Jump to content

Παλι! Αρωστος Ο Μονομαχος


Recommended Posts

Πριν απο 2 μηνες ο μονομαχος μου δεν μπορουσε να κατεβει στον πατο και ωρες ωρες αναποδογηριζε, μετα απο λιγο καιρο εγινε παλι καλα, τωρα μου ξαναβγαζει τα ιδια ιδια ακριβως συμπτωματα!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 64
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ποσο καιρο τον εχεις ? δεν φαινεται πολυ καλα εχει ξεθωριασει το χρωμα του μηπως?

Link to comment
Share on other sites

Στο άλλο θέμα που λες για τα άλατα. Μην τα καθαρίσεις με το ψάρι μέσα !!! Νόμιζα ότι είναι άδειο έτσι όπως το είδα.

Βάλε μας πληροφορίες για το ενυδρείο και συμπλήρωσε την φόρμα

Link to comment
Share on other sites

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Δυσκολεια στο να κολυμπήσει προς τον πάτο του ενυδρειου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:18

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): σφουγκαρακι και βιολογια spesial blend

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):20 μέρες

- Ψάρια (είδη και αριθμός):1 μονομαχος

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):2-3 γαριδακια τη μέρα, 2 φορές τη βδομάδα αλλαγή νερού, προετοιμασία νερού σε κανατα για σταθεροποίηση θερμοκρασίας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:6,5

- KH:x

- GH:x

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):x

- ΝΟ2 (νιτρώδη):x

- ΝΟ3 (νιτρικά):x

- Θερμοκρασία:26c

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: μονομαχος

- Ιστορικό Ψαριού:σχετικά κινητικος,αρσενικό, 1 ετους

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):κινητικος,περιεργες μπουρμπουληθρες στην επιφανεια

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:ειχε παλια χελωνακια

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)δεν εχει ακολουθήσει θεραπεία

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

Link to comment
Share on other sites

οι μπουρμπουλιθρες ειναι η φωλια του δεν ειναι κατι ανησυχητικο θερμοστατη εχεις?

Link to comment
Share on other sites

Το ψάρι το έχεις ένα χρόνο αλλά στο συγκεκριμένο ενυδρείο 20 ημέρες ;

Αλλαγή νερού θα πρότεινα μια φορά την εβδομάδα.

Από τροφές, καλό είναι να πάρεις διάφορες για να έχει ποικιλία.

Επειδή δεν φαίνεται στη φωτογραφία, έχει αρχίσει να φουσκώνει η κοιλιά του ;

Επίσης όπως είπε και η Αγγελίνα , σε τι θερμοκρασία τον έχεις και τέλος, δεν βλέπω κάποιο φωτιστικό στο ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι νομίζω πως το μισώ φίλτρο είναι έξω από το νερό.

και αν είναι το φίλτρο που νομίζω πρέπει να καλυφθεί όλο από νερό και να μειωθεί η ροή του.

ας με διορθώσει κάποιος αν πω μπαρούφα, νομίζω πως δεν χρειάζεται και το κομμάτι που απορροφά αέρα....

Link to comment
Share on other sites

οντως κωνσταντινε,το ακροφυσιο(αν το λεω σωστα)πρεπει να ειναι κατω απο την επιφανεια γιατι θα πεφτει με δυναμη το νερο κ στρασαρει το ψαρι.επισης το χαλικι ειναι χρωματιστο κ ισως δημιουργει προβλημα,θελει σκουρο,μη ασβεστολιθικο.φιλη μου καλυτερα να βγαλεις κ αυτο το διακοσμιτικο και ενα θερμοστατη πρεπει να παρεις εαν δεν εχεις τωρα τον χειμωνα ρατα το νερο ζεστο

Link to comment
Share on other sites

Θελουμε μετησεις - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):x - ΝΟ2 (νιτρώδη):x - ΝΟ3 (νιτρικά):x απαραιτητα!

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω θερμοστατη γιατι ειναι πολυ μικρο το ενυδρειο, η κοιλια του δεν εχει φουσκωσει, δεν ξερω πως μπορω να κρατησω ζεστο το νερο. φωτισμο εχω πανω απο το γραφειο μου αλλα χτυπαει και το ενυδρειο. ευχαριστω για την πληροφορια του φιλτρου και τα λοιπα!

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω θερμοστατη γιατι ειναι πολυ μικρο το ενυδρειο, η κοιλια του δεν εχει φουσκωσει, δεν ξερω πως μπορω να κρατησω ζεστο το νερο. φωτισμο εχω πανω απο το γραφειο μου αλλα χτυπαει και το ενυδρειο. ευχαριστω για την πληροφορια του φιλτρου και τα λοιπα!

πρεπει σιγουρα να παρεις ενα θερμοστατη πως θα την βγαλει το χειμωνα?? επισης οπως ειπε ο rastafarian πρεπει να κανεις μετρησεις γιατι ειναι πολυ σημαντικο και γιατι δεν φτιαχνεις ενα πιο φυσικο περιβαλλον βγαλε τα πλαστικα και το μπλε χαλικη και βαλε αμμο και κανενα ξυλο και το συμαντικοτατο φυτα γιατι λατρευουν να κρυβονται ! εγω πιστευω οτι ο μονομαχος σου εχει στρεσαριστει απο το νεο ενυδρειο και επειδη δεν εχει καπου να κρυφτει!

Link to comment
Share on other sites

τον περασμενο χειμωνα την εβγαλε χωρις θερμοστατη. Θα δω αν μπορω να βαλω κανα φυτο και να αλαξω το χαλικι με αμμο αλλα ο πωλητης απο το πετ σοπ λεει πως πρεπει να βαλω φωτισμο και φιλτρο και εχω ενα μικρο προβληματακι με αυτα τα δυο! 1ον το ενυδρειο που εχω δεν ειναι ακριβως ενυδρειο, εγω το διαμορφωσα, οποτε δε μπορω να βαλω φωτσμο και αυτο το φως που εχω ειναι του γραφειου μου, 2 ον το ο μονομαχος δυσκολευεται να κοινιθει οταν εχω ανοιχτο το φιλτρο (τι μπορω να κανω?).Οποτε οπως βλεπεις ειναι λιγο δυσκολο εκτος απο της αμμο που μπορω να παω να αγορασω.

Link to comment
Share on other sites

κοιτα φωτισμο νομιζω καλος ειναι το φιλτρο ειναι πολυ δυνατο και θα σου προτεινα να αγορασεις ενα με μικροτερη ροη η βαλτο να χτυπαει στο τζαμι το ειχα και εγω το συγκεκριμενο και το πεταξα γιατι οχι μονο δεν καθαριζε αλλα δεν ειχε ουτε χωρο για βιολογια και ηταν πολυ θορυβωδες!

Link to comment
Share on other sites

Για να έστρεφες το ακροφύσιο προς το τζάμι θα έπρεπε να έχει σχήμα Γ ή τουλάχιστον να κάνει γωνία. Μπορείς να αλλάξεις ακροφύσιο και να πάρεις ένα με γωνιακό σχήμα. Μπορείς επίσης να πάρεις ένα spray bar και να το βάλεις στο ακροφύσιο ώστε να σπάει τη ροή του νερού. Νομίζω πως το καλύτερο είναι το spray bar.

Το ότι την έβγαλε χωρίς θερμοστάτη δεν σημαίνει ότι είχε και τις ιδανικές συνθήκες, προφανώς απλά επιβίωσε, δεν έζησε άνετα. Είναι ψάρι τροπικό, που σημαίνει ότι θέλει θερμοκρασία γύρω στους 26 βαθμούς. Χρειάζεσαι ένα θερμόμετρο για να παρακολουθείς την θερμοκρασία του νερού κι έναν θερμοστάτη για να την ρυθμίζεις.

Το ότι δεν ανάβεις το φίλτρο σημαίνει ότι δεν έχεις βιολογία στο ενυδρείο σου, αφού είναι σα να μην έχεις φίλτρο, οπότε θα πρέπει να τακτοποιήσεις πρώτα το θέμα του φίλτρου και της θερμοκρασίας και μετά να ξεκινήσεις το στρώσιμο του ενυδρείου, γιατί χωρίς φίλτρο σε λειτουργία σημαίνει άστρωτο ενυδρείο. Τα τεστ για μετρήσεις είναι απαραίτητα για να ελέγχεις την ποιότητα του νερού.

Στην προετοιμασία του νερού για αλλαγή χρησιμοποιείς αντιχλώριο;

Το ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει παντού και κολυμπάει και ανάποδα είναι σύμπτωμα της ασθένειας της νυκτικής κύστης. Συνήθως οφείλεται στο ότι μαζί με την τροφή του καταπίνει και αέρα από την επιφάνεια, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μουλιάζεις την τροφή του προτού την δώσεις. Σε άλλες περιπτώσεις αυτά τα συμπτώματα υποδεικνύουν σοβαρότερες ασθένειες. Όπως και να'χει οι συνθήκες στις οποίες ζει ο μονομάχος παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η ασθένεια της νυκτικής κύστης αν προέρχεται από κατάποση αέρα κατά την λήψη τροφής μπορεί να θεραπευτεί με νηστεία και στην συνέχεια τάισμα με αρακά. Μπορείς να κάνεις μία αναζήτηση στο φόρουμ και να δεις περισσότερα για αυτήν. Την προλαμβάνεις με το μούλιασμα της τροφής. Αν δεν οφείλεται στο τάισμα μπορεί να είναι το σύμπτωμα κάποιας σοβαρότερης ασθένειας, και μπορεί να αποβεί θανατηφόρα, γι'αυτό θέλει προσοχή. Εφόσον λες ότι το έπαθε για δεύτερη φορά, υποθέτω ότι οφείλεται στο τάισμα. Είναι πολύ σημαντική για τον μονομάχο η διατροφή του, η οποία όπως προαναφέρθηκε θέλει ποικιλία. Εξίσου σημαντικές είναι και οι συνθήκες του ενυδρείου σου, οι οποίες δυστυχώς δεν είναι οι ιδανικές. Έχεις διαβάσει πληροφορίες για το μονομάχο στο προφίλ του; Θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για την φροντίδα του. Κι εμείς εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστείς :)

Εδώ για τη νυκτική κύστη (είναι από το θέμα για τα χρυσόψαρα, αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα)

Εδώ για τον μονομάχο

Έγινε επεξεργασία - kalliroi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λεω να παρω καινουριο ενυδρειο ενα 20 λιτρο κανονικο ομως γιατι αυτο που εχω τωρα ηταν παλαιοτερα χελωνιερια, μηπως μπορει καποιος να μου δωσει πηροφοριες για το στρωσιμο και τι πρεπει να αγορασω για να ειναι ετοιμο να μπει το ψαρι?

ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!! Λεω να παρω καινουριο ενυδρειο ενα 20 λιτρο κανονικο ομως γιατι αυτο που εχω τωρα ηταν παλαιοτερα χελωνιερια, μηπως μπορει καποιος να μου δωσει πηροφοριες για το στρωσιμο και τι πρεπει να αγορασω για να ειναι ετοιμο να μπει το ψαρι?

Έγινε επεξεργασία - siamese fighting fish
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω παρα πολυ το αρθρο σου με βοηθησε και τωρα ο μονομαχος μου κολυμπαει και παλι φυσιολογικα,στο αρθρο λεει καποιες τροφες αλλα δεν μπορω να βρω καμια απο αυτες στο πετ σοπ...

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου πριν αγοράσεις άλλο ενυδρείο, βάλε και άλλο νερό μέσα ώστε να καλύψεις το φίλτρο σου.

και για να μειώσεις τη ροή του πήγαινε σε ένα χρωματοπωλείο και πάρε ένα κομμάτι λάστιχο που να εφαρμόζει στο ακροφύσιο του φίλτρου σου και κάντου αρκετές τρύπες κοντά κοντα.

θα δεις μεγάλη διαφορά.

το λάστιχο που πήρα εγώ είναι διαφανές και λέγεται αλφαδολάστιχο.

εν συνεχεία ρίξε βακτήρια και τάιζε με φιδό.

λύσεις μικρού κόστους πριν πάς για ακριβότερες.

α και τον θερμοστάτη.

όλα αυτά δεν θα ξεπεράσουν τα 20 ευρό ενώ για καινούριο ενυδρείο σίγουρα, και πάλι θα θες βακτήρια, θερμοστάτη και να μην κάνει ούτε το καινούριο φίλτρο που θα έχει.

όσο για φωτιστικό μπορείς να αγοράσεις ακόμα και ένα πλακέ κουζίνας με 10 ευρό.

τις συνθήκες σε ένα ενυδρείο δεν θα τις λύσεις αγοράζοντας κάποιο ενυδρείο αλλά δημιουργόντας τες λύνοντας ένα ένα τα προβλήματα που σου προκύπτουν.

Link to comment
Share on other sites

κοιταξε στις αγγελιες εσω στο φορουμ,ισως βρεις καποιο μερταχειρισμενο σε καλη τιμη η αλλιως κ μεσω ιντερνετ μπορεις να βρεις οικονομικα.καλυτερα να παρεις ενα 30λιτρο με φιλτρο,θερμοστατη κ φωτισμο.το στρωσιμο γινεται ευκολα με βακτηρια,μολις το παρεισ θα σου πουμε κ για το στρωσιμο

Link to comment
Share on other sites

To στρωσιμο μπορει να ξεκινησει και απο τωρα αλλα υπαρχει βιολογικο υλικο στο φιλτρο; Εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79915&p=717028 θα βρεις ολα οσα σε ενδιαφερουν και πρεπει να μαθεις. Μπορει να σου φανουν πολλα αλλα πιστεψε με ειναι απαραιτητα.

Οσο για καινουριο ενυδρειο θα σου προτεινα αν και εφοσον εχεις χωρο να παρεις ενα λιγο μεγαλυτερο ενυδρειακι για το ψαρακι σου! Οπως ειπε και piki

αν ψαχτεις λιγο στις αγγελιες του φορουμ κατι θα βρεις ισως και με ολα του τα κομφορ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...