Jump to content

Αρχάριος Όσο Δεν Πάει


katsar

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, σαν αρχάριος και εγώ θέλω να σας κάνω ερωτήσεις και για την ακρίβεια πολλές. Καταρχήν χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι (έτσι θέλω να πιστεύω) που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν. Πρόσφατα απέκτησα από ένα φίλο ένα dubai 80 και αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στα 120 λίτρα. Θέλω να κάνω σωστή δουλειά και όχι προχειρότητες και φυσικά δεν θέλω να σκορπίσω λεφτά διότι ούτε μου περισσεύουν ούτε φυσικά την πληρώσουν τα ψάρια. Δεν έχω βάλει τίποτα μέσα στο ενυδρείο, είναι ακόμα γυμνό. Έχω φίλτρο fluval 406 (μήπως είναι πολύ μεγάλο ?), τεστάκια αμμωνίας, και επίσης για νιτρώδη και νιτρικά. Φυσικά θέλω να βάλω αγγελόψαρα μέσα, αλλά από ότι διαβάζω μάλλον δεν πρέπει ε? Επίσης ενδιαφέρομαι και για gourami,γίνεται να βάλω. Αν ναι και πόσα? Βασικά από τα μαγαζιά που πήγα και ρώτησα μου είπαν ότι μπορώ να βάλω 4 αγγελόψαρα και 4 γκουράμι και κλόουν για το βυθό. Η αλήθεια είναι ότι βραχυκύκλωσα από πληροφορίες και ελπίζω να βρω βοήθεια. Θέλω να βάλω ψάρια το οποία είναι μεγαλούτσικα και δεν θέλω να κρύβονται, θέλω να τα βλέπω. Τι μου προτείνεται να βάλω. Πρέπει να επιλέξω πρώτα ψάρια και μετά να δω για φυτά και γενικά θα πρέπει να προσαρμόσω όλο το ενυδρείο σύμφωνα με αυτά. Δεν θα βάλω αντίστροφή όσμωση και το ph εδώ είναι περίπου 8 (δεν μέτρησα ακόμα, από φίλους που έχουν ενυδρεία στην περιοχή τόσο μου είπαν). Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε, καλη διαμονη. Το θεμα σε αυτη την κατηγορία σε λίγες μέρες θα κλειδώσει οπότε αν θέλεις άνοιξε ενα καινούριο σε μια άλλη (πχ γενικά περί γλυκου νερου) για να λάβεις τις απαντήσεις σου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ πες μας και τις διαστάσεις του ενυδρειου σου, ειναι σημαντικό. Αρχικά θα σου έλεγα ότι σκαλάρια και γκουράμι που θέλεις, θέλουν μαλακο νερο και το δικο σου δεν ειναι, επιπλέον τα σκαλάρια θέλουν ψηλό ενυδρειο και αρκετούτσικα λίτρα μιας και γίνονται μεγάλα και ειναι και κοπαδόψαρα. Διαβασε τα προφίλ των ψαριών που σε ενδιαφέρουν, θα τα βρεις εδω μέσα. Καλη συνέχεια.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn
Link to comment
Share on other sites

καλημερα αδερφε και καλως ηρθες, εκανες το πιο λογικο να διαβασεις να μαθεις και μετα να αποφασισης και αυτο θα σε γλυτωσει απο πολλα περιττα εξοδα που ολοι στην αρχη εχουμε κανει :bigemo_harabe_net-64: για πρωτο σου ενυδρειο 125 λιτρα μικτα που ειναι αν δεν κανω λαθος εισαι αρχοντας...

το φιλτρο σου ειναι πολυ καλο αλλα λιγο μεγαλο για αυτα τα λιτρα,γενικα ο κανονας ειναι να γυρναει τα λιτρα σου τουλαχιστον 5 φορες,αυτο μαλλον θα στο κανει λιγο πλυντηριο,τωρα για τα ψαρακια που θες,τα αγγελοψαρα θελουν αρκετο υψος 60-65 εκ, και τα λιτρα δυστηχως ειναι λιγα για ενα μικρο κοπαδι μιας και αυτα πανε κοπαδακι,και βεβαια λαθος σου ειπαν για τα γκουραμι οτι πανε μαζι γιατι αν και ζουν σε ιδιους παραμετρους νερου ειναι απο διαφορετικο βιοτοπο αμερικη τα αγγελοψαρα ασια τα γκουραμια αν θες να φτιαξεις ενα ομορφο σωστο βιοτοπο μαζι δεν μπαινουν ασε που και οι κλοουν που σου ειπαν παλι δεν ταιριαζουν με τα υπολοιπα.αφου δεν σκεφτεσαι να βαλεις οσμωση με 8 ph εγω θα σκεφτομουν η αφρικη η ενα κοινωνικο φυτεμενο με μικροψαρα..ελπιζω να σε βοηθεισα λιγο.

Link to comment
Share on other sites

Οκ τα κατάλαβα και σας ευχαριστω πολυ. Όσο για το πλυντήριο αν γυρίζω λιγο την ροή στο τζαμί θα εχω πρόβλημα; Γενικά εχω πρόβλημα με τέτοιο φίλτρο;

Link to comment
Share on other sites

καλώς ήρθες .

άνοιξε ένα νέο θέμα με όλες τις απορίες σου στην σωστή κατηγορία και θα πάρεις ότι πληροφορία χρειάζεσαι .

καλή συνέχεια να έχεις .

Link to comment
Share on other sites

:welcomeXL:

Έγινε επεξεργασία - polyagkistro
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα, καλή αρχή να έχεις!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε μου! :)
Για το φίλτρο μην αγχώνεσαι, αφού βάζεις ένα spray bar, γυρνάς λίγο προς το τζάμι, κάτι θα γίνει. Το μεγάλο μικρό γίνεται.

Όσο για την ψαροσύνθεση θα πρότεινα Αφρική δαγκωτό!

Όχι γιατί είμαι αφρικανοκαμμένος(καλά μπορεί και για αυτό! χαχαχαχαχα) αλλά γιατί το ΡΗ σου είναι ότι πρέπει! :D

Ρίξε μια ματιά ή άνοιξε ένα θέμα στην κατηγορία της Αφρικής και θα την βρούμε την λύση. ;)

Καλή συνέχεια εύχομαι

Link to comment
Share on other sites

καλως ορισες και απο μενα.καλη συνεχεια.θα τον βρεις τον δρομο σου πιστεβω ευκολα και γληγορα.

κιλκις βλεπω.κοντα ειμαστε.

Έγινε επεξεργασία - gemen
Link to comment
Share on other sites

:welcome::welcome::welcome:

Κανε ενα κοπο και κανε μια αντιγραφη στα ''γενικα περι γλυκου νερου'' γιατι εδω ειναι μονο για ενα γεια μετα κλειδωνει.... :)

Το καλο ειναι οτι εχεις ορεξη να κανεις κατι σωστο απο την αρχη!

Πολυ καλα λιτρα για ξεκινημα!!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...