Jump to content

Παιδια Τι Γνωμη Εχεται Για Την Ζωντανη Τροφη


Recommended Posts

Δεν αποδεχομαστε φιλε μου να ταιζουμε τα ψαρια μας με ζωντανα.

Link to comment
Share on other sites

Pacu και ενυδρείο δύσκολο Νικόλα.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα αμα ειχεσ καποιο μεγαλο ψαρι οπωσ το πακου τι θα εκανεσ

Οτι και ψαρι αν εχεις ζωντανα δεν το ταιζεις φιλε μου..υπαρχουν και τα κατεψυγμενα,οπως φιλετο ψαριου,γαριδες,γαυρος φρεσκος,μαριδα φρεσκια κ.α

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν, τα pacu (Piaractus brachypomus) είναι κατά βάσει φυτοφάγα ψάρια. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα και αυτόν τον πίνακα, η τροφή τους αποτελείται κατά 44% από φρούτα και σπόρους, κατά 30% από ζωοπλαγκτόν και κατά 22% από άγριο ρύζι. Είναι σύνηθες φαινόμενο να μπερδεύουμε τα pacu με τα red bellied pirancha.

Τώρα, όσον αφορά το γενικό ερώτημα για το τάισμα ζωντανών ψαριών, εγώ ποτέ δε θα έπαιρνα ψάρι που θα απαιτούσε τέτοιου είδους τροφή. Αν και οι περισσότερα ψάρια που στη φύση τρέφονται με άλλα ψάρια, στο ενυδρείο μας με λίγη ή περισσότερη προσπάθεια θα δεχτούν κατεψυγμένη τροφή. Θέλει επιμονή, υπομονή και τον σωστό τρόπο. Αν όμως δε δεχτεί τι κάνουμε; Οδηγούμαστε αναγκαστικά σε ζωντανό τάισμα ή αφήνουμε το ψάρι να πεθάνει από την πείνα; Εκεί δε μπορώ να πω στον άλλον τι να κάνει!

Δε πρέπει να ξεχνάμε πως το τάισμα με ζωντανά ψάρια έχει μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και για του ψαριού που θα ταϊστεί!

Το βέβαιο είναι πως όποια και αν είναι η θέση του καθένα μας προσωπικά, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό στο ΑΖ video που να δείχνει τάισμα με χρυσόψαρα, ζωντανά ασπόνδυλα κλπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...