Jump to content

Στο παρα 5 είμαστε


Recommended Posts

Χαιρετώ την αλμυρή ομάδα του Aquazone

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ξεκινήσω να σας γεμίζω με ερωτήσεις μιας και είμαι πρακτικά εντελώς άσχετος με το θαλασσινό δυστυχώς όμως το μικρόβιο που λέγεται Reef δεν σε ρωτάει αρκεί να δεις Κανά δυο δημιουργίες ( Κω Ψάλτη :) , ‘RAIN΄ κα Ναταλία :thumbup: ) και αυτό ήταν.

Ασχολούμαι ένα χρόνο και έχω στην κατοχή μου ένα φυτεμένο 50lt.

Θέλω να ξεκινήσω ένα Nano Reef. (Όλοι κάτι θέλουν… :hysterical: )

Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά άρθρα και παρακολουθώ όλες τις συζητήσεις σχετικά με τα στησίματα των Reef

Υπάρχει ενυδρειάκι 40lt

Με ένα καλό εξωτερικό φίλτρο

2 Κύκλοφοριτάκια

2-3 Λαμπες

Και πολύ όρεξη μπορώ θα καταφέρω να βλέπω ένα βραχάκι να αναπτύσσεται και καμία γαρίδα να με χαιρετάει ή να μείνω στο να τα βλέπω καλύτερα?

Αν το βλέπετε εφικτό θα εκτιμούσα να προταθούν υλικά για να πάρω γύρα τα Pet Shop

Ευχαριστώ :band:

Σπύρος

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Σπυρο...

Καλως Ηλθες και απο εδω :thumbup:

Αφου εχεις διαβασει τα αρθρα σιγουρα ξερεις οτι η δυσκολια ενος Nano Reef (και ειδικα τοσου μικρου!) ειναι πολυ μεγαλη! Οσο πιο μικρο το ενυδρειο, τοσο μεγαλυτερη η δυσκολια του!!

Βεβαια με ορεξη, διαβασμα και αρκετο χρονο ολα μπορουν να γινουν αλλα πρεπει να γνωριζεις τη δυσκολια αυτου που πας να κανεις.

Σιγουρα μπορεις να βαλεις ζωντανο βραχο και γαριδες...μπορεις να βαλεις και 1-2 πολυ μικρα ψαρακια και ισως κανενα πολυ ευκολο κοραλλι αλλα με πολυ προσοχη και δουλεια!!

Για τι υλικα θελεις προτασεις ? Καλο θα ηταν να παρεις ενα Skimmer, 2 λαμπες λευκες και 1 ακτινικη, τα κυκλοφοριτακια που αναφερεις. Θα χρειαστεις επισης χημικο φιλτρο για ανθρακα και αντιφωσφορο και αναλογα με τον ζωντανο βραχο και την αμμο ισως χρειαστεις και βιολογικο φιλτρο εξτρα (δεν ειμαι υπερ προσωπικα)...

Οτι θελεις εδω ειμαστε... :)

Link to comment
Share on other sites

Μάνο ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Τέτοια να μου λέτε να παίρνω τα πάνω μου

Για ένα τέτοιο μέγεθος η υπάρξει skimmer είναι απαραίτητη δηλαδή με ένα εξωτερικό στο οποίο θα τοποθετηθούν όλα τα απαραίτητα υλικά και με σωστή τοποθετήσει τις εξόδου του και με του κυκλωφοριτές Θα επιτευχθεί καθαρό και κινούμενο νερό με στο βράχο για ανάπτυξη?

Ρωτάω γιατί έτσι είναι πιο μαζεμένο ,γιατί για sump και όλα μέσα δεν υπάρχει χώρος δυστυχώ.

Επίσης σχετικά με τις αλλαγές νερού πως γίνονται? Δεν έχω βρει κάτι σχετικά.

Sorry για τις άσχετες ερωτήσεις

Link to comment
Share on other sites

Το σκίμμερ είναι σχεδόν must στη κατηγορία του reef. Λόγω μικρού μεγέθους όμως θα μπορούσες, με ότι αυτό συνεπάγεται, να το αποφύγεις και να κάνεις πολύ πιο συχνές αλλαγές νερού. Δεν το συνιστώ όμως, θα σου έλεγα να βάλεις ένα μικρό skimmer οπωσδήποτε. Εαν πάλι δεν το βάλεις να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε νερό από όσμωση καθώς και πολύ περισσότερο άνθρακα και αντιφώσφωρο από αυτό που αντιστοιχεί στα λίτρα σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλοσηρθες λοιπόν φίλε μου και στην Θαλασσινή πλευρά του Aquazone. :thumbup:

Σε αυτά τα λίτρα με καλό χημικό φίλτρο και σωστές αλλαγές νερού μπορείς να παρακάμψεις το skimmer εφόσον δεν υπάρχει χώρος για ένα μικρό sump.

Οι αλλαγές νερού γίνονται ως εξεις.Σε ένα μπετονι που η χωρητικότητα του έχει να κάνει με τα λίτρα του ενυδρείου έτσι ώστε να είναι πρακτικό φτιάχνουμε το νερό συνδέοντας εκεί την R.O αν έχουμε η αν δεν έχουμε βάζοντας αντί χλώριο και ρυθμίζοντας την θερμοκρασία να είναι κοντά σε αυτήν του ενυδρειου.Μετα προσθέτουμε το αλάτι και με την βοήθεια ενός κυκλοφοριτη για να το σπάσει το αφήνουμε για μια μέρα και την επόμενη κάνουμε την αλλαγή μας. :)

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω με νερώ βρύσει τοποθέτησει αντιχλωρίου και αλατιού αφου στιφογυρισει μια μέρα ειναι ετοιμο για τοποθλετηση .

Ξέρετε ακουω και διαβάζω για οσμόσεις για νερό από super market υπάρχει ένα μπερδεμα . (για μένα εννοώ)

Να το ξαναπω μήλαμε για ένα βραχάκι με μια γαριδά να μας χαιρετάει αντε και κανα ψαρακι ..

Δεν φαινεται δύσκολο ετσι δεν είναι ?

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στη θαλασσινή παρέα μας αγαπητέ spdm.

Κατά τη γνώμη μου το ενυδρείο είναι μικρό για το πρώτο σου ξεκίνημα, αλλά αν δεν έχεις άλλη επιλογή, αξίζει να ασχοληθείς, με ένα ελαφρύ φορτίο, για αρχή.

Οι περισσότερες ερωτήσεις σου, έχουν απαντηθεί. Προσωπικά θα προσθέσω ότι καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις νερό α/ο. Η αγορά μιας μικρής όσμωσης, νομίζω ότι δεν είναι απαγορευτική πλέον.

Η εβδομαδιαία αλλαγή του 30-40% του νερού, θα βοηθήσει πολύ την ισορροπία του μικρού συστήματος, ενώ θα αποφύγεις την ανεπιθύμητη άλγη και τα πολλά πρόσθετα.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι το skimmer ειναι πολυ καλο να το εχεις και γι αυτο δεν σου εγραψα την εναλακτικη των αλλαγων νερου! Εαν ακολουθησεις αυτη την πορεια θα χρειαζεσαι πραγματικα πολυ συχνες αλλαγες και ισως σε κουρασει...επισης με το skimmer εχεις και αλλα πλεονεκτηματα οπως η καλυτερη οξυγωνωση του νερου... μπορεις να το γλυτωσεις αλλα δεν το προτεινω...

Οσο αφορα την Αντιστροφη Οσμωση...πραγματικα ειναι μια πολυ καλη επενδυση που θα τη χρησιμοποιεις για παντα! Ακομα και οταν πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο θα σου ειναι χρησιμη!

Σκεψου και εδω ειμαστε !! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Παιδία ευχαριστώ για τις συμβουλές σας

Θα συνεχίσω την ερευνά μου και το διάβασμα και θα επανέλθω πιο δυναμικά είναι λίγο ζόρικο το αλατάκι αλλα

ειναι μεχρι να γίνει η αρχή

Συνεχίστε τις δημιουργίες σας… :thumbup:

Σπύρος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...