Jump to content

Sub-Biosphere 2: Το Σπίτι Του Κάπτεν Νέμο


Recommended Posts

Ο βρετανός σχεδιαστής Φιλ Πάλι ο οποίος έχει πάθος με τον κόσμο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας οραματίστηκε και σχεδίασε μια υποβρύχια πόλη ή, όπως ο ίδιος την ονομάζει, μια «υποβρύχια βιόσφαιρα».

Τα σχέδια της Sub-Biosphere 2 είναι πραγματικά εντυπωσιακά και, όπως αναφέρει ο Πάλι, είναι μια ιδέα πάνω στην οποία εργάζεται εδώ και 20 χρόνια. Η υποβρύχια βιόσφαιρα αποτελείται από έναν μεγάλο κεντρικό θόλο γύρω από τον οποίο εκτείνονται οκτώ μικρότεροι. Οι θόλοι συνολικά έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 100 ατόμων. Κάθε θόλος μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα με δικά του συστήματα συντήρησης και, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, όσοι διαμένουν εκεί θα είναι αυτάρκεις αφού δεν απαιτείται η παροχή αέρα (ακόμη και τροφής) από τον… έξω κόσμο.

Ο Πάλι ευελπιστεί ότι η δημοσιοποίηση των σχεδίων της υποβρύχιας βιόσφαιράς του θα προκαλέσει το ενδιαφέρον επενδυτών που θα βοηθήσουν στην κατασκευή της. Πιστεύει ότι οι θόλοι μπορούν να έχουν διαφόρων ειδών εφαρμογές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρο θαλάσσιων ερευνών, να αξιοποιηθούν τουριστικά και φυσικά να γίνουν μόνιμες κατοικίες για όσους θα επιθυμούσαν να ζουν... κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=536889

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...