Jump to content

Recommended Posts

.... Μόλις έβγαλα ένα ψαράκι νεκρό... :bigemo_harabe_net-99:

Τα μετράγαμε και τα ξαναμετράγαμε τα βγάζαμε 14 εδώ και δύο μέρες.... Εχτές που το αδειάσαμε σχεδόν, μας μύρισε ψαρίλα το νερό. Κοιτάξαμε δεν μπορούσαμε να βρούμε πτώμα. Μέτρησα αμμωνία και νιτρώδη στο νερό πρίν την αλλαγή τίποτα, μηδέν. Σήμερα που είπα να τά ταίσω έκλεισα για λίγο τα φίλτρα (για να μην πάει η τροφή παντού) και σε ένα λεπτό που τα άνοιξα είδα το ψαράκι να το παίρνει το ρεύμα... Πήγε και κόλησε στην εισαγωγή του ενός φίλτρου...

Γιατί το χάσαμε δεν ξέρω..... Όχι τίποτα άλλο έχουν αρκετές κρυψώνες τα άτιμα και δεν παρατηρήσαμε κάτι το περίεργο.

Λέτε να τους βάλω προληπτικά λίγο αλάτι ή να τα αφήσουμε έτσι και βλέπουμε? Εχτές τους έριξα μελαφιξ για να τα βοηθήσω με την ταλαιπωρία που τραβήξανε. Το ψαράκι πρέπει να είχε πεθάνει πριν την αλλαγή του σκηνικού.

post-55151-0-62070100-1395051791_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κριμα για το ψαρακι.

Εγω θα σου ελεγα να μην ριξεις αλατι γιατι δεν το ανεχονται ολα τα ψαρια.

Ισως να ταλαιπορηθικε απο την αλλαγη που κανατε,να στρεσσαριστικε και γι αυτο να το χασατε Μαιρη.

Τα υπολοιπα πως ειναι?Εχετε το νου σας και να παρακολουθειτε και τα αλλα.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να πέθανε μία μέρα πριν τις αλλαγές... Μας μύρισε το νερό ψαρίλα όταν κάναμε τις έργασίες. Κοιτάξαμε όσο μπορούσαμε αλλά δεν είναι εύκολο να κοιτάς παντού... Τα υπόλοιπα πάντως είναι μια χαρά. Όταν έρχεται η ώρα του φαγητού όπου και να βρίσκονται ξεμυτάνε και γίνεται και μιά καταμέτρηση...

Δεν θα ρίξω τίποτα και θα το έχουμε υπο στενή παρακολούθηση...

Link to comment
Share on other sites

Εχτές στο ενυδρείο η κινητικότητα ήταν μεγάλη, αλλά στο βραδυνό φαγητό δεν έφαγαν και πολύ... Αρκετή τροφή έπεσε κάτω. Τώρα βέβαια δεν υπάρχει τίποτα πρέπει να την έφαγαν. Αν και σήμερα το απόγευμα έχουμε την ίδια συμπεριφορά στο φαγητό να ανησυχήσω? Μήπως επειδή έγινε η αλλαγή στο ξύλο και τώρα δεν έχουν την σπηλιά που άραζαν να χρειάζονται λίγο ακόμα περιθώριο στην προσαρμογή τους στο νέο setup?

Link to comment
Share on other sites

Εχθες με ολη αυτη τη φασαρια τα ταισες; Αστα λιγο καλυτερα να συνελθουν!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ok. Θα τα αφησω στην ησυχια τους...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετά από1,5 μήνα είχαμε και αλλη μία απώλεια. Ξαφνικά βρήκαμε ένα μέσα σε ένα εχινόδορο. Μας έμειναν 13 τώρα.

Δεν είναι εύκολο να τα παρακολουθείς όλα... Κρύβονται μέσα στα φυτά και στα ξύλα και δεν προλαβαίνεις να κάνεις κάτι...

Να τους ρίξω μέλαφιξ ή να τα αφήσω και βλέπουμε? Έχετε καμιά ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Κριμα ρε γαμωτο...μαλλον δεν ειναι τοσο ανθεκτικα τελικα...

Link to comment
Share on other sites

Τι να πώ... Τα τελευταία ψαράκια που μπήκαν τώρα έκλεισαν 2 μήνες στο ενυδρείο. Ίσως και να είχαν κάτι και να εκδηλώθηκε λόγω στρεσαρίσματος. Μία η αλλαγή του ξύλου μία η προσθήκη της λάμπας... Ελπίζω να σταματήσει εκεί το θέμα. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα πρέπει να ρίξω κάτι για να βοηθήσω το ανοσοποιητικό τους κάτι σαν μελαφιξ ή το stress guard της seachem. Σήμερα πάντως τους έριξα και λίγο αρακά και τον τσακίσανε.

Link to comment
Share on other sites

Φαίνονται στρεσαρισμένα; Πως πάνε από χρώμα;

Link to comment
Share on other sites

Μαιρη τους προετοιμασες νερο με τυρφη?Αν ναι εκανες μετρησεις για αμμωνια πριν την αλλαγη?Η τυρφη μερικες φορες ανεβαβαζει αμμωνια.

Link to comment
Share on other sites

Βιταμινες δινεις; Τι τα ταιζεις; Μπορει να ειναι και κατι τυχαιο!

Link to comment
Share on other sites

Rafael με την τύρφη το παλεύω. Δεν ήταν φρέσκια στην τελευταία φορά και ίσα που χρωμάτισε το νερό. Θέλει αλλαγή. Αμμωνία δεν πρέπει να είχε το νερό. Όταν το βρήκαμε έκανα μετρήσεις και ήταν μηδενικά η αμμωνία και τα νιτρώδη και τα νιτρικά 5.

Θόδωρα βάλαμε δεύτερη λάμπα και μετά από κανα δυό μέρες η γραμμούλα ζωήρεψε έγινε πιό έντονη και κοκκινοπή και άρχισαν να κολυμπάνε και λίγο πιό πάνω από το βυθό, στην μεσαία ζώνη και να κοπαδιάζουν λιγο καλύτερα. Ο Αντρέας μου είπε ότι είδε ένα να κρύβεται που και πού μέσα στα φυτά αλλά εγώ δεν έτυχε να το δώ αυτό. Όταν τα ταΐζω συνήθως έρχονται όλα μπροστά και γίνεται πανικός. Πάντως όσο παιρνά ο καιρός ξεθαρεύουν και ανεβαίνουν σχεδόν μέχρι απάνω όταν πλησιάζω (με έχουν συνδυάσει με το φαί). Γενικά κολυμπάνε κανονικά και δεν έχω δεί τινάγματα ή ξυσίματα πάνω στα ξύλα. Πέφτει και κανά κυνηγητό αλλά νομίζω στα πλαίσια του φυσιολογικού...

Τεό δίνω σταγόνες fishtamin μία φορά την εβδομάδα και εναλάξ φλέικς της σέρα και της seachem. Τώρα που ξεθάρεψαν θα δοκιμάσω να τους δώσω και αποξηραμένο σκουληκάκι.

Μπορεί να ήταν και τυχαίο...

Link to comment
Share on other sites

Μαιρη η θερμοκρασια νερου σε συναρτηση με τα ταισματα παιζει μεγαλο ρολο. Ποσες φαορες ταιζεις την ημερα και τι θερμοκρασια εχεις.

Εν γενει πιστευω τα ψαρακια μια χαρα ειναι! Δεν ξερω αν τα μπουμπουκια σου κανουν τιποτα πισω απ την πλατη σου!

Link to comment
Share on other sites

Η θερμοκρασία έιναι στους 25 βαθμούς. Τα ταίσματα όμως δεν ήταν σταθερά τις τελευταίες 15 μέρες. Λείψαμε και 4 μέρες μετά το Πάσχα (είχαμε νηστεία δύο μέρες και τις ημέρες αναχώρησης και επιστροφής έφαγαν από μία φορά). Μετά έτυχε να δουλέψω κανονικά (8ωρο+) οπότε τα τάιζα μία φορά το βραδάκι εκτός από μία μέρα που θυμήθηκε η μικρή και τα τάισε μία φορά νωρίς το απόγευμα (της το είχα ζητήσει εγώ) και μία φορά εγώ πρίν κλείσουν τα φώτα.

Το εύτύχημα είναι ότι τα παιδιά είναι σχετικά μεγάλα και έχουν καταλάβει ότι δεν ρίχνουμε φαί στα ψάρια όποτε να 'ναι. Έχουν δεί τη διαδικασία πολλές φορές και όταν μου ζητάνε να τα ταίσουν ρίχνουν μικρή ποσότητα και κάνουν ότι ακριβώς κανω και εγώ (εννοείται ότι τα ταίζουν πάντα μπροστά μου). Το σίγουρο είναι αν εγώ λείπω και πρέπει κάποιος να ταίσει τα ψάρια μάλλον θα πρέπει να το πώ στον μικρό (παραδόξος αυτά τα θυμάται!). Όσες φορές το έχω πει στον Αντρέα, τα ψάρια έχουν μείνει νηστικά!!

Θα μπούμε και πάλι στην σειρά μας από αύριο και ελπίζω να μην έχουμε άλλα παρατράγουδα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...