Jump to content

Σκέφτομαι...


Recommended Posts

Καλημερα παιδια!

Σκευτομαι να αγορασω 2 ψαρια και να αρχιζω να κανω εκτροφη...Παλαιοτερα ειχα διαφορα ψαρια, (γκαπι,χρυσοψαρα,μονομαχους,γλυφτες,σαλιγκαρια κ.α)!Την εμπειρια των μικρων την ειχα μονο απο τα γκαπι, οπου ειχα ανακαλυψει οτι μια απο τις θυληκιες μου ειχε μεινει εγκυος και στο τελος μας γεννησε 10 η 11 μωρακια...Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι ψαρια να παρω..σκευτομαι να παρω μονομαχους,μιας και εχω παλιαοτερη εμπειρια των ψαριων αυτων,και εχω μελετησει πολυ το ζευγαρωμα τους... Αν και δεν ειμαι τοσο συγουρη.. Μπορει να μην μου πετυχει το ζευγαρωμα?Μηπως μπορειτε να μου πειτε ψαρια (γλυκου νερου παντα) που να εχετε εμπειρια στο ζευγαρωμα?

Ευχαριστω πολυ! :bigemo_harabe_net-66:

Link to comment
Share on other sites

αν σκεφτεσαι αναπαραγωγη μονομαχων,να ξερεις οτι θα χρειαστεις πολλα μικρα ενυδρειακια για να στεγασεις μεμονομενα καθε ψαρι.ειτε αρσενικο ειτε θυληκο.σιγουρα δεν ειναι ευκολο,χρειαζεται να ξερεις τι θα κανεις,υπομονη αλλα και εξτρα χωρο για ολα αυτα τα μινι ενυδρειακια.

Link to comment
Share on other sites

ναι το εχω υποψη μου :) δεν ειναι το θεμα ο χωρος και τα ενυδρειακια..αυτα θα τα βρω! Απλα ψαχνω για ενα ευκολο στην αναπαραγωγη ψαρι,και μετα παω και στα πιο δυσκολα...

Link to comment
Share on other sites

οπως ηδη γνωριζεις ολα τα ζωοτοκα ειναι ευκολακια.

απο εκει και μετα ιδιαζουσα περιπτωση οι μονομαχοι,και τα ωοτοκα σαφως και ειναι δυσκολοτερο να ασχοληθεις με γεννες μαζι τους απο οτι τα ζωοτοκα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην θα πρεπει να σκεφτεις τις εγκαταστασεις που θα πρεπει να κανεις αλλα και το κοστος τους.Το να βαλεις ψαρια να ζευγαρωσουν μπορεις να το πετυχεις αλλα αν δεν εχεις τις σωστες εγκαταστασεις για να τα μεγαλωσεις δεν κανεις τιποτα.Σκεψου πρωτα αυτο και μελετησε το και μετα βρησκεις και τα ψαρια,στην αρχη ξεκινας με ζωοτοκα και μετα με αλλα ειδη.

Βασικα τα μωρα τι σκεφτεσαι να τα κανεις?Να τα πουλας,να τα χαριζεις?

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα μεγαλο ενυδρειο 80 λιτρων εχω, και εχω και ενα αλλο 30 λιτρων!Το 50αρι εχει και θερμοστατη,φιλτρο και εχω και λαμπα UV εφοσον και παλαιοτερα ειχα πολλα ψαρια.Τωρα εφοσον θα παρω τα ψαρια σκοπευω να αγορασω και φυτα.Βασικα το μελεταω εδω και 2 μηνες.Με ζωοτοκα οπως ειπα εχω και παλαιοτερη εμπειρια που μου ειχαν γεννησει τα γκαπι μου.Τωρα τα μωρα εξαρταται ποσα γεννθουν και ποσσα τα καταφεορυν...Μηπως ξεριες ποσα γεννανε? Παντως συγουρα θα δωσω σε μια κοπελα γειτονισσα μου που θελει και αυτη ενυδρειο με ψαρια..Αλλα το μονο συγουρο ειναι οτι δεν θα τα δωσω σε πετ σοπ..

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει ολα τα ενυδρεια σου να ειναι πληρος εξοπλησμενα και τα φιλτρα τους στρωμενα και ετοιμα για να φιλοξενισουν τα μικρα.

Δεν ξερω ποσα γεννανε,για ζωοτοκα αυτα που εχεις σου φτανουν αλλα για μονομαχους πχ θες πολλα περισσοτερα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...