Jump to content

Αλλαγή Ενυδρείου


giannis1981

Recommended Posts

Έχω ξεκινήσει το μικρό μου 15λιτρο ενυδρειάκι με πολύ απλά πράγματα εδώ και 4 μήνες περίπου και έχω μέσα έναν μονομάχο.Με το καιρό αφού ασχολιόμουν ενδιαφερόμουν και διάβαζα αρκετά συχνά πράγματα είπα σιγά σιγά να αλλάξω μερικά πράγματα στο ενυδρειάκι για να νιώσει καλύτερα το ψάρι και να ζήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και κοντινότερα σαν στο φυσικό του περιβάλλον, αλλά και επιπλέον να αναβαθμίσω αισθητικά την εικόνα του ενυδρείου .Για αρχή πέταξα το πολύχρωμο χαλίκι του jumbo(ξέρω σε κανέναν δεν αρέσει) και αγόρασα λευκή ψιλή άμμος την γνωστή του χιονιού!! Επίσης πέταξα τα πλαστικά ψεύτικα φυτά και στη θέση τους έβαλα φυτά εύκολα όπως , μία ανούμπια, μία βαλισνέρια και κερατόφυλλο.Ο μονομάχος είναι απίστευτα κινητικός μέσα στο ενυδρειάκι και δείχνει πολύ χαρούμενος(συνέχεια παίζει τρέχει κινείται εξερευνεί).Σας βάζω και μερικές φώτο να πείτε τη γνώμη σας ή και να προτείνετε κάτι καλύτερο και εσείς αν θέλετε. Στη φώτο η ανούμπια είναι ακόμα στο γλαστράκι επειδή το νέο μου ξύλο το έχω 14 μέρες στο νερό και ακόμα να βυθιστεί έτσι ώστε να δέσω το φυτό πάνω. Έλπίζω να αρέσει, οι φώτο είναι πριν περίπου 10 μέρες και τα φυτά έχουν αρχίσει σιγά σιγά να αναπτύσσονται.

post-57661-0-50088200-1395001844_thumb.jpg

post-57661-0-22858700-1395001860_thumb.jpg

post-57661-0-69064100-1395001871_thumb.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά ο μονομάχος και μπράβο σου που θέλησες να φτιάξεις ένα πιο φυσικό περιβάλλον. Μπορείς να βάλεις και ένα σκούρο φόντο στην πλάτη για να νιώσει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια το ψαράκι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλα πας

Ψάξε και βρες στο ίντερνετ εικόνες για παρόμοια ενυδρεία για να πάρεις ιδέες για να το βελτιώσεις κιαλλο

Link to comment
Share on other sites

Βρε τον μονομαχούλη! Να τον χαίρεσαι! Μπράβο σου, είμαι σίγουρη ότι ο μονομάχος το εκτιμά! :D Εγώ θα το έβαζα μέσα στο ενυδρείο το ξύλο, και ας επέπλεε! Το ξύλο βγάζει στο νερό τανίνες και χουμικά οξέα τα οποία είναι ευεργετικά για το μονομάχο και δημιουργούν εφέ blackwater. Επίσης θα απέφευγα λευκή άμμο γιατί αντανακλά το φως και τον στρεσάρει. Καλή αρχή! :)

Link to comment
Share on other sites

Μακαρι να πας και σε ακομη μεγαλυτερο! Πολυ ομορφο και καθαρο!

Την βαλισνερια βαλτην πλατη και οχι κεντρο γιατι θα αρχισει να φουντωνει και να επεκτεινεται και τοτε ζουγκλα!

Ο θερμοστατης δεν παιζει να μπει ορθιος σε μια γωνια;

Το θερμομετρο ειναι αναποδα ή μου φαινεται!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια αλλά και για τις προτάσεις-κριτικές σας. Σήμερα λοιπόν ήταν η μέρα αλλαγής νερού, βρήκα ευκαιρία και έκανα μερικά απόσα διάβασα χτες. Φίλε sturm είχες όντως δίκιο για την βαλισνέρια, στο σημείο που την είχα δυσκολευόταν η ανάππτυξη της διότι την είχα μπροστά και αριστερά και τα φύλλα του φυτού έδειχναν να μην μπορούν να αναπτυχθούν ιδανικά προς όλες τις πλευρές και έφευγαν μόνο προς τα δεξιά, την έβγαλα αν και είχε πιάσει ρίζα από κάτω και την έβαλα πίσω και στη μέση.Ο θερμοστάτης όχι δεν γίνεται να μπεί όρθιος είναι πολύ ψηλός και προεξέχει του ενυδρείου προς τα πάνω κατά πολύ.Το θερμόμετρο να πω την αλήθεια δε ξέρω αν το έβαλα σωστά έτσι που το έχω πάντως κανονικά δείχνει τη θερμοκρασία εδώ και μήνες. Με το θέμα ξύλο έκανα το εξής, έκοψα το παλιό μοπάνι που είχα από την αρχή αγοράς του ενυδρείου επειδή ήταν αρκετά μεγάλο και έδεσα την ανούμπια κανονικά πάνω.Να πώ την αλήθεια ήθελα να βάλω το άλλο το ξύλο που μάρεσε περισότερο αλλά δε βυθίζεται με τίποτα ρε παιδιά. Είναι ξύλο θαλάσσης και είναι πολύ όμορφο, ο πατέρας μου κάνει χρόνια ψαροτούφεκο και πρόσφατα μου βρήκε ένα ξύλο και μου το έδωσε, δε βυθίζεται με τίποτα όμως και από πληροφορία πετσοπά εξ αρχής μου είχε πει το ξύλο θαλάσσης είναι δύσκολο να βυθιστεί μπορεί και ποτέ. Ορίστε και φώτο με την αλλαγή τη σημερινή.

post-57661-0-52099000-1395090992_thumb.jpg

post-57661-0-99782900-1395091001_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ξυλο θαλασσης καλυτερα οχι! Δεν ξερεις τι και για ποσο καιρο θα ξερναει μεσα στο ενυδρειο σου!

Τωρα δειχνει πολυ καλυτερο και κρυβεται κι ο θερμοστατης! Επομενο βημα οπως λεει κι ο dpap πιο πανω ειναι ενα σκουρο φυσικο χρωμα πισω στην πλατη και καμια μη ασβεστολιθικη πετρουλα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
Link to comment
Share on other sites

Το θερμόμετρο είναι όντως ανάποδα! :D Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει τη μέτρηση; :blink:

Link to comment
Share on other sites

Όχι η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 26 και πέφτει στους 20-22 με τις αλλαγές νερού!! Δουλεύει κανονικά. Αν και τώρα που το λέτε όντως ο υδράργυρος είναι προς τα πάνω!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι καλές αυτές οι απότομες μεταβολές στην θερμοκρασία! Το νερό της αλλαγής το προετοιμάζεις με θερμοστάτη, αλλιώς κάνεις τόσο αργά την αλλαγή ώστε να μην πέφτει απότομα η θερμοκρασία. Γιατί δεν το βάζεις κανονικά το θερμόμετρο;

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και απο μενα.μικρο και θαυματουργο το εν λογω ενυδρειακι τελικα!το ειχα και γω σαν νοσοκομειο και τωρα ως γεννηστρα.η θερμοκρασια πεφτει γιατι δεν εχει καπακι απο πανω.,εχεις αυτο το πλαστικο το δικο του με τις τρυπες?

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω μονομαχοενυδρείο χωρίς καπάκι αλλά όταν κάνω αλλαγή νερού το προετοιμάζω με θερμοστάτη και δεν πέφτει. Δεν έχει σχέση η πτώση της θερμοκρασίας στην αλλαγή νερού με την απουσία καπακιου.

Link to comment
Share on other sites

οκ δεν το διαβασα καλα!!!αλλα και παλι δεν εχετε απωλειες χωρις καπακι?γιατι εμενα και με θερμοστατη επεφτε το βραδυ η θερμοκρασια και του εβαλα τζαμι απο πανω

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται πως τώρα που το συνειδητοποιήσαμε kaliroi θα το αλλάξω το θερμομετράκι.Η παρατήρηση με την πτώση θερμοκρασίας του νερού σε 3-4 βαθμούς είναι από παλιά και τις κρύες μέρες του χειμώνα και όταν έκανα μεγαλύτερες αλλαγές νερού της τάξης 50% .Το έκανα αυτό πριν αρκετό καιρό μέσα στο χειμώνα επειδή τότε είχα χάσει ένα χρυσόψαρο από αμμωνία και φοβόμουν αρχικά γιαυτό και τελικώς έπεφτε έτσι η θερμοκρασία του νερού.Τώρα πλέον βγάζω το φρέσκο νερό αλλαγής έξω για λίγες ώρες στον ήλιο και μετά κάνω την αλλαγή περίπου στο 30%.Από πάνω έχω καπάκι με μία μικρή τρύπα στη μέση.

Έγινε επεξεργασία - giannis1981
Link to comment
Share on other sites

Καλο εινα,ι το νερο αλλαγης, να το βαζεις με χρηση θερμαντηρα στην θερμοκρασια του ενυδρειου!

Απωλειες μπορει να εχουμε αν δεν υπαρχει καπακι.

Η θερμοκρασια πεφτει το βραδυ γιατι δεν δουλευουν οι λαμπες!

Link to comment
Share on other sites

οκ δεν το διαβασα καλα!!!αλλα και παλι δεν εχετε απωλειες χωρις καπακι?γιατι εμενα και με θερμοστατη επεφτε το βραδυ η θερμοκρασια και του εβαλα τζαμι απο πανω

Εννοείται πως τα ανοιχτά ενυδρεία είναι περισσότερο ευαίσθητα στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Εγώ το βράδυ βάζω ένα υποτυπώδες "καπάκι" από πλέξιγκλας αλλά και πάλι δεν καλύπτω όλο το ενυδρείο γιατί έχω lucky bamboo και βγαίνουν έξω από το νερό ψηλά. Αλλά εφόσον έχουμε θερμοστάτη, διατηρεί τη θερμοκρασία, απλά ίσως να κάψει πιο πολύ.

Εννοείται πως τώρα που το συνειδητοποιήσαμε kaliroi θα το αλλάξω το θερμομετράκι.Η παρατήρηση με την πτώση θερμοκρασίας του νερού σε 3-4 βαθμούς είναι από παλιά και τις κρύες μέρες του χειμώνα και όταν έκανα μεγαλύτερες αλλαγές νερού της τάξης 50% .Το έκανα αυτό πριν αρκετό καιρό μέσα στο χειμώνα επειδή τότε είχα χάσει ένα χρυσόψαρο από αμμωνία και φοβόμουν αρχικά γιαυτό και τελικώς έπεφτε έτσι η θερμοκρασία του νερού.Τώρα πλέον βγάζω το φρέσκο νερό αλλαγής έξω για λίγες ώρες στον ήλιο και μετά κάνω την αλλαγή περίπου στο 30%.

Πρόσεχε μην το χάσεις από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Το ψάρι στρεσάρεται και αυτό δεν είναι καλό για το ανοσοποιητικό του. Θα είναι πιο ευαίσθητο σε ασθένειες. Αν δεν μπορείς να προετοιμάζεις το νερό στη θερμοκρασία του ενυδρείου, ρίχνε το πολύ αργά και αν δεις ότι η θερμοκρασία πέφτει σταμάτα. Άστη να ανέβει ξανά και συνέχισε. Θα κάνεις δέκα χρόνια να κάνεις αλλαγή νερού αλλά δεν θα έχεις απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να πω ηλιθιότητα τώρα, θα ήταν σωστό να ζεσταίνω ένα μπρίκι νερό στη κουζίνα και να το συμπληρώνω με το υπόλοιπο έτσι ώστε να εξισοροπείται η θερμοκρασία?? ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικα μπορεις αλλα γιατι να μπεις σε τετοιο κοπο ενω τα πραγματα με τον θερμαντηρα ειναι πολυ πιο απλα;

Χρησιμοποιησε το μπρικι για να βρασεις λιγο τσαι ή ενα αυγο ( !!! ) και να το απολαυσεις βλεποντας το ενυδρειο σου!

Link to comment
Share on other sites

Αυγό; :lolu: Γεια σου ρε Θοδωρή με τις ιδέες σου!

Έχει δίκιο ο Θοδωρής, ένας δεύτερος θερμαντήρας είναι χρήσιμος όχι μόνο για τις αλλαγές νερού, αλλά και για καβάντζα σε περίπτωση που χτύπα ξύλο σου χαλάσει ο άλλος.

Υ.Γ. Δεν υπάρχει πιο χαλαρωτική στιγμή από εκείνη που χαζεύω το ενυδρείο μου τρώγοντας ένα αυγό βραστό... :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - kalliroi
Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχ ναι δεν ξερω πως μου ρθε! Μαλλον πειναω!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...