Jump to content

Το «Φυτοφάγο» Πιράνχα (Tometes Camunani)


Recommended Posts

Το φυτοφάγο πιράνχα ζει σε καταρράκτες στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας και τρέφεται με υδρόβια φυτά, ωστόσο η επιβίωσή του απειλείται από τα υδροηλεκτρικά έργα που εμποδίζουν τη ροή νερού στους οικοτόπους του

http://www.econews.gr/2013/10/23/amazonios-nea-eidi-107067/

111.jpg

Η camunani Tometes, ανακάλυψαν λένε, είναι «αυστηρά φυτοφάγα." 4 Όπως και τα άλλα τρία γνωστά είδη Tometes, ζει σε ταχέως κινούμενο νερό. Μεγαλώνοντας σε 20 ίντσες μακρύ και ζυγίζει περίπου 9 κιλά, ενηλίκων Tometes camunani τρώνε δενδρυλλίων από διάφορα φυτά που φυτρώνουν ανάμεσα στα βράχια σε γρήγορη κίνηση του νερού στο σπίτι της. Ενηλίκων, ανηλίκων, και προνυμφών φαίνεται να εξαρτάται από την "riverweed", του οποίου οι ρίζες στην πραγματικότητα αναπτύσσονται πάνω στα βράχια, με τη νεανική και προνυμφών οικοτόπων περιορίζεται σε μια μικρή περιοχή με πυκνή riverweed ακριβώς κάτω από τα ορμητικά νερά.

Αν και το περιεχόμενο του στομάχου κάποια αποσυντίθενται ψαριού που περιέχεται μερικά μικροσκοπικά ασπόνδυλα που ζουν το ίζημα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτά τα ψάρια σε αντίθεση με άλλα πιράνχας που δαγκώνουν τα κομμάτια των πτερυγίων των ψαριών και ουρές-nip σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τα φυτά. Στην πραγματικότητα, το όνομα του είδους προέρχεται από τη γλώσσα των ανθρώπων Wai-Wai που μοιράζονται γωνιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Χρησιμοποιούν τον καρπό του δέντρου camu-camu ως δόλωμα για να πιάσει και να φάει τα ψάρια (Μετάφραση Google)

http://www.answersingenesis.org/articles/2013/10/31/vegetarian-piranha

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα τα Tometes ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιράνια!!!!!!!!!!!!!

Subfamily Serrasalminae:

post-2-0-54023500-1390465589_thumb.gif

Ακόμα όμως και αυτά που λέμε σάν "true piranha" τρέφονται κάποιες εποχές του χρόνου και με φρούτα/καρπούς....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...