Jump to content

Δικέφαλο Σαλάχι Ανακαλύφθηκε Στην Αυστραλία


Recommended Posts

Ένα σαλάχι με δυο κεφάλια εντόπισε σε ενυδρείο ο Leonardo Guida, διδακτορικός φοιτητής στο πανεπιστήμιο Μονάς στη Μελβούρνη.

Ο ερευνητής φρόντιζε θηλυκά σαλάχια που εγκυμονούσαν, όταν παρατήρησε πως κάποια από τα ζώα είχαν γεννήσει. Καθώς κατέγραφε τα μωρά, που γεννήθηκαν τον Απρίλιο, παρατήρησε στο νερό «ένα περίεργο αντικείμενο». Σύντομα διαπίστωσε πως δεν επρόκειτο για αντικείμενο αλλά για ένα νεογέννητο σαλάχι με δυο κεφάλια.

Η ανωμαλία προκύπτει όταν ο νευρικός σωλήνας σε ένα γονιμοποιημένο ωάριο αντιγράφει τον εαυτό του, ή όταν διακόπτεται πρόωρα η διαδικασία διαχωρισμού του εμβρύου σε δυο δίδυμα.

«Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι ακριβώς συνέβη με το δικέφαλο σαλάχι στην Αυστραλία, ωστόσο ενδεχομένως πρόκειται για αναπτυξιακό πρόβλημα και όχι για γενετική μετάλλαξη», αναφέρει ο ερευνητής στη μελέτη του που δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου στην επιστημονική επιθεώρηση «Marine and Freshwater Research».

«Οι ρυπαντές μπορούν να προκαλέσουν αναπτυξιακά προβλήματα, ωστόσο δεν έχουμε εξετάσει αυτή την παράμετρο ούτε μπορούμε να καθορίσουμε την πιθανή αιτία», τονίζει.

Η μητέρα του δικέφαλου σαλαχιού αλιεύτηκε μαζί με άλλα σαλάχια, όλα του είδους (Trygonorrhina dumerilii) από δύτες στον Κόλπο Σουάν, ένα ημίκλειστο τμήμα του Κόλπου Πορτ Φίλιπ, νότια της Μελβούρνης.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/612201/dikefalo-salahi-anakalufthike-stin-australia/

9CD35A8A6DC5B43F8362A7BADD3208BB.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...