Jump to content

Ανακαλύφθηκε Ανεξερεύνητο Σπήλαιο Με Υπόγεια Λίμνη Στις Τρεις Εκκλησιές! Κρητη


Recommended Posts

Εντυπωσιακά και πολλά υποσχόμενα για τους επιστήμονες μυστικά κρύβει μια άγνωστη ως πριν από μερικές μέρες σπηλιά που εντόπισαν, ακολουθώντας τα ίχνη μαρτυριών των ντόπιων, ερασιτέχνες εξερευνητές, στις Τρεις Εκκλησιές, στα νότια της Κρήτης.

Ένα πραγματικό μνημείο της φύσης, μοναδικής ομορφιάς και διαστάσεων, που τους άφησε άφωνους μόλις διέσχισαν το στενό άνοιγμά του και βρέθηκαν μπροστά σε μια υπόγεια σκοτεινή λίμνη με ένα μικρό "νησί", που κρατούσε για χιλιετίες κρυφή την ύπαρξή της "σμιλεμένη" από τα κύματα και τη διάβρωση του νερού.

«Η σπηλιά είναι τεράστια. Φανταστείτε ότι ακόμα και με τους τρεις προβολείς μεγάλης ισχύος που είχαμε μαζί μας ήταν αδύνατον να δούμε τη σπηλιά σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Χαζέψαμε κυριολεκτικά», μας περιέγραψε ο Μανόλης, ακόμα ενθουσιασμένος από την ανακάλυψη. «Είδαμε μια σπηλιά μήκους 7,5 μέτρων και ύψους περί τα 30, με δύο τεράστιους βράχους να λούζονται από το νερό της υπόγειας λίμνης. Τόσο μεγάλης που μπορείς να τη διασχίσεις με βάρκα. Υπολογίζουμε ότι το μικρότερο βάθος της είναι στα δύο μέτρα και το μεγαλύτερο στα 15!».

Η σπηλιά, όπως διαπίστωσαν οι ερασιτέχνες εξερευνητές, έχει δυο εισόδους. Η μια είναι ένα στενό άνοιγμα από την πλευρά της θάλασσας, η οποία προσεγγίζεται με βάρκα, από το οποίο μπήκαν μέσα οι νεαροί φίλοι κάνοντας καταρρίχηση με σκοινιά. Η δεύτερη είναι υποθαλάσσια, με ένα τούνελ στο βυθό μήκους είκοσι μέτρων, σε βάθος δέκα μέτρων, το οποίο βγάζει στη θάλασσα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η σπηλιά διαθέτει τεράστιες στοές, οι οποίες φαίνεται να επικοινωνούν με άλλες σπηλιές, όμως οι εξερευνητές δεν μπόρεσαν να τις προσεγγίσουν και να τις δουν, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς σπηλαιοκαταδύτες με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Δαιδαλώδη τούνελ, σπηλιές μέσα στη σπηλιά και ένα σκηνικό τόσο απίστευτο όσο μόνο η φύση μετά από κόπους αιώνων ολάκερων μπορεί να δημιουργήσει προκάλεσαν δέος στα τρία αδέρφια και τους συνοδοιπόρους τους σε αυτή την περιπέτεια.

http://www.cretapress.gr/kriti/2549-anakalyfthike-aneksereynito-spilaio-me-ypogeia-limni-stis-treis-ekklisies

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...