Jump to content
Sign in to follow this  
aka68

Τα Πάντα Είναι Νερό. Πόσο Ξοδεύουμε Στο Φαγητό Μας

Recommended Posts

Ό, τι τρώμε είναι πλημμυρισμένο με "εικονικό νερό", ή νερό που χρησιμοποιείται έμμεσα για την παραγωγή τροφίμων. Το 70 % της κατανάλωσης νερού του κόσμου τροφοδοτεί τη βιομηχανία γεωργίας ενώ η ζήτηση για πόσιμο νερό αυξάνεται με ρυθμό ένα τρισεκατομμύριο λίτρα ετησίως.

Το Ίδρυμα GRACE Communications θέλει να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τη χρήση του νερού κυκλοφορώντας μια έκθεση που περιλαμβάνει τις ποσότητες νερού που χρειάζονται για να παραχθούν ορισμένες από τις αγαπημένες μας τροφές.

1 . Κομμάτι πίτσα = 42 γαλόνια νερού (158.98 λίτρα)

Αναλυτικά χρειάζονται 18 γαλόνια (68,1 λίτρα) για το αλεύρι, 21 γαλόνια (79,49 λίτρα) για το τυρί και σχεδόν 3 (11,3 λίτρα) για τη σάλτσα. Ανάλογα με τη χώρα η ποσότητα του νερού που χρειάζεται ποικίλει ανάλογα καθώς τα υλικά διαφέρουν.

http://news247.gr/eidiseis/epistimi/ta_panta_einai_nero_poso_ksodeuoyme_sto_faghto_mas.2618648.html

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

μου φαίνεται κάπως υπερβολικά τα νούμερα...

εκτός και αν δεν εννοεί μόνο άρδευση αλλά και απορρόφηση υγρασίας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

το προβλημα δεν ειναι αυτο που λεει το αρθρο, αλλα οτι το νερο σε ολο και περισσοτερα μερη του πλανητη τωρα και στην ελλαδα περναει σε χερια ιδιωτων. καταλαβενετε τη σημαινει να μην εχεις προσβαση στο νερο? μεχρι και τα πηγαδια θα ανηκουν σε ιδιωτικα συμφαιρωντα. στο κογκο για παραδειγμα εταιριες διατηρουν θερμοκηπια με τριανταφυλλα που χρειαζονται υπερβολικα μεγαλες ποσοτητες νερου ενω ο κοσμος πεθαινει απο διψα η ακαταλληλο ποσιμο νερο

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...