Jump to content

Μεγάλες Μύτες Γένους… Αρσενικο


Recommended Posts

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=540635

Μεγαλύτερες μύτες από τις γυναίκες φαίνεται ότι έχουν οι άνδρες, και αυτό, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, οφείλεται στο ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημά τους το οποίο απαιτεί περισσότερο οξυγόνο.Τα νέα ευρήματα θα μπορούσαν να ρίξουν φως σε μυστήρια γύρω από την ανθρώπινη εξέλιξη, όπως π.χ. στο γιατί οι Νεάντερταλ είχαν μεγαλύτερες μύτες κτλ.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μικρότερη μύτη σε σχέση με τους μακρινούς «συγγενείς» του. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μέγεθος της μύτης σχετίζεται με την ποσότητα οξυγόνου που απαιτείται από τον οργανισμό. Από τμήματα σκελετών που έχουν ανακαλυφθεί, οι ερευνητές αποδίδουν τη μεγαλύτερη μύτη που ενδεχομένως να είχαν οι πρόγονοί μας στη μεγαλύτερη ανάγκη τους για οξυγόνο λόγω της μεγάλης μάζας σώματός τους, συγκριτικά με τον σύγχρονο άνθρωπο. Ωστόσο, τα ελλιπή αρχαιολογικά ευρήματα δεν επιτρέπουν στους επιστήμονες την τεκμηρίωση των υποθέσεών τους.

Προηγούμενη μελέτη, είχε αποκαλύψει ότι ο σύγχρονος άνδρας τείνει να έχει μεγαλύτερη μύτη και αεραγωγούς από τη σύγχρονη γυναίκα. Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες φαίνεται ότι καταναλώνουν περισσότερο οξυγόνο από τις γυναίκες, χωρίς όμως οι επιστήμονες να έχουν επιβεβαιώσει για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...