Jump to content

Διατήρηση Guppies Σε Μικρότερο Ph


fh84

Recommended Posts

Καλησπέρα στο Forum,


Μετά από αρκετό καιρό είπα να γράψω και εγώ τον πόνο μου, μπας και καταφέρω και βρω λύση στο πρόβλημα μου.


Έχω στην κατοχή μου ένα Rio 240, full φυτεμένο, με 7 δισκάκια, 8 zebra, 2 πλεκο, αρκετά Clea helena και 3 zebra snails. Τρέχει πάνω από 1 χρόνο, ΧΩΡΙΣ καμία απώλεια.


Πριν από σχεδόν ένα μήνα, μπήκα στον πειρασμό να αγοράσω μερικά guppies, γιατί μου αρέσουν πάρα πολύ. Το ξέρω, θα φωνάξετε για την ψαρο σύνθεση μου αλλά τι να κάνω, μιας και δεν μπορώ να έχω δεύτερο ενυδρείο.


Στο ψητό τώρα. Τα guppies, σε μια εβδομάδα μου πέθαναν όλα. Σιγά σιγά αδυνατούσαν, οι ουρές γίνονταν μικρότερες ή κόβονταν, και τελικά πέθαιναν. Το μόνο περίεργο σε αυτό είναι πως, μέχρι και την τελευταία στιγμή, τα χρώματα τους ήταν πολύ ζωντανά.


Το πρώτο πράγμα που υπέθεσα ήταν, πως αυτά που μου έδωσε το pet shop ήταν σκάρτα. Αγοράζω άλλα από συν χομπιστα, τα οποία όμως είχαν ακριβώς την ίδια τύχη. εξ' αρχής, γνώριζα πως τα guppies ζουν σε ph από 7 και πάνω, οπότε δε περίμενα και πολλά μιας και το δικό μου ph είναι 6 – 6,3. Όπως προ ανέφερα, εδώ και ένα χρόνο, δεν είχα καμία απώλεια και όλα πήγαιναν καλά, γι αυτό και υποθέτω πως η αίτια είναι το Ph και όχι κάποιος άλλος παράγοντας, μιας και οι μετρήσεις που κάνω είναι κανονικές.


Χθες το βράδυ λοιπόν, έκανα ένα search στο forum μπας και βρω τα αίτια. Αυτό που ανακάλυψα είναι πως άλλος συν χομπιστας έχει καταφέρει να μεγαλώσει και να διατηρήσει guppies από 5,5 ph, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του. Αυτός είναι λοιπόν, ο λόγος που είπα να ξεκινήσω μια συζήτηση γύρο από αυτό και μόνο!


Σας ευχαριστώ,

Φώτης.


Link to comment
Share on other sites

Αυτα που πήρες απο το φίλο ήταν γέννες δικές του ή ήταν αγοραστά ;

Αλλαγές νερού έκανε ο φίλος στο ενυδρείο του τακτικά ;

Πάντως πέρα απο τα όσα λέγονται και γράφονται για τα Γκάμπυ , έχουν μεγάλες ανοχές λόγω καταγωγής τους .

Θυμάμαι που μας έλεγε ο Stormtrooper που ήταν στη Κόστα Ρίκα , ότι στις λιμνίτσες που ζούσαν τα Γκάμπυ είχαν θαλασσινό νερό και ξαφνικά με μια βροχή γινόταν γλυκό το νερό .

Οταν σταμάταγε ερχόταν ενα κύμα απο τη θάλασσα και γινόταν πάλι αλμυρό .

Αυτό μπορεί να γινόταν αρκετές φορές την ημέρα , κάποιες εποχές του χρόνου .

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Αυτά που πήρα από τον συν χομπιστα ήταν δικής του παράγωγης, όπου από τις πολλές τις γέννες τα χαρίζει. Συγκεκριμένα, τον είχα ρωτήσει για το ph του και μου λέει πως είναι νερό βρύσης, οπότε οι αποκλίσεις στο Ph, υπόθετο πως θα είναι μικρές, μιας και το ενυδρείο του έχει μόνο guppies.

Φίλε Σταμάτη, σωστά μάντεψες το άτομο στο οποίο αναφέρομαι. Ωστόσο, τα guppies της Κόστα Ρίκα να είναι διαφορετικά από ότι τα δικά μας.

Επίσης, ακόμα ένα άτομο από το forum υπογραμμίζει πως το Seachem Excel ίσως να επηρεάζει αρνητικά τα guppies.αν είναι έτσι, βρήκα τι φταίει!

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που πήρα από τον συν χομπιστα ήταν δικής του παράγωγης, όπου από τις πολλές τις γέννες τα χαρίζει. Συγκεκριμένα, τον είχα ρωτήσει για το ph του και μου λέει πως είναι νερό βρύσης, οπότε οι αποκλίσεις στο Ph, υπόθετο πως θα είναι μικρές, μιας και το ενυδρείο του έχει μόνο guppies. Μήπως δεν έκανε τακτικές αλλαγές νερού ;

Φίλε Σταμάτη, σωστά μάντεψες το άτομο στο οποίο αναφέρομαι. Ωστόσο, τα guppies της Κόστα Ρίκα να είναι διαφορετικά από ότι τα δικά μας. Συμφωνώ .

Επίσης, ακόμα ένα άτομο από το forum υπογραμμίζει πως το Seachem Excel ίσως να επηρεάζει αρνητικά τα guppies.αν είναι έτσι, βρήκα τι φταίει! Δεν ξέρω .

Μήπως δεν κάνεις εσύ τακτικές αλλαγές νερού ;

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο το excel να επηρεάζει τα Guppies? Aν το ρίχνεις στη σωστή δοσολογία καθημερινά δε νομίζω οτι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, τουλάχιστον εγώ ποτέ δεν είχα όσο καιρό το χρησιμοποιούσα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Θυμάμαι κάποια εποχή σε συζητήσεις με χομπίστες, πολλοί ξαφνικά χάναμε Guppies. Χωρίς να έχουμε αλλάξει ρουτίνες και χωρίς εισαγωγή άλλου οργανισμού στο ενυδρείο. Μόνο τις στάνταρ αλλαγές νερού και τίποτε άλλο. Δε μπορούσαμε να το μεταφράσουμε, σαν επιδημία, σαν κάτι να υπήρχε στο νερό δικτύου ή στον αέρα. Πολύ περίεργο...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως δεν κάνεις εσύ τακτικές αλλαγές νερού ;

Αλλαγή νερού έκανα λίγες ώρες πριν τα βάλω μέσα. Σε 4-5 μέρες, είχαν δυστυχώς πεθάνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...