Jump to content

Κατεψυγμένη Τροφή


sunsity

Recommended Posts

Καλησπέρα !Χθές αγόρασα κατεψυγμένη τροφή σε κυβάκια και τάισα το γλυκό και το θαλασσινό ,τα ψάρια πραγματικά ξετρελάθηκαν !!!

Η ερώτησή μου είναι αν κάνει να ταΐζουμε συχνά κατεψυγμένο , σε τι συχνότητα περίπου ,αρνητικά - θετικά και τι είδος τροφής (εγώ έριξα μισις στο θαλασσινό και αρτέμια στο γλυκό) ?Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι είναι πολύ θρεπτική τροφή (αρα λογικά κανει καλό ) αλλα θέλει προσοχή στην ποσότητα για να μην ανεβάσει αμμωνία και ΝΟ2-ΝΟ3 .

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα θα ήθελα απαντήσεις και για το γλυκό νερό , αν ήδη έχει συζητηθεί και δεν το βρίσκω δώστε μου ένα λινκ και είμαι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Οντως φιλε sunsity ειναι πολυ καλη τροφη και σε συγκεκριμενα ψαρια σχεδον απαραιτητη για την γενικοτερη υγεια τους :thumbsu:

Artemia,mysis,bloodworms και αλλες ειναι πολυ καλες.

Ακομα και tangs τα οποια ειναι αλγοφαγα θα τα δεις να τρελλαινονται,εχεις δικιο.

Προσωπικα μονο θετικα εχω να σημειωσω αφου δινουμε και μια ποικιλια στην διατροφη τους σε σχεση με το να ριχνουμε μονο flakes η' pellets.

Tωρα η ποσοτητα και η συχνοτητα που θα ριχνεις εξαρταται απο το καθε ενυδρειο και τον τροπο φιλτρανσης του,συχνοτητα αλλαγων νερου,skimmer,αριθμο ψαριων κτλ γιατι οντως αρκετες απο αυτες μπορουν οντως να "βαρυνουν" το νερο μας.

Ειτε επειδη θα μεινει καποια ποσοτητα απο αυτη σε σημεια του ενυδρειου που δεν θα μπορουν τα ψαρια να τη καταναλωσουν ειτε απο το υγρο που βγαζουν οι κυβοι καποιων εταιριων μετα την αποψυξη.

Προσωπικα ριχνω σιγουρα μια με δυο φορες την εβδομαδα :thumbsu:

Τωρα για το γλυκο...δεν εχω την παραμικρη ιδεα :usd:

Link to comment
Share on other sites

Εγω ριχνω αρτεμια και στα δυο(ενα με χρυσοψαρα, ενα με γκαπις και το ρηφακι μου), επειδη η ποσοτητα του κυβου ειναι ομως μπολικης την ξεπαγωνω, την βαζω σε συριγκα των 5μλ με λιγο νερακι, ταιζω και μετα καταψυξη....

Τα γκαπις γινονται γουρουνια, τα χρυσοψαρα τρελενονται και το σκιμμερ μου δουλευει φουλ :S αλλα ολα φαινοντε μια χαρα και υγιεις....

Περσι που ειχα ενα φυτεμενο με διαφορα τετρα, τα ειχα κανει τουμπανο και ταιζα μια φορα την βδομαδα και πριν απο αλλαγη, επιβαρυνεται αρκετα το νερο....

Δεν ειχα κανει ομως ποτε μετρησεις πριν και μετα να δω εαν φαινετε και ποσο....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66
Link to comment
Share on other sites

Οκ με καλύψατε και οι 2 ευχαριστώ !!! Μια με δύο φορές την εβδομάδα θα ρίχνω κατεψυγμένο μιας και οι ποσότητες που χρησιμοποιώ είναι αρκετά μικρές το κόστος είναι πάρα πολύ λίγο.

επειδη η ποσοτητα του κυβου ειναι ομως μπολικης την ξεπαγωνω, την βαζω σε συριγκα των 5μλ με λιγο νερακι, ταιζω και μετα καταψυξη....

Νομίζω ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος γιατί καταστρέφεται η τροφή λογικά ειναι όπως στα κατεψυγμένα που καταναλώνουμε και εμείς που μετα την απόψυξη απαγορεύετε πάλι η κατάψυξη γιατί αλλοιώνετε το τρόφιμο.

Link to comment
Share on other sites

Κανα χρονο που το κανω δεν εγινε τπτ, ειναι τεραστεια η ποσοτητα για μικροψαρα, μονο τα χρυσοψαρα την τρονε ολη....

Link to comment
Share on other sites

Και γω πιστεύω οτι δεν κάνει. Καλυτερα να την κοβεις με ενα μαχαιράκι κ να ξεπαγωνεις όσο χρειάζεται.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

καλο ειναι αδερφε να ξεπαγωνεις τοσο οσο θες να ταισεις αυτο εκανα εγω παντα σε diy τροφη που εφτιαχνα στους δισκους αλλα και στην αγορασμενη που εχω τωρα για το θαλασσινο,ταιζα καθημερινα τοτε αλλα με τεραστιες αλλαγες νερου στο γλυκο μιας και τα νιτρικα ειδικα αν εμενε τροφη στο πατο πηγαιναν στο θεο τωρα ταιζω 1με2 φορες την βδομαδα για ποικιλια και πολυ προσεχτηκα ισως λιγο παραπανω στο γλυκο λογο πολυ καλης φιλτρανσης που εχω αλλα πολυ πιο φειδωλα στο θαλασσινο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...