Jump to content

Μηπως Ειμαστε Τελικα Ολοι Θυματα Της Τεχνολογιας


Recommended Posts

Μηπως εχουμε χασει την επαφη με τους φιλους μας ,,δειτε αυτο ,,http://www.youtube.com/watch?v=OINa46HeWg8,

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ένα σχολείο που πέρασα πρίν δύο χρόνια , στο μάθημα πληροφορικής είχα εργασία ένα παρόμοιο θέμα να παρουσιάσω με την βοήθεια του powerpoint . Η τεχνολογία αναπτύχθηκε και εξακολουθεί να αναπτύσσεται με σκοπό την διευκόλυνση όλων μας τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο , όσο και σε προσωπικό . Για παράδειγμα παλαιότερα τα πλοία ταξίδευαν και είχαν οπτήρες στην γέφυρα , ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχουν τα ραντάρ με μετρήσεις ακριβείας καθώς δίνουν και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τί κινείται γύρω από εσένα , σε τι απόσταση , ταχύτητα αυτού κτλ .

Επίσης στα περισσότερα επαγγέλματα κρίνεται απαραίτητη η χρήση υπολογιστή και internet , είτε είναι κάποιος cpo σε εταιρεία , είτε είναι εφοριακός , είτε γραμματέας και πάει λέγοντας . Σε προσωπικό επίπεδο σου δίνει την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με κάποιον άλλο είτε είναι κάποιο πρόσωπο δικό σου αυτό , είτε είσαι στην ερημιά και σε έπιασε λάστιχο και πρέπει να ειδοποιήσεις άμμεσα κάποιον .

Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να αντικαθιστούμε την face to face ομιλία με ένα keyboard πίσω από μία οθόνη , βλ Fb είτε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης . Υπάρχει ο χρήστης που θα κάνει αναζήτηση για να βρεί μια πληροφορία που επείγει , όπως εφημερεύον φαρμακείο , υπάρχει όμως και ο χρήστης ο οποίος περνά την καθημερινότητα του πίσω από ένα υπολογιστή και προσπαθεί ή τουλάχιστον επιθυμεί να κάνει ή να φτιάξει την ιδανική κατά την δική του πάντα άποψη ζωή που επιθυμεί .

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα θέματα - συζητήσεις σε εκπομπές γύρω από τον εθισμό στο internet όπως επίσης και την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο . Χθές συγκεκριμένα άκουσα στο δελτίο ειδήσεων του Σρόιτερ είδηση με νεαρό ο οποίος εκβίαζε κοπέλα μέσω fb .

Είμαι κατά στην δημοσίευση προσωπικών δεδομένων - στοιχείων στο internet και δεν θεωρώ καθόλου σωστό τις φωτογραφίες που βλέπω από προσωπικές στιγμές του καθενός , φωτογραφίες με παιδιά , μωρά και άλλα πολλά . Στην τελική δεν με ενδιαφέρουν αυτά .

Πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο αλλά και σωστή ενημέρωση για την χρήση της τεχνολογίας ώστε να μήν υπάρχουν δυσάρεστα γεγονότα .

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου θα συμφωνήσω απολυτα μαζι σου,,με κάλυψες σε ολα,,,και καλο θα ειναι οταν ειμαστε παρεα με φιλους κλπ να μη ασχολούμαστε με το κινητό μας .

Πράγματι ετσι ειναι θελει σωστή χρήσει οτι και αν ειναι αυτο,,,και μη ξεχναμε οτι τα κινητα εχουν σωσει ζωες .

Link to comment
Share on other sites

Το κινητό σίγουρα έχει σώσει και θα σώσει ζωές αλλά είναι και μιά συνήθεια αυτό επειδή θέλουμε να δείξουμε το νέο smart κινητό που αγοράσαμε ή να δείξουμε κάποιο app που κατεβάσαμε ή οτιδήποτε άλλο . Δείξε μου το κινητό σου να σου πώ ποιός είσαι ; Εγώ ξέρω το δείξε μου το φίλο σου να σου πώ ποιός είσαι .

Προχθές είμαι σε ένα λεωφορείο και μια κοπέλα μπροστά μου έχει ένα tablet στα χέρια της και είναι online . Πές μου λοιπόν εσύ , σε ένα γεμάτο λεωφορείο τι κινδύνους διέτρεξε εκείνη την στιγμή χωρίς να το καταλάβει .

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ειναι ολοι μας εχουμε πεση σε αυτο το τρυπακι,,βαζω και τον εαυτο μου μεσα ,,,,,τωρα για την κοπελα τι να πω μαλλον δεν θα ειχε τιποτα μεσα στο κεφαλι τις για βλεπει το table μεσα στο λεωφορείο.,,,μηπως ηταν ξανθια???

Link to comment
Share on other sites

Αν ήμουν κωλοπαιδαράς θα μπορούσα να κατέβω μαζί της , να την πάρω από πίσω και με την πρώτη ευκαιρία να της επιτεθώ για να βουτήξω το tablet , απλά . Μήπως λοιπόν μέσα σε όλα αυτά φταίει και η δική μας αφέλεια και χαζομάρα ;

Link to comment
Share on other sites

Ενας φιλος η γυναικα του ηταν το καλοκαιρι μετα παιδια του στην Αμερική,,,,οταν ηρθε η γυναικα του τον είπε οτι ολα τα παιδακια δημοτικού εκει ειναι με ενα tablet στο χερι ,,,,.

Αργα η γρηγορα θα το δουμε και αυτο εδω,,,τοτε να δουμε ποσα θυματα απο κλοπες θα εχουμε τέτοιου ειδους θα εχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ έχει να κάνει φίλε μου ο υπερκαταναλοτισμός με πράγματα περριτά , πράγματα που αν το καλοσκεφτείς απλά δεν τα χρειάζεσαι . Ένα παιδάκι του δημοτικού τί ανάγκη έχει το tablet ; Που του χρειάζεται ; Που του χρησιμεύει ; Αμέλεια και αδιαφορία γονέων κατά την προσωπική μου άποψη . Λύση ώστε να αποφύγουν την γκρίνια των παιδιών τους , είτε να τα κρατούν απασχολημένα ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο . Λάθος για μένα αυτό .

Κάτι άλλο που βλέπω συνέχεια στην αρχική μου σελίδα είναι : Ο χ και ο Ψ στην τοποθεσία τάδε , like από κάτω . Καταρχήν θεωρώ περριτό να δώσω αναφορά που βρίσκομαι και τι κάνω , με ποιόν είμαι και σύν τοις άλλοις δίνω πληροφορίες στους εν δυνάμει κλέφτες . Κάτι που δεν έχει σκεφτεί κανείς πιστεύω .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κινητά με wifi , tablets και άλλα πολλά που είσαι σε θέση να συνδεθείς με Hiouston . Με τον διευθυντή πτήσεως του Challenger το οποίο είναι σε τροχιά γύρω από την Σελήνη . Ε καί ; Ένα απλό κινητό να συννενοηθώ θέλω και όσον αφορά το διαδίκτυο έχω το laptop μου .

Link to comment
Share on other sites

Η τεχνολογία κατέστρεψε τις ανθρώπινες-διαπροσωπικές σχέσεις, τις προσωπικές στιγμές, την παιδική αθωότητα, την υγεία (σωματική και σωματική). Προσφέρει πολλές ευκολίες από την άλλη αλλά δε ξέρω αν αυτές ισοσταθμίζονται με τα παραπάνω ή μπαίνουν στην ίδια μοίρα ή αν πρεπει να γίνεται αυτό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πανάγο αν δεν τις κατέστρεψε τουλάχιστον τις μείωσε σε μεγάλο βαθμό . Στο θέμα της παιδικής αθωότητας , its up to you mate που είσαι γονέας . Καταστροφή υγείας ; Δεν θα το έλεγα αν εξαιρέσουμε τους φανατικούς - κολλημένους videogamers οι οποίοι πέρα από τους βαθμούς μυωπίας απέκτησαν και άφθονα κιλά λόγω καθιστικής ζωής .

Άλλο οι ευκολίες και άλλο οι σχέσεις . Δεν ταυτίζονται και δεν πρέπει , ούτε ισοσταθμίζει το ένα το άλλο .

Link to comment
Share on other sites

Eπίσης δεν μου αρέσει που βλέπω προφίλ ( φωτό ) στο Fb άσεμνου περιεχομένου με γυναίκες - κοπέλες έχοντας παρατεταμένο το στήθος και τα χείλη σε σχήμα ροφού ! Αν θελήσω να δώ κάτι παρόμοιο ξέρω πολύ καλά που να στραφώ ! Κάτι που δεν μου αρέσει αλλά δεν καταλαβαίνω και τον λόγο που το κάνουν !

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι παιδιά, θα συμφωνήσω μαζί σας. Θυμάμαι τον εαυτό μου σε εποχές προ κινητού με υποτυπώδης ιντερνετ και ανύπαρκτα φειςμπουκ κτλ. Πηγαίναμε για τα καφεδάκια μας, τα ποτάκια, μας τις μασες μας. Γέλια χαρές και πειράγματα και λαχταρά να βγούμε από το σπίτι. Τώρα αποχαυνωμένοι πίσω από μια οθόνη με τους περισσότερους έχουμε χαθεί. Καλή και χρήσιμη η τεχνολογία, αλλά θέλει μέτρο. Στο σπίτι μου απαγορεύετε δια ροπάλου η χρήση υπολογιστή από τον γιο μου και την κόρη μου. 5 και 3 χρονών αντίστοιχα. Αναπόφευκτο βέβαια, αλλά όταν θα έρθει η ώρα τους. Βλέπω φιλικά ζευγάρια που καμαρώνουν για τα παιδιά τους που μπορούν και χειρίζονται υπολογιστές από τα 5 χρόνια τους Επτάχρονα που σκοτώνουν τους πάντες σε ένα παιχνίδι χωρίς καμιά απολύτως συνείδηση. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τους γονείς για να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους σωστά για την σωστή χρήση της τεχνολογίας. Το θέμα είναι, ποιος θα διαπαιδαγωγήσει τους γονείς για αυτόν τον σκοπό.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο στα ανωτέρω λεγόμενα σου αλλά σε βρίσκω και λίγο υπερβολικό στην απαγόρευση σου , anyway . Εμείς που μεγαλώσαμε χωρίς αυτά και παίζαμε μπάλλα στις αλάνες , σκίζαμε γόνατα , αγκώνες κτλ δεν πάθαμε και κάτι κακό . Αντίθετα μεγαλώσαμε πολύ καλύτερα από την σημερινή γενιά .

Εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι ανάλογα με την απόδοση μας στα μαθήματα του σχολείου , καφέ έξω , χαβαλέ , πείραγμα σε κορίτσια , κινηματογράφο και άλλα πολλά .

Έγινε επεξεργασία - Jin Kazama
Link to comment
Share on other sites

Αυτό θέλω και εγώ. Να βγαίνουν έξω και ας τρώνε τα γόνατα τους. Αν τα μάθεις από τώρα να είναι πίσω από μια οθόνη, όχι έξω δεν θα βγουν, αλλά θα τσαζεψουν στο τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο , αλλά θα μπορούσες να τους παρέχεις μία ώρα την ημέρα στον υπολογιστή σαφώς υπό την επίβλεψη σου με σκοπό την επιμόρφωση . Όπως και να έχει εσύ κρίνεις καλύτερα , εγώ την γνώμη μου λέω .

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για ανθρώπους που έβαζαν ξυπνητήρι να σηκωθούν μέσα στην νύχτα για να ταίσουν τα ζώα στην Farma του Fb .

Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή θα μάθουν ούτος η άλλος. Δεν γίνετε διαφορετικά. Για την ώρα τα προτιμώ να τα βλέπω με τα αυτοκινητάκια και τις κούκλες τους. Έχω δει παιδάκια 5-6 χρονών να κάνουν σαν τρέλα όταν τα σηκώνουν από τον υπολογιστή και να μην ασχολούνται καθόλου με κανονικά παιχνίδια. Ακόμα και τα παιδικά που βλέπουν, περνούμε από τον έλεγχο τον δικό μου και της γυναίκας μου. Ξέρεις πόσα καρτούν περνούν επικίνδυνα μηνύματα σε παιδιά; Δεν τα είχα προσέξει ποτέ μου, μέχρι που παρακολούθησα μερικά και τρελάθηκα με αυτά που περνούν στα παιδιά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...