Jump to content

Παραξενη Εξελιξη Ick


Recommended Posts

Για σας εχο ενα 60λτ ενυδριακι φιλτρο aquael fan-1 , NH3 = 0, NO2=0 NO3:δεν εχω τεστ, γενικη σκληροτητα 14 ανθρακικη 10 ph 6.9. Ειχα 2 white skirt tetras 6 neon kai 1 striped raphael (ξερω οτι δεν κανει για το ενυδρειο μου αλλα μου το καναν δωρο). Εδω και 1 εβδομαδα περιπου αντιμετωπιζω σοβαρο προβλημα με ick ανεβασα σταδιακα τη θρμοκρασια στους 30 - 31 (ηταν 26 -27). δυστηχως δεν μπορω να χρησιμοποιησω αλατι λογω του γατοψαρου. Εχω χασει τα 4 νεον αν και το περιμενα λογω των οριακων συνθηκων για αυτα , το γατοψαρο ειναι γεματο βουλες και τα white skirts καθαρισαν σχεδον τελειως (ειχα και μια επιτυχια). Το προβλημα ειναι οτι σημερα το πρωι βρηκα ενα νεον και ενα white skirt με καθολου και με μιση ουρα αντιστοιχα. Δεν περιλαμβανω φοτο γιατι δεν μπορεσα να βγαλω καμοια σωστη (δεν εχω καμερα και του κινητου ειναι για τα μπαζα) οι ουρες εινα σαν να εχουν λιωσει στις ακρες η σαν να τισ στιμπολογησε κατι δεν ξερω . μπορει καποιοσ εμπειρος να μου δωσει τα φωτα του?

Έγινε επεξεργασία - Frag
Link to comment
Share on other sites

Μμμμ , κάτι μου έρχεται στο μυαλό , αλλά θα σταθώ στα Νιτρικά σου που λές ότι δεν έχεις μέτρηση και θα πώ ότι και τα νιτρικά είναι σημαντικά στο ενυδρείο μας όσο αφορά την ποιότητα του νερού μας .

Αυξημένα νιτρικά είναι επικίνδυνα για τα ψάρια :)

Link to comment
Share on other sites

Τελικα πιθανος ενοχος ειναι μαλον το ενα white skirt το πιο υγειες. παρατηρησα σημερα μια επιθετικη συμπεριφορα απεναντι στους πιο ηρεμους συγκατηκους του. Το συγκεκριμενο ψαρακι το εχω περιπου 20 μερες αλλα δεν εδειξε τετοια δειγματα ως τωρα. μηπωσ θεωρει τα παρασιτα στις ουρες των αλλων τροφη?

Link to comment
Share on other sites

Mήπως τα νιτρικά σου είναι αυξημένα και σου αρρώστησαν τα ψάρια ; Εγώ θα έλεγχα τα νητρικά πριν την οποιαδήποτε εικασία :)

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα ειναι που εχει 2 white skirt! Αν αυξησεις το κοπαδι θα δεις που θα ηρεμησει! Ειναι θεμα στρες και νευρικοτητας! Αλλα δυστυχως εχεις μικρο ενυδρειο!

Απο φιλτρο και τα λοιπα που βρισκεσαι;

Μολις καθαρισεις με το ιck θα πρεπει να κανεις κατι δραστικο με τα ψαρακια σου!

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα ισως σε βοηθησει και αυτο..

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77238

Πως θα βοηθησει αυτο;

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα . Αρα μαλον εχω φιν ροτ που σχετιζεται με το ick . Παντως σαν νεος στο χωρο μπορω να πω οτι απογοητευτικα με τον εαυτο μου . Βεβαια τα νερα στην περιοχη δεν βοηθανε ιδιαιτερα. Σκευτομαι αν ξεμπερδεψω απο το ick να διαθεσω καπου τους επιζωντες (Πιστευω οτι δεν θα γλιτωσει παρα μονο το 1 white skirt) και να αρχισω απο την αρχη. Ισως με αφρικανες αν βρω κατι για τοσο μικρο ενυδρειο. Νομιζω οτι θα εχω συνεχεια προβλημα με αρρωστιες λογω stress απο το σκληρο νερο.

Link to comment
Share on other sites

Το νέρο σου, μπορείς να το επεξεργαστείς, ώστε να το μαλακώσεις. Το στρες θα το αποφυγεις, επιλέγοντας τα σωστα ψαράκια για τα λίτρα σου. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...