Jump to content

Οι Ρόλοι Όλων Μας Μέσα Στο Φόρουμ


Aiolos

Recommended Posts

Ένα φόρουμ όπως είναι και το ΑΖ αποτελείται από τα μέλη του και αυτά είναι η δυναμική του.

Ο λόγος ύπαρξής του είναι η διάδοση των γνώσεων και η δημόσια επικοινωνία μεταξύ των μελών του.

Διάδοση γνώσεων, παρατηρήσεων, προτάσεων, ερωτήσεων και πάει λέγοντας... (για να το θέσω και πιο σωστά.. πάει γράφοντας !!!) 

 

Τα ίδια τα μέλη του φόρουμ είναι που το κρατάνε ζωντανό, σε συνδυασμό με την ομάδα διαχείρισης και συντονισμού, άλλωστε και αυτή η ομάδα μέλη αυτής της κοινότητας είναι.

 

Όπως γνωρίζετε η ομάδα συντονισμού αποτελείται από διάφορα άτομα τα οποία μπορούν και διαθέτουν (εθελοντικά πάντα) λίγο περισσότερο χρόνο, και λόγω της αγάπης τους για το χόμπι αμελούν ή παραβλέπουν ακόμη και τις προσωπικές τους στιγμές.

 

Η ομάδα αποτελείται από τους συντονιστές των θεμάτων και δεν συντονίζουν μόνο μια κατηγορία αλλά πολλές ταυτόχρονα.
Τα μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν τον εκάστοτε συντονιστή και ποια κατηγορία συντονίζει, ώστε να απευθύνονται απ ευθείας σε αυτόν για θέματα που απασχολούν το κάθε θεματικό.

 

Εδώ  μπορείτε να δείτε πως είναι "μοιρασμένες" οι κατηγορίες στους συντονιστές.

 

Ως μέλη από τη μεριά σας, θα πρέπει πρώτα απ όλα να είστε ενημερωμένοι για τους όρους χρήσης του φόρουμ (εδώ http://www.aquazone.gr/forums/guidelines/) ώστε να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις και η λειτουργία του φόρουμ να κυλάει ομαλά, χωρίς να φέρνετε την συντονιστική ομάδα σε δύσκολη θέση, που απλά και μόνο προσπαθεί να τηρήσει αυτούς τους όρους όταν οι "καταστάσεις" βγαίνουν έξω απ αυτούς.
Κατά καιρούς αυτοί οι όροι διαφοροποιούνται και υπάρχουν ανακοινώσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Μια ιδιαίτερη κατηγορία είναι αυτή των αγγελιών, που συντονίζεται μόνο από έναν συντονιστή (Mr_Zoo), o ποίος έχει όλο το βάρος συντονισμού αυτής της κατηγορίας, και κανένας από την υπόλοιπη ομάδα δεν επεμβαίνει στο έργο του.
Ότι αφορά λοιπόν τις αγγελίες, θα πρέπει να απευθύνεστε μόνο σ αυτόν.
Και κάτι πολύ σημαντικό.... διαβάστε τους όρους χρήσης όσον αφορά το θεματικό των αγγελιών.
 

 

Ο γενικός συντονιστής, έχει τη γενική εποπτεία του φόρουμ σε οργανωτικό επίπεδο, σε θέματα συντονισμού όλου του φόρουμ ανεξαρτήτου κατηγορίας, καθώς και το συμβουλευτικό μέρος τους.

Ένας άλλος άχαρος ρόλος (αλλά δυστυχώς απαραίτητος), είναι το "ποινικό" μέρος, σε περιπτώσεις που κάποιο μέλος υπερβεί τους κανονισμούς.

 

Ο διαχειριστής έχει τη ολική εποπτεία του φόρουμ σε όλα τα επίπεδα και την δυνατότητα της πλήρους διαχείρισης όλου του φόρουμ, τόσο των μελών όσο και της συντονιστικής ομάδας σε όλα τα επίπεδα, τόσο τα διοικητικά/οργανωτικά όσο και ποινικά σε όλους, ανεξαιρέτως της θέσης που κατέχουν.

 

Όλη η ομάδα διαχείρισης και συντονισμού, δεν δρα αυθαίρετα. Υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί οι οποίοι είναι αυστηρότεροι απ ότι αυτοί των απλών μελών. 
Οι αποφάσεις που λαμβάνει κάποιος συντονιστής, είναι μέσα στα πλαίσια των όρων χρήσης και πριν ληφθεί κάποια "ιδιαίτερη" απόφαση πρώτα γίνεται συζήτηση απ όλη την ομάδα συντονισμού ώστε να παρθεί και η ανάλογη απόφαση.
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα η ομάδα κάνει γενική συνέλευση (μέσω skype) για τρέχοντα θέματα που αφορούν την λειτουργία του φόρουμ, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε οργανωτικό.
Οι όποιες αποφάσεις ή διαφοροποιήσεις / τροποποιήσεις, αναρτώνται στο παρών θεματικό.

 

Όπως καταλαβαίνετε όλοι εσείς/εμείς που είμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο, έχουμε και έναν ρόλο για την καλή λειτουργία του φόρουμ.

Ας "παίξει" αυτόν τον ρόλο όσο καλύτερα μπορεί ο καθένας μας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε ανάρτηση υπάρχει η ένδειξη "αναφορά" και αν το πατήσετε η αναφορά που κάνετε είναι ορατή μόνο στον διαχειριστή και στον γενικό συντονιστή και πρέπει να την χειρίζεστε όταν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος και περιπτώσεις που χρειάζονται "ειδική" αντιμετώπιση.

Για οπουδήποτε άλλους λόγους, απλά ενημερώνετε τον συντονιστή της κατηγορίας που ανήκει η ανάρτηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...