Jump to content

Eνυδρειο 115Λ Επιλογη Φιλτρου


toykaki

Recommended Posts

Καλησπερα πηρα ενα ενυδρειο 115λ και εχει ενα εσωτερικο φιλτρο το οποιο δεν ειμαι ευχαριστμενος,αυτη την στιγμη εχω μεσα 9-10 ριζε cabomba απο φυτα και 7 guppy ,τι φιλτρο λετε να παρω,δεν θελω κατι το πολυ ακριβο και το υπερτελειο,ειδα το sun sun το 1000λ ή Hydor external filter Prime 10 εχετε αποψη για αυτο?

Έγινε επεξεργασία - toykaki
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι πόσα χρήματα ?

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτά τα χρήματα πρόσθεσε και 15- 20 ευρώ για το βιολογικό υλικό , εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στην κλασική σειρά της eheim και συγκεκριμένα στο '' eheim 2215'' .Αφού έχεις σκοπό να διαθέσεις τόσα χρήματα ξέχνα το κινέζικο , αν και εγώ έχω ένα κινέζικο (1200 λ/ω) και δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα προς το παρών αλλά εκτός απο την μεγάλη κατανάλωση δεν βρίσκω και σχεδόν καθόλου ανταλλακτικά γι'αυτό δεν θα ξανάπερνα κάτι τέτοιο .

Το fluval έχω ακούσει ότι είναι καλή σαν μάρκα (δεν έχω εμπειρία ) καλή κατανάλωση , καλή κυκλοφορία έρχεται με το βιολογικό υλικό μαζί , αλλά δέν ξέρω πόσο βιολογικό υλικό χωράει και η εσωτερική του σχεδίασή μου μου φαίνεται κάπως παράξενη και δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι βολικό (χωρίς να έχω εμπειρία επαναλαμβάνω ) ,γι'αυτό θα πήγαινα στο ''eheim 2215'' , ολοι λένε ότι είναι σκυλιά ,χωράει αρκετό βιολογικό υλικό ,βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά και έχει την πιο απλή αρχή λειτουργίας που για εμένα είναι πολύ σημαντικό γιατί ελαχιστοποιείς τις φθορές και είναι πιο εύκολο στη συντήρηση ,Και τα 2 είναι πάνω κάτω στα ίδια χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

2215 =σκυλι και γενικα ολη η σειρα classic της eihem......εχω στα χερια μου ενα 2213 που δουλευει και επανω γραφει made in west germany......βαλε με το μυαλο σου ποτε ενωθηκε η δυτικη με την ανατολικη γερμανια ,βαλε και λιγα ακομα χρονια πριν και μαντεψε απο ποτε δουλευει συτο το φιλτρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έγινε επεξεργασία - linglong
Link to comment
Share on other sites

Το fluval έχω ακούσει ότι είναι καλή σαν μάρκα (δεν έχω εμπειρία ) καλή κατανάλωση , καλή κυκλοφορία έρχεται με το βιολογικό υλικό μαζί , αλλά δέν ξέρω πόσο βιολογικό υλικό χωράει και η εσωτερική του σχεδίασή μου μου φαίνεται κάπως παράξενη και δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι βολικό (χωρίς να έχω εμπειρία επαναλαμβάνω ) .

Πράγματι είναι μιά πολύ καλή λύση και αξιόπιστη ( έχω το 206 ) . Όντως έχει μακαρόνι αλλά δεν επαρκεί και θέλει συμπλήρωμα . Η εσωτερική του σχεδίαση είναι άριστη κατά την δική μου άποψη και μάλιστα είναι πολύ μα πάρα πολύ εύκολο στην συντήρηση . Τέλος έχει βελτιωθεί και στην ηχομόνωση ( λιγότερος θόρυβος από παλαιότερα μοντέλα ) . Προσωπικά Fluval και πάλι Fluval .

Υ.Γ. : Έχει ανοιχτεί παλαιότερα θέμα σχετικά με Eheim και Fluval αλλά στην παρούσα φάση δεν βρίσκω το link .

Link to comment
Share on other sites

και το eheim(2215) και τo fluval(206) ειναι πολυ καλα φιλτρα,ροη πραγματικη το πρωτο 440 λιτρα(15 w καταναλωση), το δευτερο 480 λιτρα(10 w καταναλωση).ανταλακτικα υπαρχουν και για τα δυο εκει που υπερτερει λιγο το fluval ειναι η ευκολια συντηρησης που εχει σε σχεση με το eheim!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

δεν θυμαμε ακριβως την ροη του 2215 αλλα σιγουρα ειναι περισσοτερη απο 440 λιτρα........και σιγουρα εχει πολυ μεγαλυτερο καδο απο το 206......δεν γνωριζω τις τιμες των δυο φιλτρων και ακριβως τα στοιχεια τους(ας τα τσεκαρεις πριν αγορασεις)αλλα νομιζω οτι το 206 ειναι κατηγορια 2213 και οχι 2215

Link to comment
Share on other sites

για να καταλαβεις πραγματικη ροη των φιλτρων,τσεκαρισε και το μανομετρικο τους.......η ροη των eihem που δινει η εταιρια σιγουρα ειναι ποιο κοντα στην πραγματικη ροη των φιλτρων αν τσεκαρεις και το μανομετρικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...