Jump to content

προβλιμα με δίσκο


George7

Recommended Posts

Το νερό είναι θολό το ΝΟ2 ειναι στα 5g/l toNO3 sτα 100mg/l και ο δίσκος μου εχει παρα πολύ ick έβαλα φαρμακο για το ικ και ανέβασα τη θαρμοκρασία στους 30 βαθμούς δεν ξέρω τι να κάνω για τα νιτρικά και η ασθένια δεν υποχωρεί .Σας παρακαλώ απαντήστε μου.φοβάμαι :rasp:

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή καλώς ήρθες συνονόματε, στη συνέχεια τώρα, μάλλον εννοείς 5mg/lt ΝΟ2 το οποίο βέβαια και πάλι είναι πάρα πολύ. Πρέπει να βρεις για ποιο λόγο ανέβηκε τόσο, ανεπαρκής φίλτρανση, κάποιο ψάρι που πέθανε και δεν το έχεις δει, υπερβολικό τάισμα κα. Ξεκίνα αλλαγές νερού, τρεις ίσως και τέσσερις την ημέρα, προκειμένου να μηδενίσεις το ΝΟ2. Τάιζε με φειδώ, βάλε αεραντλία και κάνε αναλυτική παρουσίαση του ενυδρείου/εξοπλισμού έτσι ώστε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα και να σε βοηθήσουμε όσο γίνεται καλύτερα. :rasp:

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα Rio 180 ο δικό του φίλτρο και θερμαντήρα 220W .Εχτές έκανα 4 αλλαγές και το ίδιο θα κάνω και σημερα .δυστυχώς ο δίσκος μας ΄'αφισε λίγα λεπτά αφού έστηλα το ΄πρώτο μήνημα σε ευχαριστώ ΄που απάντησες (Μήπως θα ήταν καλύτερα ναδώσω τα ψάρια σε ένα φίλο μου και να το ξαναστρώσω απ΄την αρχή?)

Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα είναι γιατί έφτασες μέχρι εδώ. Εμένα αυτό με προβληματίζει. Δε χρειάζεται να δώσεις τα ψαράκια, απλά ταΐζε πολύ-πολύ λίγο και μέτρα καθημερινά ΝΗ3/4 και ΝΟ2 και να είσαι σε ετοιμότητα για γενναίες αλλαγές νερού στην περίπτωση που ένα από τα δύο αυξηθούν και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα έχεις διαταραγμένη ισορροπία βακτηριδίων στο ενυδρείο σου. ΝΟ2 από 0,2 και πάνω είναι ΑΚΡΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ για τα ψάρια. Όπως είπε και ο Γιώργος γενναίες αλλαγές μέχρι να μηδενιστή το ΝΟ2.

Η θεραπεία για ικ εάν τελείωσε βαλε άμεσα άνθρακα στο φίλτρο σου. Βάλε και βακτηρίδια για να μπορέσει να ξαναδημιουργηθεί γρήγορα η σωστή βιολογία.

Να σου κάνω και μια ερώτηση ακόμη, πρώτα ανακάλυψες ότι έχεις υψηλά νιτρικά και μετά άρχισες θεραπεία ή το αντίθετο. Κάθε πότε έκαμνες αλλαγές νερού και πόσο καιρό έχεις να καθαρίσεις το φίλτρο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...