Jump to content

Λάθος Ξεκίνημα


giannis1981

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!!Καινούριος στο forum και για αρχή να πώ την αλήθεια ζήλεψα απο ένα καλό φίλο που έχει ενυδρείο(110λτ) και επειδή μαρέσουν τα ψαράκια απο μικρός(είχα χρυρόψαρο-ποταμόψαρα αρκετά χρόνια) ,είπα και γώ να πάω να πάρω απτα jumbo το γνωστό σε όλους 15λιτρο με το φιλτράκι το ψεύτικο φυτό και τη χρωματιστή πετρούλα.Αποφασίζω λοιπόν και αγοράζω ένα χρυσοψαράκι και έναν μικρούλι πλεκόστομο που απο ενημέρωση του πωλητή στο κατάστημα ήταν απαυτους τους πλέκο που δεν γίνονται πολυ μεγάλοι έτσι ώστε να μην στερώ τα λιγοστά λίτρα απτο χρυσόψαρο για νά έχουν τον επαρκή χώρο τους έστω και στα 15 λίτρα που γνωρίζα εξαρχής ότι είναι λιγοστά γενικότερα!! Τελικό συμπέρασμα παιδιά απλώς απογοητευτικό.Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι αυτά τα 2 ψαρια κατάλαβα ότι δεν χωράνε μεσα στο ίδιο ενυδρειο.Πρωτές μέρες ο πλέκο συνέχεια κρυμένος και το χρυσόψαρο αρκετά θα έλεγα κινητικό να κολυμπάει να παίζει όπως τουλάχιστον έδειχνε!! Ό πλέκο μονίμως κρυμμένος σε σημείο που τον έψαχνα για ώρες ώσπου να τον αντικρύσω να δώ τι κάνει που βρίσκεται......έβγαινε μόνο λίγα λεπτά κάποιες στιγμές να φάει το φαγητό του! Κλείνει το δεκάημερο.....το χρυσόψαρο ακινητοποιείται,χάνει την όρεξη του,δεν τρώει πολυ,το κοιτάω να κάθεται ώρες ατελείωτες μπροστα σε ένα δεύτερο φυτό που αγόρασα και ανησυχώ........12η μέρα το βλεπω έχει γείρει στο πλάι και έιναι νεκρό!! Δε μπορώ να κατλαβώ γιατί?? 12 μέρες?? Ξερω τα λίτρα του ενυδρείου μου είναι λίγα για ενα χρυσόψαρο αλλα 12 μέρες?? Αποφασισμένος την άλλη μέρα ξαναπήγαίνω σε ένα άλλο κατάστημα και παίρνω πάλι ένα χρυσόψαρο έχοντας την εντύπωση καθώς μου το είπε και ο καταστηματαρχης εκεί ότι μάλλον θα ήτανε πολύ εαυαίσθητο γενικότερα.Βάζω μέσα το καινούριο χρυσόψαρο όλα καλά για αρχή.Δε περνάνε λίγες ώρεςέχει βγεί ο πλέκο απτο καβούκι του και παρουσιάζει μια συμπεριφορά αξιοπερίεργη για τον συγκεκριμένο.Ετρεχε μεσα στο ενυδρειάκι σα τρελός συνέχεια και έκανε νευρικές κινήσεις λεώ τι έπαθε και κάνει ετσί??? Μη τα πολυλογούμε του βάζω την άλλη μέρα το δισκίο του δε το ακουμπάει καν όλη τη μέρα!! Δεύτερη μέρα συμβίωσης με το νέο χρυσόψαρο..........ο πλέκο ανάσκελα νεκρός!!!! Τι να υποθέσω ρε παιδιά? Μήπως να το παρατήσω το επάγγελμα?? Έχετε εσείς καμία γνώμη?? Τέλος αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι ότι αυτά τα δύο ψάρια δε χωράνε μαζί και ας μου είπαν ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα.....και επίσης το φιλτράκι του ενυδρειου αυτου είναι ψιλομούφα γιατι το νερό θολώνει απτις πρώτες 3-4 μέρες και θέλει τακτική αλλάγη τουλάχιστον το μισό και ας μου είπαν ότι χρειάζεται αλλαγη στις 15-20 μέρες περιπου!! Άυτά για αρχή.....ας δούμε λοιπόν ποιά θα είναι η πορεία του εναπομείναντα και μοναχικού πλέον χρυσόψαρου.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα ! Ρίξε μια ματιά στο link που έχω στην υπογραφή από κάτω και θα σου λυθούν αρκετές απορίες.

Επίσης, ρίξε μια ματιά εδώ και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες!καταρχην λαθος ψαροσυνθεση,η γυαλα πολυ μικρη για να διατηρησει ζωη αυτου του ειδους!το φιλτρακι αν ειναι αυτο που εδινε μαζι το μαγαζι δεν επαρκει σιγουρα.το κυριοτερο δεν ακουμε ποτε τους πετσοπαδες να πουλησουν θελουν!!ριξε μια ματια στο φορουμ εχει ολες τις πληροφοριες για να ασχοληθεις σωστα με το χομπι.πανω απο ολα να ξερεις χρειαζεται υπομονη και επιμονη!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες και καλο διαβασμα

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καλως ηρθες.

Ο λογος που σου πεθαινουν τα ψαρακια κατα 99% ειναι η δηλητηριαση απο χλωριο, αμμωνια ή νιτρωδη!

Το ενυδρειο θελει μια προετοιμασια πριν βαλεις ψαρακια μεσα! Εκτος απο αυτα τα λινκ που σου εδωσε ο dpap πιο πανω, κοιτα και εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79915&p=717028 και δωσε βαση στο στωσιμο του ενυδρειου και του φιλτρου!

Επισης πριν αγορασεις οτιδηποτε, αν δεν ξερεςι καλυτερα να ριχνεις μια ερωτηση εδω!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φίλε μου καταρχήν δεν πρεπει να απογοητεύεσαι, ολοι καπως ετσι ξεκινήσαμε. Το ψαρακι το έχασες απο αμμωνία καθως μπηκε σε αστρωτο ενυδρειο, πολυ μικρο για τις ανάγκες του και απο τη φύση του πολυ ρυπογόνο. Τι πρεπει να κανεις ;

Πρωτα απ ολα αν θες να συνεχίσεις με το χρυσοψαρα θα πρεπει να μπει σε μεγαλύτερο ενυδρειο, στο προφιλ λεει καθαρα λιτρα για καθε χρυσοψαρο 30, αλλα σε συμβουλεύω να μην πας κατω απο τα 60 λιτρα για το χρυσοψαρο. Επισης θα χρειαστείς ενα καλο φιλτρο με μεγαλη ροή και βιολογικο υλικο. Για να μπει ψαρακι θα πρεπει το βιολογικο υλικο να ειναι στρωμενο, αυτο επιτυγχάνεται ή με τον κύκλο του αζώτου απο την αρχη ή με ετοιμο στρωμενο βιολογικο υλικο. Ακόμη για να εισαι σίγουρος για τις συνθήκες του νερου θα χρειαστείς υγρά τεστ με κυριότερο της αμμωνιας.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ήρθες! Καλό (πολύ) διάβασμα!!! Όχι άγχος και απογοήτευση...υπομονή και επιμονή!

Link to comment
Share on other sites

Θοδωρή , αγνοείς την υπογραφή μου ; :):P

Οχι φιλαρακι μου! Ποτε! Απλα εχω παρατηρησει οτι ο κοσμος και ειδικα τα καινουρια μελη τεινουν να μην παρατηρουν την υπογραφη. Γιαυτο και την τονισα!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες!

Δεν πειράζει, μην απογοητεύεσαι, κι εγώ ξεκίνησα λάθος και μου πέθανε ένα χρυσόψαρο, το άλλο όμως ζει και βασιλεύει και το ενυδρείο κυριεύει! Αν μάθεις από τα λάθη σου, διαβάζεις και ρωτάς όλα θα πάνε καλά και θα το προλάβεις το ψαράκι σου. Θα δεις ότι ο κόσμος του ενυδρείου είναι πανέμορφος! Καλή αρχή σου εύχομαι! :)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες!! :bigemo_harabe_net-64:

Ακολούθησε τα λινκ που σου δόθηκαν, ρίξε το διάβασμα σου και θα την βρούμε την άκρη! ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!!!

Ποτε δεν ειναι αργα.... :)

Link to comment
Share on other sites

Ψυχραιμία,ηρεμία και άφθονο διάβασμα!!

Μην αγχώνεσαι,μην απογοητεύεσαι αλλά θα είναι καλό και να μην πειραματίζεσαι!!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας και . . .

μην το παρατήσεις το επάγγελμα !!

Έχει αρκετό ενδιαφέρον. . . ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε μου.Όλοι λίγο πολύ τα έχουμε περάσει και εμείς.

Όμως μην το βάζεις κάτω.Με λίγο διάβασμα,λίγο προσπάθεια και πολύ

αγάπη το χόμπι αυτό θα σε δικαιώσει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...