Jump to content

Ηφαιστειακές Εκρήξεις Συνέβαλαν Στην «Παύση» Της Κλιματικής Αλλαγής


Recommended Posts

Από το 1998 ως σήμερα, ο ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με το μέσο ρυθμό από το 1951 και μετά -μια επιβράδυνση που ενθάρρυνε όσους πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι μύθος ή τουλάχιστον δεν οφείλεται στον άνθρωπο.

Μια πειστική εξήγηση για την παρατηρούμενη επιβράδυνση θα έδινε απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς και ίσως θα προσέφερε νέα ώθηση για την υπογραφή μιας διεθνούς συμφωνίας για το κλίμα το 2015. Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Geoscience», τα υπολογιστικά μοντέλα με τα οποία είχε εκτιμηθεί ο ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας αυτόν τον αιώνα δεν είχαν λάβει υπόψη τις απρόβλεπτες ηφαιστειακές εκρήξεις.
Οι εκπομπές των ηφαιστείων περιέχουν σωματίδια θείου τα οποία ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο Διάστημα και μετριάζουν έτσι τη θέρμανση του πλανήτη.

Η IPCC εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του αιώνα η μέση επιφανειακή θερμοκρασία θα ανέβει κατά 0,3 έως 4,8 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, ανάλογα με τα μέτρα που θα ληφθούν για τη μείωση των εκπομπών. Η άνοδος της στάθμης των ωκεανών εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 26 έως 82 εκατοστά, με καταστροφικές συνέπειες για τις παράκτιες περιοχές.

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=570871

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...