Jump to content

Ποια Η Γνωμη Σας???


Recommended Posts

Βόμβες μικροβίων τα εισαγόμενα τροπικά ψάρια - Είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά
18.01.2013 11:45

Κώδωνα κινδύνου κρούουν κτηνίατροι και ιχθυολόγοι, μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν ότι τα τροπικά ψάρια που εισάγονται στα pet shop έχουν αναπτύξει αντίσταση στα αντιβιοτικά με αποτέλεσμα να αποτελούν πηγή μολύνσεων, απειλώντας ακόμα και τον άνθρωπο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον, παρατήρησαν ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό ψαριών έχει αναπτύξει αντίσταση στις αντιβιώσεις, με αποτέλεσμα, όσα εισάγονται από ξένες χώρες να μεταφέρουν βακτηριακές μολύνσεις που δεν επιδέχονται θεραπεία.

Παρόλο που η μετάδοση ασθενειών από τα ψάρια στους ανθρώπους είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο, για τα άτομα που δεν έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Τα αντιβιοτικά χορηγούνται σε τροπικά ψάρια που ταξιδεύουν υπερατλαντικά για να καταπολεμηθούν βακτηριακές μολύνσεις που αναπτύσσονται στον οργανισμό τους όταν στρεσάρονται, ωστόσο τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας ήταν μάλλον ανησυχητικά.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον, μελέτησαν τροπικά ψάρια που προέρχονταν από τη Φλόριντα, την Κολομβία και τη Σιγκαπούρη και έλεγξαν την αντίστασή τους σε εννέα διαφορετικά φάρμακα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα τα ψάρια είχαν αναπτύξη αντίσταση στην αντιβίωση, ενώ το 77% από αυτά, ήταν ανθεκτικό ακόμα και στην τετρακυκλίνη, το πιο κοινό αντιβιοτικό για ενυδρεία.

Οι συχνότερες ασθένειες είναι μολύνσεις από μύκητες όπως σταφυλόκοκος και ψευδομονάδες, που μπορεί να προκαλέσουν από πνευμονία μέχρι και σηπτικό σοκ ενώ ο κίνδυνος ενισχύεται από το γεγονός ότι τα βακτήρια επιβιώνουν για πολλές μέρες σε επιφάνειες που δεν καθαρίζονται καλά.

Πηγή: Βόμβες μικροβίων τα εισαγόμενα τροπικά ψάρια - Είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/86487#ixzz2jQyeUXWV

Link to comment
Share on other sites

Ψαχνω να βρω το αναλογο θεμα που ειχε ανοιχτει. Γενικα δεν εχει και πολλα να φοβασαι αν τηρεις τους κανονες υγιεινης οπως δεν βαζουμε χερια στο ενυδρειο αν υπαρχουν ανοιχτες πληγες, φοραμε γαντια, πλενουμε καλα τα χερια μας μετα απο βουτα στο ενυδρειο κτλ!

Αν βρω το θεμα θα βαλω το λινκ!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι διόλου απίθανο να ισχύει αυτό, αλλά δεν έχω διαβάσει κάτι ανάλογο για να το επιβεβαιώσω ή να το απορρίψω. Γεγονός πάντως είναι πως πολλά από αυτά πεθαίνουν από ασθένειες ακόμα και στα καταστήματα πρώτου καν φτάσουν στα χέρια μας, άρα δεν είναι και τόσο ανθεκτικά. Βέβαια υπάρχουν τόσο πολλές ασθένειες που δεν μπορείς εύκολα να αποδόσεις κάπου τον θάνατο. Όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής, δε μπορώ πάρα να συμφωνήσω με τον strum...

Link to comment
Share on other sites

Ενα ειναι αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=72187&p=633140 αλλο ενα ειναι αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=60298&p=544624 και αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=6651&p=48465 και γενικα εχει συζητηθει αρκετα το συγκεκριμενο θεμα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...