Jump to content

Συνήθειες Των Οδηγών Που Μπορεί Να Αποβούν Μοιραίες


Recommended Posts

Το 10% του χρόνου οδήγησης είναι αφιερωμένο σε άσχετες ασχολίες

Τις μη οδηγικές συνήθειες των οδηγών την ώρα όμως που οδηγούν αποκαλύπτει μια νέα αμερικανική έρευνα. Όπως προέκυψε το 10% του χρόνου οδήγησης είναι αφιερωμένο σε δραστηριότητες, όπως η κουβέντα, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων, η ρύθμιση του κλιματισμού και του ραδιοφώνου, αλλά και ο έλεγχος του χτενίσματος ή του μακιγιάζ και η θέαση διαφημιστικών πινακίδων και βιτρινών!

Για την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν βιντεοκάμερες και ενσωματωμένοι στα αυτοκίνητα αισθητήρες για την παρακολούθηση των οδηγών.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος να αφαιρεθούν και να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα, είναι αρκετά μεγαλύτερος για τους νεαρής ηλικίας και γενικότερα τους άπειρους οδηγούς, που τείνουν πιο συχνά να αποσπάσουν την προσοχή τους από το οδήγημα.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Υγείας του Παιδιού των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Μπρους Σάιμον - Μόρτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», τόνισαν ότι «οτιδήποτε αποσπά τα μάτια του οδηγού από το δρόμο, μπορεί να αποβεί επικίνδυνο»

http://www.newsbeast.gr/car/arthro/628714/sunitheies-ton-odigon-pou-borei-na-apovoun-moiraies/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...