Jump to content

Capoeta Tetrazona Η (Τιγρακι)


Recommended Posts

Έχω δυο τιγρακια τα οποία κυνηγιούνται συνέχεια και κολλάνε τα στόματα τους σαν να θέλει το ένα να φάει το αλλο.Ηθελα να ρωτήσω
αν αυτό είναι φυσιολογικό η συμβαίνει κάτι αλλο.Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα αδερφε φυσιολογικο ειναι μην σε ανυσηχει,ποσα εχεισ??αυτα τα ψαρακια θελουν κοπαδι και αρκετο χωρο για κολυμπι

Link to comment
Share on other sites

κανε ενα κοπο και διαβασε το προφιλ για τα τιγρακια εδω στο φορουμ στο προφιλ ψαριων γλυκου νερου να παρεις μια ιδεα...αυτα τα ψαρακια πανε κοπαδιαστα και σιγουρα θες παραπανω απο δυο..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ λόγο νεότατος ως μέλος δεν ήξερα την ύπαρξη αυτών που διάβασα ήταν πολύ κατατοπιστικά και πάλι ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

75 λ τα έχω 6 μήνες όσο τρέχει το ενυδρείο δλδ και έχουν μεγαλώσει και αν εξαιρέσεις το κυνηγητό όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά

Link to comment
Share on other sites

αμέσως να σου πω : δεν είναι φυτεμένο έχω μέσα 2 αγγελόψαρα ενα Pterophyllum scalare KOI και Pterophyllum scalare BLACK 2 Chromobotia macracanthus (κλόουν) τα 2 τγρακια kai 2 silver dollar τελός ενα αστακό

Link to comment
Share on other sites

:blink: :blink:

Mόνο εγώ λείπω από εκεί μέσα δλδ ??!

Τώρα που ανακάλυψες τα προφίλ τους μάλλον έχεις πολύ μελέτη και όχι μόνο . . . :)

Link to comment
Share on other sites

εδώ και μια εβδομάδα έχω ξεκινήσει την απόπειρα να φτιάξω ένα ενυδρείο 570λ αν όλα πάνε καλά μέχρι το Μάρτιο θα έχει τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

Όλα διορθώνονται, μην ανησυχείς! Αρκεί να έχεις καλή διάθεση, αγάπη για τα ψαράκια και όρεξη για διάβασμα!

Link to comment
Share on other sites

κακά τα ψέματα αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις ποτέ δεν θα κάνεις τιποτε.στην προκειμένη περίπτωση πως μπορεί κανείς να μην αγαπά κάτι που του χαρίζει ώρες ξεκούρασης και χαλαρότητας μονό με το να το κοιτάς.Φυσικά υπάρχουν και οι άλλοι που κάνουν ότι κάνουν απλά για να επιδείξουν την ταυτότητα τους σε ένα σύνολο και αυτό θεμιτό είναι,εφόσον ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση και ίσος στο τέλος βέβαια ο αυτοσεβασμός του.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να αλλαξεις ψαροσυνθεση φιλε μου,πολλα απο τα ψαρια που εχεις δεν κανουν για το ενυδρειο σου αλλα και μεταξυ τους.

Link to comment
Share on other sites

Για το ενυδρείο ΟΚ στεγνώνουν οι σιλικονες στο άλλο και προχωράω. Διευκόλυνε με αν θέλεις στο μεταξύ τους τα τιγρακια δεν κάνουν με τα αγγελοψαρα τι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

αδερφε πρεπει να κατασταλαξεις στο τι απο ολα που εχεις σου αρεσει περισσοτερο και με βαση αυτο να στησεις το ενυδρειο σου..τα ψαρακια που εχεις τωρα δυστηχως δεν πανε μαζι

Link to comment
Share on other sites

εντάξει παιδιά ευχαριστώ πολύ θα σκεφτώ και θα αναθεωρήσω. φυσικά όλοι γνωρίζετε ότι στα μαγαζιά έχουν τρεις κατηγορίες και εμείς οι αρχάριοι γνωρίζουμε αυτές σαν αρχή 1: ήρεμα 2: ημιάγρια 3: άγρια και τέτοιες βλακείες για να μη πω τίποτε άλλο τέλος πάντων δεν είναι ωραίο να έχεις ένα ζωάκι και την ηρεμία που σου δίνει να του την παίρνεις με ταλαιπωρία από αυτό.Είμαι ευτυχείς που σαν επαγγελματίας δεν μοιάζω με αυτούς.- Θα τη βρω την ακρη. :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Ο αστακος δεν εχει δειξει επιθετικες τασεις θηρευτη;

Τα ψαρακια εχουν ως εξης: Τα τιγρακια θελουν κοπαδι και ειναι υπερκινητικα σε αντιθεση με τα σκαλαρια που ειναι ψιλοαργοκινητα. Επισης υπαρχει η περιπτωση να τσιμπανε τα πτερυγια απ τα σκαλαρια!

Τα σκαλαρια Θελουν πολυ πιο μεγαλο ενυδρειο και επισης θελουν και αυτα κοπαδι!

Τα δολλαρια επισης προτεινεται κοπαδι! Κανουν με τα σκαλαρια αλλα θελουν επισης μεγαααλοοο ενυδρειο!

Τα κλοουν επισης κοπαδι και επισης μεγαλο ενυδρειο!

Τα κλοουν και τα τιγρακια ειναι απο Ασια ενω τα υπολοιπα απο Αμαζονιο. Σχετικα οι συνθηκες νερου ειναι κοντα!

Κλοουν με τιγρακια θα μποσουσες να κρατησεις μαζι αλλα σε μεγαλο ενυδρειο!

Τα προφιλ τους υπαρχουν εδω μεσα οποτε καλο διαβασμα και καλη

αναθεωρηση!

Επισης καλη τυχη σου ευχομαι με το καινουριο ενυδρειο που φτιαχνεις και καλογεμιστο!

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν δεν έχω δει επιθετικές τάσεις, βέβαια από ότι διαβάζω ο αστακός βγαίνει για κυνήγι το βράδυ που σημαίνει ότι όταν σβήσουν τα φώτα μπορεί να κάνει οτιδήποτε και να μην τον βλέπω Ώμος για αυτό το λόγο λίγο πριν κοιμηθώ που σβήνουν πλέον όλα τα φώτα ρίχνω μέσα δυο παστίλιες βυθιζόμενης τροφής για αυτόν. Προς το παρόν αυτό που έχω δει είναι κατά περίεργο τρόπο το αντίθετο δλδ να κυνηγάει ιδικά το ένα το σκαλαρι το μαύρο τα τιγρακια όταν πλησιάζουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο βέβαια, παρατηρώ τα πτερύγια τους δεν έχουν καμιά ένδειξη από τσιμπήματα. Μάλλον θα κρατήσω αυτά γιατί από αρχής μου άρεσαν πιο πολύ. Τέλος μια ερώτηση εάν τελικά πάνε όλα καλά με το πιο μεγάλο και εφόσον η ποιότητα του νερού είναι κοντά να τολμήσω να τα έχω στο μεγαλύτερο όλα μαζί η όχι, βάζοντας εννοείτε κάποια άτομα των ιδίων παραπάνω για να φτιάξω κοπάδι.Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες.

Link to comment
Share on other sites

Οχι,καλο ειναι να μη το τολμησεις γιατι ποτε δεν ξερεις ποτε θα γινει το κακο..Σρο μεγαλο προσπαθησε να φτιαξεις μια σωστη ψαρισυνθεση για να χαρεις και εσυ τα ψαρακια σου αλλα και αυτα το νεο περιβαλλον τους.

Link to comment
Share on other sites

για μενα αδερφε καλυτερα ειναι να στησεις ενα ενυδρειο με ψαρια-τοπιο-συνθηκες νερου του ιδιου βιοτοπου απτο να τα εχεις μπερδεμενα και ψαχνοντας θα δεις πως εκει θα καταληξεις μιας και ειναι το πιο σωστο

και εγω με κοινωνικο ξεκινησα και σιγα σιγα διαβαζοντας ειδα τη μου αρεσει πιο πολυ πχ ασιας,αμαζονιου,αφρικης και εφτιαξα το αναλογο set up..απο την μικρη εμπειρια μου σκαλαρια με τιγρακια δυσκολα θα συνηπαρξουν για καιρο χωρις προβληματα τα σκαλαρια καποια στιγμη οταν παρουν μποι θα την πεσουν στα πολυ μικροτερα τιγρακια που ειναι και τρελα πιραχτηρια και θα εχεις θεματα ακομη και στο μεγαλο που λες οι συμπεριφορες θα ειναι ιδιες με το πλεονεκτιμα βαβαια του χωρου,καποια στιγμη τα σκαλαρια θα κανουν ζευγαρια και θα εχεις γεννες εκει να δεις κυνηγι εμενα στο 1,80 μηκος οταν εχουν αυγα περνουν στο κυνηγι οτι υπαρχει στο ενυδρειο ασε που τρεχουν σαν πυραυλοι την αποσταση απο την μια στην αλλη ακρη....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...