Jump to content

Το Πρώτο Μου Ενυδρείο


Loukas Pirdas

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου
Κοινωνικό, Φυτεμένο

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60*30*30
Συνολικά Λίτρα:54
Sump (λίτρα):-

Οργανισμοί
Φυτά: 3 anubia,4 bacopa,1 hydrophilia
Ψάρια:6 neon tetra,2 guppy male,1 corrydora albino
Άλλα είδη:-

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: Αφίσα
Πέτρες:
Ξύλα:
Άλλα διακοσμητικά :1 πλαστικο φυτο
Υπόστρωμα:
Βυθός: Χαλίκι ανοιχτοχρωμο

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):1 sun glo 15w
Διάρκεια φωτισμού:6-7 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: elite stingray 15
Θέρμανση/ Ψύξη: elite 50w
Λίπανση:-
Παροχή CO2:-
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-
Διατροφή:tetra prima mini granules,jbl nova bel flakes


Παράμετροι
pH:7-7.5
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):
Νιτρικά (ΝΟ3):
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):26

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλωριο και βακτηρια sera
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:
20131229_020450_zpsdd43f084.jpg

20131231_101920_zpsd73aa595.jpg

20131231_111007_zpsd2f880d4.jpg

20131231_111013_zps3aacf73f.jpg

20140101_023132_zpsaf31acf9.jpg

20140109_194855_zps229725d4.jpg

20140109_194914_zpsb57f5e31.jpg

20140114_215603_zpsb344d187.jpg

20140114_215403_zps967dfbea.jpg

20140111_174325_zps498f7aaf.jpg

Το ενυδρειο τρεχει για σχεδον 3 εβδομαδες με τα ιδια ψαρακια απτην αρχη απτην δευτερη μερα κιολας,τα φυτα μου παρολο που δεχθηκα πυρα επειδη τα φυτεψα στο χαλικι επιασαν και μαλιστα μεγαλωνουν και βγαζουν νεες ριζες αλλα και φυλλα,αφου ελυσα το θεμα με την υποπιεση που δημιουργουσε το φιλτρο απο πισω του και τραβουσε τα ψαρακια μου ολα βαινουν καλως,αλλαγη στο νερο δεν εχει γινει ακομη και η αμμωνια ειναι στο 0,χωρις μετρησεις σε νιτρωδη και νητρικα ομως...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 163
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λουκά οι ανούμπιες που τις έχεις φυτέψει θα σου σαπίσουν . Θές ξύλα για τις ανούμπιες . Όσον αφορά τα ψάρια , γνωρίζεις τις απόψεις αλλά και την δική μου . Επίσης την Marimo ball την είχα και εγώ στην λίστα μου αλλά την απέρριψα μιά και πρόκειται για επικίνδυνη μορφή άλγης .

Έγινε επεξεργασία - Jin Kazama
Link to comment
Share on other sites

Καλη προσπαθια για πρωτο ενυδρειο αλλα εχεις λαθη..

Τα ψαρια σου δεν ταιριαζουν μεταξυ τους,τα νεον και τα κορυ θελουν μαλακο νερο ενω τα γκαπυ σκληρο.

Το χαλικι σου ειναι ακαταλληλο για το κορυ τα οποια θελουν αμμο η στρογγυλεμενο ψιλο χαλικι.Μ αυτο το χαλικι που εχεις θα εχουν προβλημα τα μουστακια του.

Τα κορυ θελουν κοπαδι.

Τις ανουμπιες δεν τις φυτευουμε αλλα τις δενουμε σε ξυλο η πετρα.Αν τις φυτεψεις σαπιζουν.

Επισης πρεπει να παρεις και μετρησεις για νο2,νο3 και αμμωνια γιατι μαλλον ειναι αστρωτο το ενυδρειο σου.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα είπε όλα ο rastafarian πιο πάνω..

Πρέπει να δώσεις άμεσα τα γκάπυ και το cory..

Αλλά γενικά μου άρεσε το ενυδρείο όπως το έκανες!

Βάλε και τα σωστά ψαράκια και θα το ευχαριστηθείς!

Link to comment
Share on other sites

Τα ψαρια σου δεν ταιριαζουν μεταξυ τους ,ειναι λαθος η ψαροσυνθεση που εχεις.

Θα ελεγα να βαλεις και αλλα φυτα ταχειας αναπτυξεις για αρχη για να μην εχεις Νιτρικα.

Λινκ απο αλλες Ελληνικες σελιδες ιδιες με το φορουμ μας απαγορευονται βαση κανονισμων!

Ευχαριστω!

Έγινε επεξεργασία - rastafarian
Link to comment
Share on other sites

Τα εχουμε ξαναπει σε αλλο post μου.....πιστευω μετα απο ενα μηνα σχεδον τα ψαρια μου εχουν προσαρμοστει μιας και οπως ειπα ολα τα pet shop εχουν ph βρυσης αλλα θα δειξει ο καιρος,μιας και δεν θα ασχοληθω με χημειες για το ph .....για τις anubies θα προσπαθησω να βρω καποια κομματια ξυλου καποια στιγμη για να το κανω πιο ομορφο κατα τα αλλα μεχρι στιγμης μεγαλωνουν ταχυτατα ολα τα φυτα μου και οι ριζες τους μιας και τις ελεγξα σημερα......τα νιτρικα ειναι στα αμεσα σχεδια να τα μετρησω ειναι θεμα ημερων να φερει ενα φιλος τεστ....εκανα καποια αλλαγη στην διαρυθμιση σημερα και εβαλα και μια αντλια αερα για εμφανιση περισσοτερο..... 20140117_172510_zpsd9c2f55e.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εμφανισιακά ωραίο αποτέλεσμα αλλά πρόσεχε αυτό με τις ανούμπιες που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω. Το πλαστικό φυτό τι το θέλεις αφού έχεις ζωντανά και όμορφα φυτά; Θα έλεγα να το αφαιρέσεις.

Η ένστασή μου όμως ειναι στην ψαροσύνθεση και όσο και να φωνάζεις εσυ και να επιμένεις, θα σου πω κι εγω οτι ειναι λάθος και πρεπει να την αλλάξεις σύμφωνα με αυτα που σου είπαν παραπάνω τα παιδιά. Στα πετ σοπ σίγουρα δε μπορούν να διατηρούν διαφορετικές συνθήκες σε κάθε ενυδρειο αλλά αυτό δε σημαίνει οτι εμείς θα το συνεχίσουμε. Πρεπει να διατηρούμε τα ψάρια μας σε συνθήκες που να τις αντέχουν, τους αρέσουν και δε τους δημιουργούν προβλήματα. Θα έλεγα να το καλοσκεφτείς μια ακόμα φορά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαινω και ασπαζομαι αυτο που μου λετε αλλα κανεις δεν θελει 6 neon απο καποιον που δεν ξερει ποσο μαλλον το pet shop που τα πηρα θελω πολυ να τα κρατησω και μακαρι να μου ζησουν αρκετο καιρο,παρολα αυτα βλεπω πλλα ενυδρεια με τον συνδυασμο των ψαριων αυτων και στο youtube αλλα και σε κανενα δυο μελη εδω μεσα που λενε πως τα εχουν και αρκετο καιρο μαλιστα,αν γενιουνται και μεγαλωνουν σε συνθηκες Ph οπως στα pet shop τοτε γιατι να μην αντεχουν ??.....το πλαστικο φυτο ηταν δωρο ρε γαμωτο και δεν ηθελα να το βγαλω ισως αν εξοικονομησω καποια χρηματα να παρω ενα αληθινο και να το βγαλω ετσι θα εχω και δικαολογια οτι δεν χωρουσε αλλου :bigemo_harabe_net-75:

Έγινε επεξεργασία - Loukas Pirdas
Link to comment
Share on other sites

Σημερα εντελει αγορασα ενα προιον της sera το ph minus δυστηχως ομως στις οδηγιες γραφει οτι το προσθετεις αναλογα με την σκηροτητα kh καμια βοηθεια??!!!

Link to comment
Share on other sites

Εμφανισιακά με ικανοποιεί το αποτέλεσμα (αν και θα αφαιρούσα το ψευτικο φυτο και θα έβαζα ενα μάυρο φόντο) Επίσης θα σου συνηστούσα να ακολουθήσεις τις συμβουλές των προηγούμενων...Τα ψάρια δεν είναι διακοσμητικά και δεν πρέπει να σκέφτεσαι το πόσο θα "αντέξουν" αλλά και το πως ζούν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και μένα μου αρέσει το ενυδρείο σου, ειδικά αυτό το φίλτρο είναι πολύ designάτο! Σχετικά με την ψαροσύνθεση δεν γνωρίζω να σου πω, αλλά για να στο λένε οι πιο έμπειροι κάτι θα ξέρουν! Δεν είναι συνετό να αποφασίζουμε με κριτήριο τις συνθήκες των ψαριών στα καταστήματα, γιατί εκεί τα ψάρια είναι προς πώληση, άλλο το "προσωρινό" σπίτι τους και άλλο το "μόνιμο" που πρέπει να το κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται για να μην τα ταλαιπωρούμε. Αν έχεις υψηλό ph μπορείς να το χαμηλώσεις χωρίς χημικά σκευάσματα, γενικά είναι καλό να τα αποφεύγουμε αυτά. Πόσο είναι το ph σου και θέλεις να το ρίξεις; Και υπόλοιπες μετρήσεις σου;

Link to comment
Share on other sites

Τις ανεφερα τις μετρησεις μου στη φορμα που εφτιαξα πιο πανω ....οσες μετρησεις μπορω να παρω δηλαδη :icon_dance: :icon_dance:

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, αναφέρεις ph και αμμωνία. :)

Χρειάζεσαι τεστ για νιτρώδη και για νιτρικά. Το ότι έχεις αμμωνία 0 είναι καλό, μπορεί όμως να έχεις νιτρώδη, τα οποία είναι βλαβερά για τα ψάρια όπως η αμμωνία. Τα νιτρικά θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν έχει στρώσει το ενυδρείο σου. Κι αυτά βέβαια αν είναι σε μεγάλες ποσότητες κάνουν κακό στα ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχως εχει αρρωστησει ενας φιλος που θα μου μετρησει νιτρωδη και νιτρικα και τον περιεμνω να ανναρωσει μην μας κολλησει και τιποτα :rip_1: ευχαριστω για τα καλα σας σχολια και για τον χρονο σας....χρειαζομαι ομως βοηθεια με το ph πως να χρησιμοποιησω το sera minus αθως λεει να το χρησιμοποιησεις βασει του kh και δεν ξερω ποσο εχω :usd:

Link to comment
Share on other sites

Στη θέση σου θα έδινα πίσω το χημικό σκεύασμα και θα αγόραζα τεστ. Για να ρίξεις το ph καλύτερα είναι να μη χρησιμοποιήσεις χημικά σκευάσματα, μπορείς να προετοιμάζεις το νερό σου με τύρφη. Αλλά χαμηλώνοντάς το, χαμηλώνουν και οι σκληρότητες και τα γκάπυ θα έχουν πρόβλημα γιατί θέλουν σκληρό νερό. Να γιατί σου λένε ότι έχεις ασύμβατα ψάρια. Εδώ μπορείς να δεις με ποιους τρόπους αλλάζεις τις παραμέτρους του νερού σου. Για να ασχοληθείς όμως με αυτό πρέπει να έχεις μετρήσεις. Το ενυδρείο σου είναι στρωμένο;

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ το ενυδεριο ισως ειναι στρωμενο....τρεχει περιπου ενα μηνα με μπολι απο ενος φιλου με κιχλιδες....εγω θλω να ριξω λιγο το ph περιπου στο 7 δηλαδη καπου ενδιαμεσα στα ιδανικα για τα δυο ψαρακια δεδομενα....

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ το ενυδεριο ισως ειναι στρωμενο....τρεχει περιπου ενα μηνα με μπολι απο ενος φιλου με κιχλιδες....εγω θλω να ριξω λιγο το ph περιπου στο 7 δηλαδη καπου ενδιαμεσα στα ιδανικα για τα δυο ψαρακια δεδομενα....

το ισως μου αρεσε εμενα .αν δεν ειμαστε σιγουροι οτι το ενυδρειο εχει στρωσει δεν βαζουμε ψαρακια. και το τι συνθηκες εχουν στα μαγαζια τους οι καταστηματαρχες ειναι δικο τους θεμα εμεις κανουμε οτι καλυτερο για τα ψαρακια μας.

Link to comment
Share on other sites

Απο το ισως μεχρι το στρωμενο υπαρχει μεγαλη διαφορα..Οσο για τα χημικα που ριχνουν το ph ειναι πεταμενα λεφτα,μπορεις να το κανεις και με φυσικους τροπους.Αλλα η ψαροσυνθεση ειναι λαθος οτι και αν λενε τα καταστηματα!Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβετε οτι δεν βαζουμε οτι ψαρι μας αρεσει!

Link to comment
Share on other sites

20140120_095336_zps385c01ab.jpg μετραω τωρα no3 ,αμμωνια μετρησα χθες και ειναι 0 και στα δυο.....

Link to comment
Share on other sites

Παιδια μην πεφτετε να με φατε ηρεμια....τα ψαρακια τα εχω παρει τωρα τελος.....ουτε τα παιρνουν πισω ουτε τιποτα....ζωηρα ειναι μια χαρα τρωνε οποτε που ειναι το προβλημα??φυσικα και θα βαλω οτι ψαρια θελω γιαυτο ειναι και χομπι αυτο που κανουμε γιατι μας αρεσει, αν μπορουν να επιβιωσουν στις συνθηκες που τους παρεχω που ειναι σιγουρα καλυτερες απο το καθε pet shop που εχει 200 ψαρια σε 60-70 λιτρα γυαλες με ενα εκκατομυριο κοσμο να περναει να τα πειραζει τοτε εμενα μου αρκει,επισης τονιζω οτι εχει μεινει ενα guppy το οποιο το εχω 3 μηνες σχεδον δεν λεγεται ψαροσυνθεση αυτο απλα εζησε και δεν θα το πεταξω,εφοσον βλεπω οτι τα παει καλα με τα neon επισης ξαναλεω οτι χιλιαδες κοσμος και στο internet που διαβαζω συνδυαζει αυτα τα δυο ειδη ψαριων,μιας και εχουν γεννηθει και μεγαλωσει σε συνθηκες βρυσης και οχι σε λιμνη η σε ποταμι αρα εχουν προσαρμοστει,αν θελετε απλα καπου να βγαζετε τον εκνευρισμο σας σας παρακαλω αλλου μπορειτε να το κανετε,ειμαστε πολιτισμενοι ανθρωποι και οποιος θελει μιλαει ομορφα και οχι επιτακτικα σας παρακαλω,απο οταν γραφτηκα στο φορουμ πεσατε να με φατε,συμβουλες θελω σας παρακαλω,οχι δεν χαριζω τα ψαρακια που εχω,οχι δεν τα ανταλλασω οπως δεν θα το εκανα με το σκυλο μου με τον παπαγαλο μου με το κουνελι μου οπως με τιποτα που εχω,σας παρακαλω οσοι μπορειτε καλοπροερετα και χωρις διαθεση για προφεσοριλικι να μου απαντατε δεν σας υποχρεωνει κανεις να το κανετε εχω πει χιλιες φορες ευχαριστω που σπαταλατε χρονο να μου στελνετε και να μου δινετε συμβουλες αλλα οχι σε αυτον τονο η κοπελα που μου απαντησε πιο πανω οπως και κανα δυο ατομα που μιλαμε και σε πμ ειναι πολλυ ενταξει και εχουν σωστους τροπους και τους βγαζω το καπελο οι υπολοιποι πο νομιζετε οτι εγω τα ψαρια θα τα μαθω να μιλανε και γαλλικα και μετα θα τα παω σε διαγωνισμο να τα δειξω σας παρακαλω μακρια μου....δεν θα ασχοληθω ξανα με αυτο το θεμα και αν χρειαστει θα αποχωρησω κιολας ετσι και αλοιως τραβαω πληροφοριες δεν δινω για να γινει αισθητη η απουσια μου

Link to comment
Share on other sites

μετρηση για no3 διχνει 20 ppm με το υγρο τεστ της api.....ειναι φυσιολογικο το νουμερο τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Φιλος παρτο πιο χαλαρα,κανεις δεν σε κραζει,απλα σου λεμε πιο ειναι το σωστο.Και μενα μ αρεσουν οι τιγρης αλλα δεν μπορω να τις εχω σπιτι μου γιατι θα με φανε..

Οτι βλεπουμε στο ιντερνετ δεν σημαινει οτι ειναι σωστο,εχω να σου δειξω χιλιαδες τετοια παραδειγματα.Και να εισαι σιγουρος οτι στα ενυδρεια δεν βαζουμε οτι γουσταρουμε αλλα οτι ταιριαζει σε συνθικες νερου,επιθετηκοτητας και περιβαλλοντος.Αφου ζητας τις συμβουλες στις δινουν,απλα εσυ μερικες δεν θες να τις ακουσεις...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ολες θελω να τις ακουσω μαλλον δεν με καταλαβες,ο τροπος δεν μου αρεσει διοτι λαμπει δια της απουσιας του,δεν με απασχολει ποσες γνωσεις εχει καποιος,γιατι αν δεν εχει τροπο να στις μεταφερει γινεται ενοχλητικος.....ειμαι νεος στο χομπι και απαντησεις του στυλ "βγαλε τα ψαρια","δωσε τα ψαρια","θα σκοτωσεις τα ψαρια",δεν μου κανουν,ειναι δικαιωμα μου να εκφραζω αυτο που μου προκαλειτε και που προκαλειτε σε ολυς τους νεους που εγγραφονται,απογοητευση,πανικος,εκνευρισμος,δυσφοροια.....αν δεν μπορεις να μιλησεις και να εξηγησεις ολες τις λεπτομερειες μην απαντας καθολου,εχω ρωτησει 3 φορες πως να χρησιμοποιησω ενα σκευασμα και δεν απαντησε κανεις εκτος απο την κοπελα που εχει τροπους και ασχοληθηκε,αλλα το να το δοσω πισω δεν γινεται,απαντατε μονο οταν θελετε να γραψετε "εχεις λαθη φιλε,"καντο ετσι φιλε","δωστο φιλε δεν κανει"απαντα αν το νιωθεις οχι επειδη πρεπει να δειξεις στου αλλους οτι απαντησες και να πεις "κοιτα τι του εγγραψα","τον εβαλα στη θεση του",εισαι συντονιστης και πρεπει να διχνεις ηθος αξιοπρεπεια υπομονη και σθενος αν δεν μπορεις φτιαξε κατι δικο σου για παρτη σου με κανονες του στυλ "μονο εμπειροι με λευτα γραφονται" λες και ειναι ευκολο να πηγαινοερχεσαι στα pet shop να παιρνεις πραγματα επειδη σου υπεδειξαν οτι κανουν τη δουλεια σου και μετα σε κραζουν που τα πηρες,στο ρημαδο φορουμ μεσα εχετε αναρτησει οδηγιες για να ριχνεις το ph και γραφει με χημικα σκευασματα ενα λοιπον χημικο σκευασμα πηρα και εγω επειδη δεν εχω τη δυνατοτητα να κανω το σπιτι εργαστηριο με κουβαδες και νερα και τυρφη και και και.....μην κραζετε που το πηρα δεν ζητησα να μου υποδειξετε αν θα το επιστεψω η οχι αλλα πως να το χρησιμοποιησω,

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

οσο για τα ψαρακια οπως εχεις διαπιστωσει μερικοι δενομαστε με τα εμψυχα και δεν τα δινουμε αφου τα πηραμε,οπως ξαναλεω δεν εχω κανει ποτε με ολα μου τα ζωντανα που μοιραζομαι το σπιτι μου μαζι τους,αν εσυ το θεωρεις το ψαρι αντικειμενο δικαιωμα σου,εγω θα προσπαθησω να τα κρατησω ολα η χρονος η θα με δικαιωσει η θα μου δειει το λαθος μου,οι πληροφοριες που εμαθες απο το internet για το ph που ζει το neon και το guppy ειναι απο παρομοιες πηγες που εμαθα και εγω οτι ειναι προσαρμοσμενα τα ψαρια σε συνθηκες νερου βρυσης,η οτι μπορουν να συμβιωσουν μια χαρα τα δυο ειδη...καπως σου τα ειπε και εσενα καποιος μου τα ειπε και εμενα......αρα λεγοντας μου οτι εχω λαθος πηγες...μαλλον ακυρωνεις και τις δικες σου....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...