Jump to content

'αλγη Και Σημασία Αυτής .


Jin Kazama

Recommended Posts

Κάπου διάβασα ( δεν θυμάμαι να παραθέσω το link αυτή την στιγμή ) την αναφορά του Rastafari σε μιά φράση του Χρήστου ότι ενυδρείο χωρίς άλγη είναι άρρωστο βιολογικά .

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εδώ είναι αν η ένδειξη της άλγης είναι καλός οιωνός ως πρός το θέμα της βιολογίας σε ένα φυτεμένο ενυδρείο . Διαβάζοντας το άρθρο με θέμα τις άλγες είδα ότι η καφέ συναντάται κυρίως σε νεοσύστατα ενυδρεία , κάνει τον κύκλο της και φεύγει . Επίσης διαβάζοντας τις άλλες μορφές άλγης είδα ότι οι παράγοντες δημιουργίας αυτών είναι πολλοί όπως : λανθασμένος φωτισμός , φωσφορικά , λιπάσματα και άλλα .

Αυτό που συμπεραίνω εγώ είναι ότι η οποιαδήποτε μορφή άλγης αποτελεί πρόβλημα και μας δείχνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά ή κάτι είναι λάθος στο ενυδρείο μας . Οπότε , την εμφάνιση αυτής πώς να την εκλάβουμε ; Καλό ή κακό ; Μήπως έχει να κάνει και με την μορφή αυτής ;

Link to comment
Share on other sites

Αναλογα την αλγη.Καποια εμφανιζεται οταν εχουμε πολυ καλες συνθικες στο ενυδρειο μας και καποιες οταν εχουμε κακες συνθικες η οταν δεν τηρουμε τις ρουτινες μας,αλλα και απο λαθη που μπορει να εχουμε κανει.Οπως καταλαβαινεις ολα ειναι σχετικα..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει δηλαδή η καλή και η κακή άλγη ; Η καλή είναι ότι έχουμε άριστη βιολογία και εξαιρετικές συνθήκες σε ένα φυτεμένο ενώ η κακή είναι ότι ναί μέν έχουμε άριστη βιολογία αλλά κάτι πάει στραβά ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει καλη και κακη!Απλα φυτεμενο ενυδρειο χωρις αλγη δεν υπαρχει,ειτε την εχει τωρα ειτε την εχει περασει.Γι αυτο μη τρελενεστε,μονο οπτικο θεμα υπαρχει με την αλγη και τιποτα αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Καφέ άλγη συνάντησα και στο παρεθόν που δεν είχα ούτε ένα φυτό μέσα . Βέβαια εκεί προφανώς υπήρχαν άλλοι λόγοι εμφανισης της . Αυτές τις μέρες διαβάζω τα άρθρα περί άλγης και φωτισμό φυτεμένου και προσπαθώ να βγάλω μιά άκρη . Να καταλάβω κάποια πράγματα . Η άλγη δηλαδή είναι αναπόφευκτη ακόμα και με σωστό φωτισμό .

Link to comment
Share on other sites

Τις περισσοτερες φορες ναι,δεν φταιει μονο ο φωτισμος αλλα και αλλοι παραγωντες για να εχεις αλγες.

Link to comment
Share on other sites

όπως είπε και ο Ραστα δεν υπάρχει καλή ή κακή άλγη δεν υπάρχει κάτι κακό στην φύση όλα έχουν το νόημα τους και τον λόγο ύπαρξης τους.

Σε εμάς τους χομπιστες υπάρχει ένας άτυπος κανόνας που χωρίζει την αλγη σε επιθυμητή και μη. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται χομπιστες και ενυδρεία που δεν επιθυμούν καμιά άλγη, (συνήθως ενυδρεία για διαγωνισμούς και φωτογράφιση), αυτό όμως δεν πάει να πει ότι το ενυδρείο είναι υγιές επειδή δεν έχει άλγη.

Ποιος ο ρόλος της αλγης και τη κάνει είναι ένα μεγάλο θέμα, σε γενικές γραμμές όσο και να σας φαίνεται περίεργο είναι αυτή που φέρνει σε ισορροπία τα πάντα με διάφορες μεθόδους.

Για εμένα πχ είναι επιθυμητή η άλγη που πρασινίζει ελαφρός της πέτρες ή τα ξύλα δίνοντας τα μια ποιο φυσική εμφάνιση. Αν είμαστε λάτρες τον βιοτοπικών και τον φυσικών ενυδρείων τότε πρεπε να αγαπάμε και την αγλη και να την βλέπουμε έως ένα κομμάτι του ενυδρείου μας έως ένα βαθμό που να μην μας ενοχλεί προσωπικά, αλλά και την διαβίωση των άλλων φυτών.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Χρήστο διάβασα το άρθρο σου με τον φωτισμό και μπορώ να πώ ότι είναι λεπτομερές και κατατοπιστικότατο . Απλά παρέθεσα αυτό το θέμα προσπαθώντας να καταλάβω τον ρόλο της άλγης . Λές λοιπόν ότι η άλγη προσφέρει στο ενυδρείο .

Link to comment
Share on other sites

Η marimo ball δημιουργείται από την φύση αλλά σε ένα ενυδρείο η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα .

Link to comment
Share on other sites

το ενυδρείο δεν είναι φύση οπότε στο ενυδρείο η άλγη εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα δεν προσφέρει τίποτα, απλά η απλή πράσινη αγλη που πιάνουν τα διάφορα αντικείμενα είναι ένδειξη υγείας, δεν μιλώ για ''βούρκο'' από άλγη ούτε για της τριχοειδείς κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Χρήστο, είναι θέμα ισορροπιών. Και μένα μου αρέσει π.χ. η πράσινη άλγη στις πέτρες και στα ξύλα γιατί δείχνει πιο φυσικό. Οι τριχοειδείς από την άλλη μου είναι και... σιχαμερές! :death:

Link to comment
Share on other sites

Η άλγη είναι μέρος του ενυδρείου, έρχεται και φεύγει.

Link to comment
Share on other sites

εχεις ενα κοτετσι, ριχνεις 2 χουφτες φαγητο, αν εχεις 5 κοτες δε θα μεινει τιποτα και το συστημα θα δουλευει μονο του, αν η κοτα ειναι μια τοτε το φαγητο θα περισεψει και θα βγουν αλλα παρασιτα να τα φανε, ποντικακια κατσαριδες κτλπ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...