Jump to content

Σαλιγκαροτροφια


Recommended Posts

Καλησπερα αγαπητοι φιλοι και φιλες!

Εχοντας μπει σε εναν καινουργιο χωρο σαν εναλλακτικη ενασχοληση μια που σαν αρχιτεκτωνας αυτη την στιγμη δεν κυκλοφωρη μπετονιερα σε ακτινα χιλιομετρων, ηθελα να μοιραστω μαζι σας μερικες εικονες απο την δουλεια μου μια που εχουμε να κανουμε με ιδιαιτερους ζωντανους οργανισμους, δηλαδη τα χερσαια σαλιγκαρια.

100_8125_zpsd24aa1c4.jpg

Το ειδος Helix aspersa, ειναι το εκτρεφομενο σαλιγκαρι κατα 80% στην παγκοσμια αγορα.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλη επένδυση. Εκτρέφει και μια φίλη μου στην Άρτα. Καλές δουλειές σου εύχομαι!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τον καλο σου λογο Safarpn, σε λιγο η συνεχεια με φωτογραφικο υλικο .............

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε Rik σου εύχομαι ότι καλύτερο στο καινούργιο σου ξεκίνημα.

Link to comment
Share on other sites

http://100_8079_zps89427922.jpg

H μοναδα εκτροφης βρισκεται κοντα στα Ανω Βασιλικα Φαρσαλων και το δικτυοκηπιο καλύπτει μια επιφανεια 1200τ.μ. συν ενα θαλαμο ψυγειο 7,5 μ. για την αναπαραγωγη και επιμέρους βοηθητικές εργασιες.

http://100_8111_zps55e46cda.jpg

http://100_8113_zpsf5abb11b.jpg

Στο εσωτερικο του δικτυοκηπιου υπαρχουν 12 παρτερια περιπου 80 τ.μ. οπου γινεται η αναπτυξη και παχυνση των σαλιγκαριων.

http://100_8064_zps7ddea6b0.jpg

Στον θαλαμο αναπαραγωγης υπαρχουν 8 κλουβια οπου εφετος φιλοξενισαν 100 κιλα σαλιγκαρια, λεγομενοι γεννητορες η στην λαικη μανες. Η ολη προσπαθεια σε κλειστο χωρο γινεται για να εχουμε ποιο ελεγχομενες συνθηκες, θερμοκρασιας και υγρασιας ετσι ωστε να παρουμε περισσοτερες γεννες.

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε Rik σου εύχομαι ότι καλύτερο στο καινούργιο σου ξεκίνημα.

Σε ευχαριστω πολυ αγαπητε giorgosmarios, η ελπιδα πεθαινη τελευταια και κραταμε μικρο καλαθι......

Link to comment
Share on other sites

100_8049_zpsf45e9bb2.jpg[/url]

Εφοσον οι μανες ζευγαρωσουν μετα απο λιγες ημερες εχουμε την εναπόθεση των αυγων τους.

http://http://100_8130_zps27bde8e3.jpg

Στη συνεχεια συλεγονται και τα αποθηκευουμε σε τριβλια μεχρι να σκασουν τα μικρα.

100_8060_zps35dcadbe.jpg

Edited by Rik
Link to comment
Share on other sites

100_8057_zpsb06066dd.jpg[/url]

Για να βγουν τα μικρα περνανε παλι λιγες ημερες, και δηλαδη πρεπει να συμπληρωσουν μια θερμοκρασια 360 βαθμων στο συνολο των ημερων πριν βγουν απο το αυγο τους οπου μετα την πρωτη εβδομαδα τρωνε απο τον λεκιθικό τους σακο οτι εχουν.

100_8110_zpsad2aaa03.jpg[/url]

Στη συνεχεια φτανει η στιγμη να βγουν στο δικτυοκηπιο για την παχυνση και αναπτυξη τους οπου γινεται με φυτικα αλευρα και φυτα οπου εχω στα παρτερια μια που το σαλιγκαρι ειναι φυτοφαγο.

100_8086_zps45b657fd.jpg[/url]

http://100_8102_zps9e344584.jpg

100_8095_zpsb36359ab.jpg[/url]

Το ασβεστιο ειναι ενα απο τα κυρια συστατικα οπου τρωει οποτε και κανα κοκκαλακι απο θραψαλο ειναι ευχαριστα δεκτο.

Edited by Rik
Link to comment
Share on other sites

100_8072_zps1e4c7108.jpg[/url]

100_8083_zpse3b0ba91.jpg[/url]

Τα σαλιγκαρια βγαινει για να τραφει το βραδυ κυριως και την ημερα μπαινει κατω απο τις φωλιες για να προστατευθη απο τον ηλιο και να μην στεγνωση.

100_8120_zpsa966a86a.jpg[/url]

Αυτα, πολυ περιληπτικα για τους μικρους μου φιλους και ο αγωνας συνεχιζεται.............. :bigemo_harabe_net-145:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλή τύχη να εχεις Ρικ! Ευχαριστούμε και για την ενημέρωση. Σε ποσο χρονο, μπορεί να πει κανείς οτι ξεκινάει να έχει παραγωγή ;

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω Δημητρη........ :)

Σιγουρα ο πρωτος χρονος ειναι δυσκολος και θελει πολυ δουλεια και κοπο, η κλασικη απαντηση ειναι μετα απο 18 μηνες μια που πρεπει να ζευγαρωσουν να γεννηθουν και να μεγαλωσουν σε ενα βαθμο οπου μετα μπορει να γινει εμπορευσιμο το σαλιγκαρι.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο και ενδιαφερων. Που μπορει να βρει κανεις περισσοτερες πληροφοριες για την σαλιγκαροτροφια?

Link to comment
Share on other sites

Το νετ ειναι μια καλη πηγη και θελει πολυ καλο ψαξιμο. Απο εκει και περα υπαρχουν και διαφορες βιβλιογραφιες και φυσικα οπου μποροω να βοηθησω, ευχαριστως αφιλοκερδώς.

Οπως και να εχει, οποιος ενδιαφερεται να ασχοληθει με το συγκεκριμενο επαγγελμα, καλο ειναι να ξερει οτι εχει παρα πολυ κοπο και πολλους τεχνογνωστες διθεν στον χωρο οπου εχουν καταστεψει οικογενειες. Θελει λοιπον καλο ψαξιμο, ενα σεβαστω κεφαλαιο και παρα πολυ υπομονη και τρεξιμο.

Link to comment
Share on other sites

Πολλά μπράβο..... :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64:

Καλή συνέχεια και υπομονή στην πρωτοπόρα σου προσπάθεια.....

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση Rik. Έχω ακούσει ότι τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Πολλά μπράβο..... :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64:

Καλή συνέχεια και υπομονή στην πρωτοπόρα σου προσπάθεια.....

Ευχαριστω πολυ Samian :)

Μια ερώτηση Rik. Έχω ακούσει ότι τα σαλιγκάρια είναι ερμαφρόδιτα ισχύει?

Οντως ετσι ειναι φιλε μου, απλα για να γεννησουν πρεπει να ανταλαξουν γενετικο υλικο μεταξυ τους............. :)

Link to comment
Share on other sites

Σου ευχομαι ολοψυχα να πετυχεις στο πραγματι μεγαλο και δυσκολο εργο που ξεκινας Ριχαρδε.Οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι,αλλα πιστευω ,εδω που φθασαμε,πρεπει ξανα να αρχισουμε απο την γη και την μεταποιηση στην Ελλαδα.Εισαι εξυπνο και μορφωμενο παιδι,γιαυτο εμαι σιγουρος για σενα,και για οτι θα κανεις.Μπραβο αγορινα,παντα τετοια αισιοδοξα μηνηματα απο εσας τους νεους,που εχετε τον τσαγανο ακομα μεσα σας. :)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες Ρικ! Εύχομαι ότι καλύτερο στο νέο σου ξεκίνημα! :)

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή σε αυτόν το διαφορετικό και όμορφο κόσμο που μπήκες.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, πραγματικα σας ευχαριστω ολοψυχα για τα καλα σας λογια και μου δινεται κουραγιο σε αυτο το καινουργιο εγχείρημα οπου θεωρητικα ειναι ολα ιδεατα αλλα η πραξη ειναι πολυ διαφορετικη, και θα διξει στο τελος!

Το σιγουρο ειναι οτι θα το παλεψω οσο μπορω γιατι δεν υπαρχουν και πολλα περιθώρια σε αυτη την βαρυχειμωνιά που εχει πεσει στην Ελλαδα του σημερα................

Καλη δυναμη σε ολους σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Ρικ. Κατι αλλο.....

Εχω ακουσει οτι την σαλιγκαροτροφια την κανουν για να εχουν ενα 2ο εισοδημα και οχι σαν βασικη δουλεια. Εσυ που το εχεις ψαξει το θεμα ποιο προσφατα τι λες για αυτο?

Καποια στιγμη σκεφτομασταν με εναν φιλο να κανουμε κατι τετοιο.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα να δεις, η αληθεια ειναι πως δεν εχω πληρης προσωπικη εικονα ακομα, μια που εαν δεν φτασω στο να παρω την τελικη παραγωγη και να την πουλησω για να διαμορφωσω μια τελικη αποψη θα ηταν πολυ επιπολαιη μια ξερει απαντηση.

Απο την αλλη γνωριζω ανθρωπους οπου ειναι το κυριο και μοναδικο επαγγελμα τους, αλλα ειναι πολλα χρονια στον χωρο, οποτε οπως καταλαβαινεις εχουν τις σωστες εγκαταστασεις που ποια δουλευουν ρολοι και στο φουλ, και εχουν ποια αρκετες ακρες και ενα ονομα στην αγορα. Για καποιον που αρχιζει τωρα περαν της ολης επιχηρηματικοτητας και της αγορας εχει και το στησιμο εξ αρχης μιας ολωκληρης εγκαταστασης, δηλαδη παρα πολυ δουλεια και χρονο και μονο τσονταρης αυτο το διαστημα χωρις να παιρνεις φραγκο.

Απο εκει και περα αρχιζεις με λιγες μανες για να μπορεσεις να εχεις αναπαραγωγες και καποια στιγμη την παραγωγη σου, δηλαδη κι αλλος χρονος για την ολη αναπτυξη τους μεχρι να φτασουν να γινουν εμπορευσιμο ειδος, συν του οτι η απειρια ειναι επισης μια παραμετρος σημαντικη. Εν ολιγης πιστευω πως πρεπει να περασουν τουλαχιστων τα 2, 3 χρονια στην αρχη για να μπορεσεις απο εκει και περα να σκεφτεις εαν θα επενδυσεις τελικα μονο στην σαλιγκαροτροφια σαν ενα και μοναδικο επαγγελμα γιατι μεχρι τοτε τα εσοδα που θα εχεις δεν πιστευω να σου φτανουν για να ζησεις την οικογενεια σου.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου ρε Ρικ με τα σαλιγκαρια σου! :)

Καλη επιτυχια φιλε στη νεα σου αρχη!

Link to comment
Share on other sites

καλη αρχη,καλο κουραγιο και καλη τυχη

θα ηθελα να ξερω τι εχεις σκεφτει οταν θα ερθει η ωρα να διαθεσεις το προιον σου,θα γινει σε μεσαζον,θα αναλαβεις μονο σου να πουλας το προιον σου

επισης θα ηταν ωραια να μας πεισ..πως θα γινει η συσκευσια και διατηρηση οταν θα ειναι ετοιμα προσ καταναλωση.

πραγματικα ευχομαι οτι καλυτερο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...