Jump to content

Ο Ειρηνικός Βάζει Φρένο Στην Αύξηση Της Θερμοκρασίας


Recommended Posts

Από τα μέσα του περασμένου αιώνα είχε αρχίσει να παρατηρείται η σταδιακή αρχικώς αλλά με γρήγορους ρυθμούς στη συνέχεια αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 κατεγράφη μια ύφεση στο φαινόμενο η οποία δεν ήταν συμβατή με τις προβλέψεις των κλιματικών μοντέλων. Η ύφεση αυτή προκάλεσε σχίσμα στην επιστημονική κοινότητα με κάποιους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι μύθος και άλλους (οι οποίοι ήταν και οι περισσότεροι) να κάνουν λόγο για υπαρκτό και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο.

Ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία υποστηρίζει ότι υπεύθυνοι για το φρένο στην αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη είναι οι ανατολικοί αληγείς άνεμοι του Ειρηνικού Ωκεανού.

Αληγείς άνεμοι ονομάζονται οι άνεμοι που πνέουν από τις τροπικές ζώνες υψηλής πίεσης προς τις περιοχές του Ισημερινού χαμηλής πίεσης. Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ανέμων είναι ότι σπρώχνουν προς το εσωτερικό της θάλασσας τα πιο θερμά ύδατα της επιφάνειας καθώς και μεγάλες ποσότητες θερμών μαζών αέρα.

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=566132

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου ακα68 με τα ωραια σου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...