Jump to content

45 Λιτρα


Recommended Posts

Καλημέρα είμαι καινούριος και στην ομάδα και στο χόμπι.. θα ήθελα τις συμβουλές σας, έχω ένα ενυδρείο 45 λίτρα το έχω ετοιμάσει από μεριά νερού ph βακτήρια θερμοκρασίες.. και έχω ένα βασικό πρόβλημα δεν ξέρω τι ψάρια να βάλω. Εκεί θέλω την βοήθεια σας. Σας ευχαριστώ και καλώς ήρθα στην παρέα..

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στο φορουμ μας.

Μπορεις να μας πεις λιγες λεπτομεριες για το ενυδρειο σου?

Τι φιλτρο εχει και τι υλικα εχει μεσα?

Πως το εχεις διακοσμισει?Εχει αληθινα φυτα?

Τι μετρησεις εχεις?Ποσο καιρο τρεχει?

Και τελος,θελεις να βαζεις απλα νερο βρυσης η θα το επεξεργαζεσαι για να γινετε πιο μαλακο?

Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις απλα πρεπει να εχουμε μια ιδεα για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από μένα και καλώς ήρθες!

Τι εννοείς όταν λες ότι το έχεις ετοιμάσει από βακτηρια?

Με ποιο τρόπο?

Μετρήσεις νερού έχεις?

Υγ διαστάσεις ενυδρειου?

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες φιλε :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν... τώρα το ξεκίνησα πήρα

ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ EHEIM 100 EHEIM ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ CLASSIC 250 (2213)

και ήμουν στην αναζήτηση ενυδρείου ''επειδή θα το βάλω στο cafe πού έχω έψαχνα 80 με 125 λίτρα αλλά μου χάρισαν ένα οβάλ 45 περίπου λίτρα με ψεύτικα διακοσμητικά.. και είπα να ξεκινήσω με αυτό και αν με τραβήξει το χόμπι να πάρω αργότερα ένα μεγάλο... Τώρα νερό έχω βάλει βρόχινο και θέλω να είναι μαλακό φυσικά χαλαρές καταστάσεις γιά αρχή και βλέπουμε. η μόνη μέτρηση που έχω κάνει είναι το ph 7,8 και λίγο ποιο κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Όμορφα πράγματα και νοικοκυρεμένα :-)

Άποψη μου είναι να βγάλεις όλα τα πλαστικά και ψεύτικα πραγματα!

Θα πρέπει να πάρεις υγρά τεστ αμμωνιας νιτρικά και νατρικων για να δούμε πως πάει το στρωσιμο και ποτέ θα είναι το ενυδρείο έτοιμο να υποδεχτεί ψαρακια!

Link to comment
Share on other sites

όλα καλά αλλά το βασικό πρόβλημα είναι οτι είμαι επαρχία δεν εχω pet shop λειπει μια βασικη λοιπον λεπτομερια .. σε καμια 15 αρια μέρες θα παω πειραια και υπολόγιζα να πάρω τα ψαρια δεν ξέρω πώς αλοιως να το συνδιάσω ... ξέχασα να αναφέρω οτι στο φιλτρο έχω βάλει ανθρακα , κατι που μοιάζουν με μακαρόνια και κάτι μπιλάκια sorry αλλα δεν ξερω πως λέγονται..

Link to comment
Share on other sites

αδερφε καλυτερα να μην μπλεξεις με βροχινο νερο πολλες φορες εχει τερατα μεσα που μονο κακο θα κανουν στα ψαρακια σου ασε που για να βρεις μια ρουτινα θα πρεπει να κανεις δεηση να βρεχει καθε βδομαδα :hot: :hot: καλυτερα να το μαλακωνεις με τυρφη η αντιστρωφη οσμωση και αυτο αν θες να βαλεις ψαρακια για νερο μαλακο,αλλιως και με νερο βρυσης εχεις αρκετες επιλογες..θα πρεπει επισης να κανεις και αλλα τεστακια για αμμωνια νιτρικα και νιτρωδι και οχι με στικακια αλλα με υγρα αν μπορεις να βρεις που ειναι και πιο αξιοπιστα το φιλτρο σου το εχεις στρωσει με καπιο τροπο???αν θες πες μας τι βιολογικο εχει μεσα??

Link to comment
Share on other sites

το οτι εισαι επαρχια δεν ειναι θεμα μιας και υπαρχουν αρκετα ιντερνετικα μαγαζια να παρεις οτι θες, πολλα απο αυτα εχουν και βημα εδω στο φορουμ και μπορεις να ψαχτεις, και αρκετα παιδια που κανουν αποστολες σε πραγματα απο αγγελιες ,τον ανθρακα μετα το στρωσιμο βγαλτον δεν ειναι απαραιτητος και συμπληρωσε με βιολογικο,τωρα οσο αναφορα το στρωσιμο η βρισκεις μπολι απο στρωμενο φιλτρο η το στρωνεις με το κλασσικο τροπο τις υπομονης με τροφουλα και μετρησεις διαβασε αν θες για το κυκλο του αζωτου εδω στο φορουμ θα βρεις πολλες πληροφοριες,με υπομονη και διαβασμα θα φτιαξεις ενα πολυ ομορφο μικρο :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...