Jump to content

Κυνηγι Θηλυκιας


giannakos

Recommended Posts

Καλησπερα σε όλους σας. Εδώ και δυο μερες εχω παρατηρησει οτι η φουσκωμενη και μαλλον ετοιμογεννη θηλυκια μου guppy δεχεται ενα ανελεητο κυνηγητο απο δυο τα δυο θηλυκα που υπαρχουν μεσα στο ενυδρειο μου και δεν ξερω αν εχει καποια σχεση κολυμπαει καπως πλαγια. ΄Το κυνηγητο αυτο ειναι σημαδι καποιας επικειμενης γεννας ή φανερωνει κατι αλλο? Την τσιμπανε στην κοιλια της. Επίσης να σημειωσω δεν ειναι το μονο θηλυκο μεσα στο ενυδρειο μου,υπαρχουν ακομα 6 , γαι να σας προλαβω και να μην κανετε αυτη την ερωτηση-επεξηγηση.Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.!

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι σιγουρος με βαση την δικια μου αντιστοιχη εμπειρια, οτι την κυνηγανε επειδη γνωριζουν οτι ειναι ετοιμογενη,δυστυχως για να τις φανε τα μικρα κατα την διαρκεια της γεννας.Περιμενουν το μεζε δηλαδη ανα πασα στιγμη ποιος θα προλαβει να αρπαξει.Γιαυτο πρεπει σιγα σιγα να την απομονωσεις σε γεννηστρα αν θελεις να σου επιβιωσει η πλειοψηφια των μικρων.Ετσι τουλαχιστον συνεβηκε και σε εμενα την πρωτη φορα που βρηκα μονο κανα δυο κρυμμενα να εχουν επιβιωσει απο τα 30+. Την δευτερη φορα γεννας που το πηρα χαμπαρι οτι θα της τα τρωγανε παλι οι υπολοιποι γκαπαδες ,την απομονωσα σε γενηστρα πλαστικη μεσα στο ιδιο το ενυδρειο και τα εσωσα ολα τα νεογενητα!!

Link to comment
Share on other sites

Έχει φυτά και κρυψώνες το ενυδρείο σου; Συνολικά πόσα και τι ψάρια έχεις;

Link to comment
Share on other sites

ναι εχω αρκετα φυτα τα οποια εχουν αποδειξει οτι ειναι αρκετα για να κρυρτουνε τα μικρα καθως εχω αρκετες γεννες με επιβιωσαντες,αρα αυτο ειναι το θεμα οτι σημερα το βραδυ θα ''σπασουν τα νερα '' ε?

Link to comment
Share on other sites

Το καλυτερο φυτο για να σώσεις πολλα ψαρακια είναι το κερατοφυλο.

Κυνηγάνε την θηλυκά για να την στρεσαρουνε για να γέννηση τα μικρα τις .

Να ξερεις ότι παει 4 θυληκα για έναν αρσενικο,,αν κυνηγάνε παντα την ιδια δεν θα αντεξη για πολλη.

Και στην φυση δεν ζη μεγαλος πληθυσμος από ψαρια ,εξαλλου τα Γκαμπυ τα λενε και εκατομυριοψαρο γιατι γεννάει συνεχεία ,,φαντασεσε τι θα γινει αν βαζεις ολες τις θηλυκές σε γεννηστρα να γεννάνε ,,σε λιγο καιρο θα εχεις τοσα μικρα που δεν θα ξερεις τι να τα κανεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...