-66:

Link to comment
Share on other sites

Διονύση δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο....εγώ θέλω να μοιράζομαι την χαρά μου..και ξέρω και ότι στον πατερα μου του αρέσει που ασχολούμαι με τα ενυδρεία κλπ.απλα είπα την εμπειρία μου ώστε να δείτε και μια καθημερινότητα ενος πιο νέου,ενος ατόμου που θέλει να προσφέρει σαν νεο παιδι..μην με βλέπετε τα πραγματα μονόπλευρα και προς θεού εγώ δεν παρέδωσα τα όπλα μου..απλα το κάνω ως ένδειξη στην οικογένεια μου οτι ναι ρε π....... μου θα στερηθω και εγώ κάτι για το καλό της οικογένειας μου..επίσης αν διαβαζες πιο προσεκτικα θα έβλεπες οτι πουλάω οτι έχω γι αυτήν την δόση που πρεπει να πληρωθεί..Θα στερηθω κάτι που αγαπώ για να βοηθήσω καποιους που βαζω πιο πάνω απο την ζωή μου!και αυτοι, είναι η οικογένεια μου....ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ....απο τα λίγα χρόνια που είμαι σε αυτήν την ζωή ενα πράγμα έχω μαθει..ενα πράγμα να το βλέπω απο ολες τις πλευρες..

Link to comment
Share on other sites

Και η μάνα μου και ο πατέρας μου στερήθηκαν πολλα πραγματα για να μεγαλώσουν εμένα..ον πατέρας μου???ορειβάτης που έχει ανέβει στην κορυφη του Κιλιμάντζαρο και με ποσα ακόμα βουνά φορτωμένα στις πλάτες του..είναι 50 χρονων πλεον αλλά έχει θυσιάσει την αγάπη του για να μεγαλώσει εμένα και τα 3 μου αδερφια!!αυτός ο άνθρωπος με ξανά έβαλε στο σπίτι του 3 μέρες πριν επειδή χωρισα με την κοπελια και το κλεισαμε το σπίτι..μέναμε μαζί 1 χρονο επειδή είμαστε στην ιδια σχολη και επειδή ειμασταν αλλα 2 χρόνια μαζί είπαμε λόγω οικονομικών και των 2 οικογενειών να μείνουμε σε ενα σπίτι..και θα μου πειτε ,παιδι του είσαι σιγά μην σε άφηνε στον δρόμο!εσείς το βλέπετε απλό αυτό..εγώ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΟΜΩΣ!και ξέρετε γιατί;γιατί έφυγα απο το σπίτι υποτίθεται οτι ήμουν ανεξάρτητος πλεον και μπορούσε να μου πει δεν με νοιάζει τι θα κανεις ανεξάρτητος δεν εισαι;Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην ζωή μου είναι τα παντα!και ναι ΔΙΟΝΥΣΗ αφού δεν μπορω να μοιραστω την χαρά μου με εναν ανθρωπο που με αγαπάει όσο τίποτα άλλο να το πετάξω και το ενυδρείο και όλα..!!ΜΟΝΟ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ,ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ..αυτά είχα να πω,ελπίζω κάποιοι να καταλαβαν τι θέλω να πω..

Υ.Γ.συγνώμη για τον επιθετικό μου χαρακτήρα αλλά είναι πραγματα που μου βγαίνουν απο την καρδιά..

Link to comment
Share on other sites

Φιλε γκαπυμαστερ πανω απο ολα η οικογενεια και υγεια και το χομπυ καλο μεν αλλα δεν μπορουμε να το συγκρινουμε με ανωτερου βαθμου προτερεοτητες. Καντε υπομονη παιδια και μην αισθανεστε ενοχες με 50 λιτρα ενυδρειο γιατι το εξοδο ειναι πολυ μικρο και σιγουρα δεν σωνομαστε με 10 και 20 ευρω το μηνα. Ειδικα τα γκαπυ απο την στιγμη που τα εχουμε μεσα στο σπιτι ουτε θερμοστατη χρειαζονται καλα καλα και μπορουν να τα καταφερουν μια χαρα και το χειμωνα. Το ολο θεμα ειναι ψυχολογικο και αν υπαρχει στεναχωρια δεν υπαρχει και η ορεξη για το οτιδηποτε.

Το θεμα ειναι οταν καποιος εχεις ριξει και επενδυση πολλα λεφτα, οπως καποια θαλασσινα η φυτεμενα με σουπερ εξοπλισμο και μεγαλα εξοδα. Εκει λυπασε και να τα κλεισεις γιατι υπαρχει μεγαλος κοπος, και εξοδα που εχουν γινει και απο την αλλη θελουν και πολλα λεφτα σε φωτα, και διαφορα καλουδια που συνεχιζει να ζητα.

Έγινε επεξεργασία - Rik
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...