Jump to content

ΓΩΝΙΑΚΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ


stamos

Recommended Posts

Αφού καλησπερίσω όλα τα μέλη του Aguazone θα ήθελα να ρωτήσω τις γνώμες σας για το πόσο λειτουργικό είναι ένα γωνιακό ενυδρείο, τι προβλήματα και τι αντοχές έχει.Ο λόγος που τα ρωτάω αυτά είναι γιατί θέλει ένας φίλος να φτιάξει και αυτός ενυδρείο αλλα λόγο περιορισμένου χόρου πρέπει να γίνει γωνιακό.Αν γνωρίζει κάποιος που θα βρούμε και τίποτα σχέδια κατασκευής θα βοηθούσε πάρα πολύ.....

Link to comment
Share on other sites

δε ξερω να σου πω για σχεδια και κατασκευες αλλα ενα γωνιακο ειναι πολυ καλη λυση σε περιπτωση περιορισμενου χωρου και βγαζει και πολλα λιτρα..

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο το τι θα φτιάξεις εξαρτάτε από το χορό σου και από το τι θα βρεις στην αγορά.

Το θέμα του γωνιακού ενυδρείου το σκέφτομαι πολύ καιρό αν αποφασίσεις να το προχώρησης μπορώ να σε βυθίσω, μιας και το αγαπημένο μου χόμπι είναι οι DIY κατασκευές.

Link to comment
Share on other sites

το γωνιακό για να <λέει> πρέπει να έχει κουρμπαριστή οθόνη … θα βρεις τέτοια τζάμι ?... αν ψάξεις πιστεύω ναι… ποιος θα το κολλήσει ? μόνο ένας έμπειρος μερακλής ..

Link to comment
Share on other sites

Σωστό αυτό με την κουρμπαριστή οθόνη αλλά δεν είναι πρόβλημα μιας και υπάρχουν αίτημα κομμάτια και το μόνο που χρειάζεται από εμάς είναι να τα ταιριάξουμε και να τα κολλήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Οπως έχω πει , δεν σκέφτομαι να το φτιάξω εγώ αλλά ένας φίλος . Ακόμα δεν ξέρουμε το ακριβές μέγεθος που θα γίνει και για αυτο δεν μπορώ να σας πω πόσα λίτρα θα γίνει.Το κόλλημα θα το κάνουμαι μόνοι μας μιας και τα έχουμε καταφέρει στο παρελθόν με δύο άλλα κανονικά (παραληλόγραμα) ενυδρεία . Για σχέδια ρωτάω για να δω πώς πρέπει να κοληθούν οι κόντρες για τα τζάμια. Οσο για κουρμπαριστό μπροστινό τζάμι πιστέυω πως θα βρώ στο εμπόριο,πιο πολύ προβληματίζομαι με το καπάκι.

Link to comment
Share on other sites

Αν και είναι ασύγκριτα πιο όμορφο το κυρτό τζάμι, σκέφτεστε την περίπτωση να το κάνετε ορθογώνιο τρίγωνο αντί για τεταρτοκύκλιο? Και το κόστος μειώνεται και κατασκευαστικά είναι πολύ ευκολότερο. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε stamos αν πρόκειται να προχώρησης με επίπεδα τζαμιά τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, απλά κόλας κόντρες πάνω και κάτω όπως θα έκανες με ένα απλό ορθογώνιο ενυδρείο.

Αν πάλι βλέπεις την περίπτωση της κουρμπαριστής οθόνης πάλι τα πράγματα δεν δυσκολεύουν ιδιαίτερα. Στα πίσω τζαμιά θα κολλήσεις κανονικά τις κόντρες, στο κουρμπαριστό δεν είναι απαραίτητο να κολλήσεις(ανάλογα βέβαια για τη διαστάσεις μιλάμε).

Όσο για το καπάκι πες μας περίπου τι έχεις στο μυαλό σου για να μας δώσεις μια κατεύθυνση.

Link to comment
Share on other sites

Αν τελικά φτιαχτεί με κουρμπαριστή οθόνη δεν ξέρω απο τι να φτιάξω το καπάκι.

Μάλλον θα μου πείτε κάποια ξύλινη κατασκευή αν και δεν εμπιστεύομαι την μόνωση του ξύλινου καπακιού με κάποιο στεγανωτικό υλικο (τοξικότητα).Γι΄ αυτό στα άλλα δυο ενυδρεία που έχω φτιάξει προτήμισα το τζάμι .

Μάλλον και εδώ θα προτημίσω ξανά το ίδιο υλικό,εκτός και μου δώσεται κάποια διαφορετική ιδέα.

Πάντος όταν το φτιάξουμε (θα αργίσει βεβαία λίγο καιρό)θα το βάλω φωτο.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν δοκιμάζεις μια κατασκευή από πολιουρεθάνη ή πολιεστερινη?

Μπορείς να βρεις παντού, είναι ελαφριά, εύκολα στην επεξεργασία και πολύ φτηνά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...