Jump to content

Σαλιγκάρια Στο Φίλτρο.


Recommended Posts

Ομολογώ πως δεν περίμενα ότι θα φτάσουν μέχρι εκεί.Μπορεί για ένα διάστημα να είχα αρκετά trumpet αλλά τα ξεφορτώθηκα μαζί με τους άλλους λαθρεπιβάτες πολύ γρήγορα.Δεν σκέφτηκα όμως ότι ενώ εγώ καμαρώνω το καθαρό από λαθρεπιβάτες ενυδρείο μου έχουν βάλει στόχο να βουλώνουν την μηχανική φίλτρανση του Eheim Ecco Pro 130 μου.Ενώ τα πράγματα είναι καλά μέσα στο ενυδρείο , μέσα στο εξωτερικό φίλτρο έχουν πολλαπλασιαστοί σε μεγάλο αριθμό..Το σπαστικό είναι ότι ενώ τα trumpet μεγαλώνουν σε ένα αξιόλογο μέγεθος αυτά έχουν μείνει πολύ μικρά λόγω της έλλειψης ασβεστίου από το νερό μου (Α/Ο).Να βάλω helena το σκέφτομαι ακόμα επειδή έχω κάποια πανέμορφα ramshorn που δεν θέλω να χάσω.Επίσης φάρμακα μέσα στο φίλτρο δεν θα ήθελα να ρίξω.Εκτός από το να βγάζω ότι μπορώ και να προσέχω να μην ξεφύγει το ταισμα έχετε να προτείνετε κάποια άλλη λύση;

Ευχαριστώ

Βασίλης

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει λυση για να ξεφορτωθεις τα σαλιγκαρια!

Εγω εχω αυτο το προβλημα εδω και καιρο! Καταφερα με υπομονη και επιμονη ( χειροκινητο καθαρισμα ενα ενα ) και μεθοδικοτητα ( παγιδα της σερα και ελαχιστο ταισμα ) να μειωσω τον αριθμο τους!

Αυτα που ειναι στο φιλτρο απλα το ανοιγεις και τα πετας!

Link to comment
Share on other sites

Καθαρισε το φιλτρο σου και πετα τα Βασιλη.Αφου ειναι μονο εκει,ειναι πιο ευκολο να απαλαγεις απο αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Το φιλτρο το έχω καθαρίσει άπειρες φορές αλλά πάλι κάθε μήνα το ακούω να ζοριζεται.Νομιζω πως αν υπήρχε κάποιο φυσικό υλικό κατα των σαλιγκαρων ώστε να βάλω μέσα στο φιλτρο θα βοηθούσε .Σαλιγκαρια υπάρχουν και μέσα στο κυρίως ενυδρειο αλλά σε μικρό αριθμό. Τα μόνα που με ενοχλούν ειναι τα τραμπετ και σκέφτομαι να καθαρισω όλο μου το ενυδρειο και μετά να ξαναβαλω αγαπημένα ramshorn.

Link to comment
Share on other sites

Ισως να εχεις και στις σωληνωσεις! Οποτε θες γενικο καθαρισμα! Βγαλε σουγγαρια, σωληνες κτλ και καθαρισε τα! Στο βιολογικο δεν νομιζω να εχεις προβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Στο βιολογικό και στις σωληνώσεις δεν υπάρχουν.Γενικά συγκεντώνονται εκεί που υπάρχει μεγάλη ροή νερού, στην μηχανική φίλτρανση της κεφαλής και την φράζουν.Θα ρίξω το μειώσω σταδιακά ακόμα περισσότερο τις σκληρότητες για να μας χαιρετήσουν από έλλειψη ασβεστίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...